Στο πανηγυρίζον Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλίου του Θεσβίτου, που βρίσκεται στο χώρο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, ιερούργησε σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Στην Θ. Λειτουργία συλλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Λιέπουρης και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Γρύλλης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην σημασία του ονόματος «Προφήτης», το οποίο παράγεται από τα συνθετικά προ + φημί, και σημαίνει αυτός που μιλάει αντί κάποιου άλλου, διότι οι Προφήτες ήταν τα στόματα του Θεού στην κοινωνία. Τόνισε επίσης και την προσωνυμία των Προφητών ως «οι βλέποντες» καθώς λόγω της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να βλέπουν τα μέλλοντα αλλά να βλέπουν και πιο καθαρά τα παρόντα και να κάνουν φανερό το σχέδιο του Θεού.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην Θεία Κλήσι που δέχτηκαν για να ξεκινήσουν το μεγάλο και δύσκολο έργο τους, καθώς και την μακρά προεργασία και προετοιμασία που έκαναν οι ίδιοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο έργο που τους ανέθετε ο Θεός, διότι η εκ Θεού κλήση δεν καταργεί τον ανθρώπινο παράγοντα.

Τέλος, μίλησε για το διπλό έργο των Προφητών, το οποίο ήταν αφ’ ενός να κηρύττουν την καταστροφή και την εκρίζωση του αμαρτωλού κόσμου και αφ’ ετέρου την αναδημιουργία και ανοικοδόμηση του πνευματικού και κατά Θεόν κόσμου.

Η συνεχής προσκυνηματική ροή, καθώς και ο πολύς κόσμος που παρευρέθη στην Θ. Λειτουργία, έδειξαν την αγάπη που τρέφουν οι Κηφισιώτες ειδικά, αλλά και όλος ο κόσμος στον ζηλωτή αυτόν Προφήτη.  

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.