• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Μετανοούμε, γιατί ποθούμε την Βασιλεία Του»

11 Ιανουαρίου 2021
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Φθιώτιδος Συμεών: «Μετανοούμε, γιατί ποθούμε την Βασιλεία Του»
Share on FacebookShare on Twitter

Για μια κορυφαία πρόταση ζωής και για μία θεία πραγματικότητα, που είναι συγχρόνως και ένας θείος πόθος ωμίλησε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, Κυριακή μετά τα Φώτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε και πάλι κεκλεισμένων των θυρών  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Για την μετάνοια και την Βασιλεία του Θεού ο λόγος του κ. Συμεών με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής μετά τα Φώτα, ο οποίος μεταδόθηκε από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου. Ο κ. Συμεών μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Μας μιλά ο Χριστός, μας μιλάει η Εκκλησία, μας μιλάει η φωνή του Θεού για μετάνοια και για Βασιλεία. Έννοιες καθοριστικές, ουσιώδεις, βασικές, θεμελιώδεις, για την πνευματική μας ζωή. «Μετανοεῖτε», μία έννοια η οποία δεν αποτελεί στέρηση ζωής αλλά πρόταση ζωής. Πολλοί άνθρωποι στη μετάνοια βλέπουν απλώς μονάχα την λήξη μιας καταστάσεως, το σταμάτημα της αμαρτίας, της αποτυχίας, του λάθους. Πολλοί κατανοούν τη μετάνοια ως μία έννοια, η οποία έχει σχέση μόνο με το παρελθόν, τη συγχέουν με την μεταμέλεια, με τις ενοχές, με τις τύψεις, με την δικανική προσέγγιση του παρελθόντος και της ζωής μας, ως μια απόσβεση ενοχών και αμαρτημάτων, ως μία δυνατότητα εξιλέωσης ή ακόμη και ποινικής μεταχείρισης της ζωής.

Ασφαλώς, η αληθινή μετάνοια προϋποθέτει υπέρβαση του παρελθόντος, η αληθινή μετάνοια προϋποθέτει δυνατότητα να κοιτάξει κανείς στο μέλλον, η αληθινή μετάνοια προϋποθέτει την αντοχή, την τιμιότητα τη γενναιότητα και την παλικάρια, να δει κανείς πραγματικά τον εαυτό του, να εξετάσει τη ζωή του, να δει το παρελθόν του και να έχει αυτογνωσία. Πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή μας να κάνουμε αυτοκριτική. Είμαστε τόσο εύκολοι στην κριτική, στην κριτική απέναντι στους άλλους, στην κριτική απέναντι στους τρίτους και ενίοτε είμαστε και καταδικαστικοί, ενώ θέλει παλικαριά η αυτοκριτική, να βλέπει κανείς τον εαυτό του, να τον εξετάζει ενδελεχώς και με λεπτομέρεια, να βλέπει πως κινήθηκε, πως σκέφτηκε, πως έπραξε, αν στη δεδομένη στιγμή έπραξε το σωστό ή αν μπορούσε να πράξει καλύτερα ή αν μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα.

Η μετάνοια όμως δεν περιορίζεται μονάχα εκεί, η μετάνοια δεν είναι σε καμία περίπτωση μία μεμψιμοιρία για το παρελθόν, δεν είναι μία γκρίνια, μία φαγωμάρα και επίσης η μετάνοια δεν είναι ένα εργαλείο εσωστρέφειας, το οποίο είναι τόσο επικίνδυνο ακόμα και στη δημόσια ζωή μας, η φαγωμάρα, η ένταση, οι αλληλοκατηγορίες. Η μετάθεση ευθυνών δεν αποτελεί δρόμο για τη μετάνοια, αλλά αντίθετα αποτελεί αγκύλωση και προσκόλληση στο παρελθόν.

