Πλήθος φιλέορτων ενοριτών και προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας της 19ης του Μηνός Ιουλίου, στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου, για να τιμήσει την εις ουρανούς πυρφόρο ανάβαση του ένσαρκου Άγγελου, των Προφητών η κρηπίς, του δεύτερου Πρόδρομου της παρουσίας Χριστού Ηλία τον ένδοξο.

Χοροστάτησε, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Σκαρτούλη, ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.

Πλειάδα κληρικών πλαισίωσαν τον Επίσκοπο Αβύδου ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού κήρυξε και τον Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της ενορίας, μεγαλοπρεπής λιτάνευση, της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, εφόρου και προστάτου της ενοριακής κοινότητας.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων συνόδευε την λιτανευτική πομπή παιανίζοντας πανηγυρικά, καθώς επίσης Ιερόπαιδες φέροντες λάβαρα και εξαπτέρυγα.

Στη συμβολή των οδώ Χρεμωνίδου και Υμηττού αναπέμφθηκε δέηση και ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ναό και έγινε η απόλυση.

Μετά το «Δι’ ευχών», ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας προς τον Επίσκοπο Κύριλλο καθώς και σε όλους όσους συμμετείχαν στον Μέγα Εσπερινό και την Λιτανεία, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού και τους εθελοντές, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή, ευχόμενος τα δέοντα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.