Λαμπρά εορτάστηκε η εορτή του Προφήτου Ηλιού στον Ιερό ενοριακό ναό του Δήμου της Αγίας Παρασκευής σήμερα 20 Ιουλίου 2019 με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό.

Στη Θεία Λειτουργία Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ.Γεώργιος συμπαραστατούμενος των πανοσολογιωτάτων Αρχιμανδριτών π.Διονυσίου Κατερίνα ,π.Συμεών Καλοπαναγιώτου,π.Ιωάννου Γαζέτα, ιερέων και ιεροδιακόνων.Αθρόα ήταν και η συμμετοχή των πιστών όπου προσήλθαν για να συμπανηγυρίσουν την Εορτή του Προφήτου Ηλιού.

Πλήθος ευλαβών ενοριτών προσήλθε επίσης και στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, μεταλαμβάνοντας των αχράντων Μυστηρίων Του Κυρίου μας.

Στο κήρυγμα του αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου,του ιεροψάλτας και τις επιτροπές του ιερού ναού αναφέρθηκε στον βίο και στην αποστολή του Προφήτη Ηλία λέγοντας : Μία βιβλική μορφή σπουδαία ολοζώντανη που παρότι έζησε 900 χρόνια προ Χριστού ο Προφήτης Ηλίας είναι λαοφίλητος και αναφορά σε αυτόν είναι ξεχωριστή, η πατρίδα μας είναι γεμάτη από μικρούς και μεγάλους ναούς. Ήταν μία προσωπικότητα πολύ δυνατή και πολύπλευρη ένθερμη, ένας άνθρωπος του θεού φλογερός, ονομάστηκε ζηλωτής γιατί είχε τον ζήλο του Θεού , το δε όνομα του «Ηλίας» σημαίνει Ο Ων, υπάρχων ο αληθινός Θεός διακονίας στον αληθινό λαό του Ισραήλ.Είναι ένα πρόσωπο το οποίο συναντούμαι πολλές φορές μέσα στην Καινή Διαθήκη από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Ο Απόστολος Παύλος αναφερόταν στο πρόσωπο του Προφήτου Ηλιού για την δύναμη της πίστεως και για τα σημεία με τα οποία η χάρις του Θεού ενήργησε. Το πρόσωπο του Προφήτου,περιγράφουν με σαφήνεια οι Ευαγγελιστές ότι φανερώθηκε στην Μεταμόρφωση του Κυρίου μας στο Όρος Θαβώρ.Ένας άνθρωπος του θεού από την γέννηση του με θαυμαστό τρόπο αλλά και όταν ανδρώθηκε η όλη του διακονία και πορεία, ήταν πραγματικά ο απεσταλμένος του Θεού .

Προ του Δι΄ευχών ο προιστάμενος του ιερού ναού ευχαρίστησε τον πιστό λαό το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλους όσους προσήλθαν για να συνεορτάσουν σήμερα στον ιερό ναό της εορτή του Προφήτου Ηλιού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.