Ο άνθρωπος που μετανοεί, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος ασφαλώς γνωρίζει τις πληγές του, γνωρίζει τις αποτυχίες του, γνωρίζει  τα λάθη του, γνωρίζει τον εαυτό του, αλλά θέλει να βαδίσει μπροστά. Θέλει να κοιτάξει στο μέλλον και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η μετάνοια είναι μία απίστευτα δυναμική κατάσταση, η μετάνοια είναι να πέταγμα στο μέλλον, η  μετάνοια είναι η δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μου, η μετάνοια είναι η δυνατότητα να αλλάξω νοοτροπία, συμπεριφορά, αντίληψη, άποψη, τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, η μετάνοια είναι η φανέρωση μία σοφίας, η μετάνοια είναι η εμπειρία, η οποία γίνεται βίωμα και πράξη. Πολλές φορές οι εμπειρίες μας είναι και εμπειρίες πόνου, λαθών, απογοητεύσεων, προδοσιών. Πολλές φορές οι εμπειρίες μας, μας έχουν γεμίσει τραύματα, αλλά αυτά τα τραύματα είναι η διαρκής υπενθύμιση, ότι πορεύομεθα και αναζητούμε την υγεία, την υγεία στις σχέσεις μας και στη ζωή μας και αυτό το οποίο φωτίζει και δίνει νόημα στη μετάνοια είναι η προοπτική της Βασιλείας. Γι΄ αυτό και ο Χριστός μας σήμερα συνδέει άρρηκτα σε μία ουσιαστική συνάφεια τις δύο έννοιες, «μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν»».

Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, αναφέρθηκε στον Θείο πόθο του ανθρώπου για την Βασιλεία του Θεού και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Η Βασιλεία των ουρανών, η οποία δεν είναι μία μεταφυσική μακρινή πραγματικότητα, δεν είναι ένα ιδεολόγημα, δεν είναι ένα εφεύρημα, αλλά είναι μία πραγματικότητα η οποία «ἤγγικεν», ήδη έχει έρθει. Η Βασιλεία είναι που ενεργοποιεί τον πόθο της αλλαγής, της μεταμόρφωσης και της μετανοίας. Δεν μετανοούμε απλώς για να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, δεν μετανοούμε καθεκάστην,  κάθε στιγμή, απλώς για να τα έχουμε καλά με τον Θεό, για να μη μας τιμωρήσει, για να  εξιλεώσουμε τον Θεό λες και είναι ένας Θεός τιμωρός τάχατες, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη βλασφημία για το πρόσωπο του Θεού.

Μετανοούμε, γιατί ποθούμε τη Βασιλεία Του, γιατί θέλουμε να ζούμε τη Βασιλεία Σου στο τώρα της ζωής μας, στην πραγματικότητα του σήμερα, αλλά και θέλουμε να τη ζήσουμε στην αιωνιότητα.

Πόσο ωραία ο Χριστός μας μιλάει μέσα από εικόνες και παραβολές για τη Βασιλεία, για να μας δείξει την πραγμάτωση της στο σήμερα, αλλά και την δυναμικότητά της για το αύριο και κυρίως την προοπτική της για το επέκεινα, για τα έσχατα, για την αιωνιότητα.

«Ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου»,  προσευχόμαστε στην Κυριακή προσευχή. Άμεσα συνδεδεμένη είναι η Βασιλεία και ο ερχομός της με το θέλημα του Θεού και το θέλημα του Θεού είναι η ζωή της αγάπης, το θέλημα του Θεού είναι ο άνθρωπος να μη ζει για τον εαυτό του, το θέλημα του Θεού είναι, να μην κινούμε τα πάντα γύρω από τον εαυτό μας, να εγκαταλείψουμε την εγωκεντρικότητα, την  ατομοκρατία και να αφεθούμε στην κοινωνία των σχέσεων, στην κοινωνία των προσώπων, στην κοινωνία της αγάπης και της μοιρασιάς και του ενδιαφέροντος για τον άλλον.

Η Βασιλεία είναι πραγματικότητα, η οποία ήδη έχει έλθει αλλά και συγχρόνως είναι ποθούμενο και ζητούμενο, το οποίο το λαχταρούμε».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Η αλλαγή προϋποθέτει θέληση, προαίρεση,  ειλικρίνεια και πάνω από όλα προϋποθέτει πόθο, πόθο της Βασιλείας, λαχτάρα να ζήσουμε τη Βασιλεία του Θεού σήμερα, τώρα. Για αυτό και τόσο ωραία ο Κύριος μας σε όλα όσα μας διδάσκει για τη Βασιλεία του Θεού, το πιο συγκλονιστικό είναι, ότι μας αποκαλύπτει ότι «η Βασιλεία δεν είναι εκ του κόσμου τούτου», δεν είναι ένα εγκοσμιοκρατικό καθεστώς, δεν είναι μία κατάσταση εξουσίας και δύναμης, δεν είναι ένα βόλεμα σε αυτή τη ζωή, δεν είναι μία καλοπέραση σε αυτό τον κόσμο, ούτε μία κοινωνική ηθική καταξίωση και επίσης ακόμα πιο βαθιά, ακόμα πιο συγκλονιστικά, ο Χριστός μας λέει, ότι η «Βασιλεία είναι εντός ημών».  Πόσο σπουδαίο! Πόσο σημαντικό και ιδιαίτερα για μας τους Χριστιανούς, όταν πολλές φορές εσφαλμένα περιορίζουμε την θρησκευτική μας ζωή σε κάποια εξωτερικά, σε κάποια τυπικά καθήκοντα.

Δεν θα αλλάξει ο κόσμος και δεν θα ζήσουμε τη Βασιλεία, αν δεν τη βρούμε μέσα μας, αν δεν κοιτάξουμε στο μέσα μας, αν δεν ψάξουμε βαθιά μέσα μας, αν δεν γεμίσει το μέσα μας με Χριστό. Αυτή είναι η μετάνοια. Να γεμίσει η καρδιά μας, η ψυχή μας, η ύπαρξή μας, το είναι μας ολόκληρο, να γεμίσει Χριστό «νουν Χριστού». Να σκεφτόμαστε, όπως θέλει ο Χριστός, να αισθανόμαστε, όπως θέλει ο Χριστός, να πράττουμε, όπως θέλει ο Χριστός, η καρδιά μας να καθρεφτίζεται στο θέλημα του Θεού. Θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε τη μετάνοια; Θέλουμε πραγματικά να γευτούμε με χαρά και με ευτυχία τη βασιλεία του Θεού; Τότε απλά ερωτήματα, αν θέτουμε κάθε μέρα στον εαυτό μας, θα βρούμε το νόημα της ζωής μέσα μας.

Τι ζητάει ο Θεός από μένα; Αυτό είναι το ερώτημα που μπορεί να ενεργοποιήσει και να αναδείξει τους θησαυρούς που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος, γιατί κάθε ένας από μας, όλοι μας, όλοι σας ,όλος ο κόσμος, κρύβουμε καταχωνιασμένους θησαυρούς και είναι ώρα να τους αναδείξουμε, να τους βγάλουμε μπροστά, να διώξουμε τις βρωμιές και τις ακαθαρσίες από την καρδιά μας και την ψυχή μας και να φανερώσουμε τον Ήλιο που λάμπει μέσα μας, να διώξουμε τα σύννεφα που τον σκεπάζουν, την ομίχλη που τον κρύβει, και να φανερώσουμε τον Ήλιο της ζωής μας και της καρδιάς μας και της ψυχής μας, τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, τον Χριστό μας, ο οποίος λάμπει «τοῖς ἐν σκότει καὶ σκιᾷ καθημένοις» ο οποίος είναι «τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, τὸ φωτίζον καὶ ἁγιάζον πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον».

Μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας λόγω Covid -19, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας στην οδό Σκληβανιώτου 3 – 5, αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με εντυπωσιακή  συμμετοχή του κόσμου.

Πρόσφατα Άρθρα

Η  εορτή του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

10 Μαΐου 2025

Τον προστάτη της,  Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις, εόρτασε η Ιερά Βυζαντινή Μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών την...

Read more
Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις

10 Μαΐου 2025

Το πρωί της Παρασκευής 9 Μαΐου 2025, η τοπική μας Εκκλησία τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη μνήμη του αγίου και...

Read more
3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χριστιανικής Νεολαίας 2023 | Λήξη κατηχητικής χρονιάς της Ι. Μ. Φωκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ξέρεις το μυστικό για να έρθει το παιδί σου κοντά στον Χριστό;

10 Μαΐου 2025

Ξέρεις το μυστικό για να έρθει το παιδί σου κοντά στον Χριστό; Το παιδί μου είναι μακριά από την εκκλησία...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Άγ. Νικόλαος προστατεύει τα νησιά της Μητροπόλεως μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Άγ. Νικόλαος προστατεύει τα νησιά της Μητροπόλεως μας»

10 Μαΐου 2025

Ήταν το έτος 1970, όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Δαμασκηνός, τέλεσε την τελευταία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, αυτήν των ιερών...

Read more
Ο Απόστολος Σίμων ο Κανανίτης ή Ζηλωτής
Πνευματικές Διδαχές

Ο Απόστολος Σίμων ο Κανανίτης ή Ζηλωτής

10 Μαΐου 2025

ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ Θεολόγος – Καθηγητής       Οι Άγιοι Απόστολοι τυγχάνουν ιδιαίτερης τιμής από την Εκκλησία μας, διότι είχαν την...

Read more
Δοξολογία στην Άρτα για την επέτειο λήξεως του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Δοξολογία στην Άρτα για την επέτειο λήξεως του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου

9 Μαΐου 2025

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ....

Read more
Εορτασμός Αγίου Χριστοφόρου με Αγιασμό οχημάτων στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Αγίου Χριστοφόρου με Αγιασμό οχημάτων στην Άρτα

9 Μαΐου 2025

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, το πρωΐ, στο προσφάτως ανακαινισθέν Παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το ευρισκόμενο εντός του...

Read more
Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο: «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”»
Εκκλησία της Ελλάδος

Έπαυσε η ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος αρχιμανδρίτη και πρώην υπαλλήλου της Μητρόπολης Κονίτσης

9 Μαΐου 2025

Toυ π. Ηλία Μάκου Έληξε η ποινική διαδικασία με κατηγορούμενους αρχιμανδρίτη και πρώην υπάλληλο της Μητρόπολης Κονίτσης, που κατηγορούνταν για...

Read more
Ονομαστήρια Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

9 Μαΐου 2025

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι το Ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ θα τελεστεί...

Read more
Υποδειγματική – Κατηχητική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδειγματική – Κατηχητική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου

9 Μαΐου 2025

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών λειτούργησε...

Read more
Η εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας στην Κέρκυρα

9 Μαΐου 2025

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, το εσπέρας της Τετάρτης, 7 Μαΐου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό...

Read more
Πλήθος προσκυνητών στην πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Χάρακα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πλήθος προσκυνητών στην πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Χάρακα

9 Μαΐου 2025

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, που βρίσκεται...

Read more
Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην Κεραμωτή Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην Κεραμωτή Νάξου

9 Μαΐου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κεραμωτής Νάξου, μετέβη την Πέμπτη 8-5-2025 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ....

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Σεμνύνομαι εν Κυρίω για τον φιλόθεο λαό μας και τους καλούς μου συνεργάτες κληρικούς και λαϊκούς»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Σεμνύνομαι εν Κυρίω για τον φιλόθεο λαό μας και τους καλούς μου συνεργάτες κληρικούς και λαϊκούς»

8 Μαΐου 2025

Πανηγυρική, πολυαρχιερατική θ. Λειτουργία, τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Μαΐου 2025, στον ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών, προεξάρχοντος...

Read more
Επιμνημόσυνη δέηση στην ΕΛΔΥΚ
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Επιμνημόσυνη δέηση στην ΕΛΔΥΚ

8 Μαΐου 2025

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσημης επίσκεψης του εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, στην Κύπρο, τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…. Μεγάλη η απουσία του μακαριστού Μητρ. Πατρών Νικοδήμου!
Κηρύγματα

Ομιλία μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998

25 Μαΐου 2024

Ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ...

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Ἴδε ὑγιὴς γέγονας· μηκέτι ἁμάρτανε»

25 Μαΐου 2024
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

25 Μαΐου 2024
Κοιτάζοντας κατάματα την αμαρτία

Η προσφορά της Ορθοδόξου Ελληνίδος

25 Μαΐου 2024
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

«Γιατί οι άγιοι έθεσαν αυτήν την σειρά στις Ευαγγελικές περικοπές;»

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο πόνος στη ζωή μας

14 Μαΐου 2022
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο άνθρωπος μας

10 Μαΐου 2020
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο Ιησούς Χριστός και ο παράλυτος της Βηθεσδά

18 Μαΐου 2019
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Άνθρωπον ουκ έχω»

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

29 Απριλίου 2018
“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

25 Απριλίου 2018
Next Post
Ανακοινωθέν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνέρχεται, μέσω τηλεδιάσκεψης αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Διαδικτυακή Προκατασκηνωτική Συνάντηση Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821»

Διαδικτυακή Προκατασκηνωτική Συνάντηση Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821»

Οι Ορθόδοξοι με την συμμετοχή μας  στην Εξομολόγηση ξεπλενόμαστε  από το βάρος των μετά το Βάπτισμα αμαρτιών

Οι Ορθόδοξοι με την συμμετοχή μας στην Εξομολόγηση ξεπλενόμαστε από το βάρος των μετά το Βάπτισμα αμαρτιών

Συναξάρι 12ης ᾿Ιανουαρίου

Συναξάρι 12ης ᾿Ιανουαρίου

Στὴν Ἀλβανία τοῦ Ράμα ἢ στὴν Ἑλλάδα τοῦ Μητσοτάκη;

Στὴν Ἀλβανία τοῦ Ράμα ἢ στὴν Ἑλλάδα τοῦ Μητσοτάκη;

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist