• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Μετανοούμε, γιατί ποθούμε την Βασιλεία Του»

11 Ιανουαρίου 2021
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Φθιώτιδος Συμεών: «Μετανοούμε, γιατί ποθούμε την Βασιλεία Του»
Share on FacebookShare on Twitter

Για μια κορυφαία πρόταση ζωής και για μία θεία πραγματικότητα, που είναι συγχρόνως και ένας θείος πόθος ωμίλησε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, Κυριακή μετά τα Φώτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε και πάλι κεκλεισμένων των θυρών  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Για την μετάνοια και την Βασιλεία του Θεού ο λόγος του κ. Συμεών με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής μετά τα Φώτα, ο οποίος μεταδόθηκε από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου. Ο κ. Συμεών μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Μας μιλά ο Χριστός, μας μιλάει η Εκκλησία, μας μιλάει η φωνή του Θεού για μετάνοια και για Βασιλεία. Έννοιες καθοριστικές, ουσιώδεις, βασικές, θεμελιώδεις, για την πνευματική μας ζωή. «Μετανοεῖτε», μία έννοια η οποία δεν αποτελεί στέρηση ζωής αλλά πρόταση ζωής. Πολλοί άνθρωποι στη μετάνοια βλέπουν απλώς μονάχα την λήξη μιας καταστάσεως, το σταμάτημα της αμαρτίας, της αποτυχίας, του λάθους. Πολλοί κατανοούν τη μετάνοια ως μία έννοια, η οποία έχει σχέση μόνο με το παρελθόν, τη συγχέουν με την μεταμέλεια, με τις ενοχές, με τις τύψεις, με την δικανική προσέγγιση του παρελθόντος και της ζωής μας, ως μια απόσβεση ενοχών και αμαρτημάτων, ως μία δυνατότητα εξιλέωσης ή ακόμη και ποινικής μεταχείρισης της ζωής.

Ασφαλώς, η αληθινή μετάνοια προϋποθέτει υπέρβαση του παρελθόντος, η αληθινή μετάνοια προϋποθέτει δυνατότητα να κοιτάξει κανείς στο μέλλον, η αληθινή μετάνοια προϋποθέτει την αντοχή, την τιμιότητα τη γενναιότητα και την παλικάρια, να δει κανείς πραγματικά τον εαυτό του, να εξετάσει τη ζωή του, να δει το παρελθόν του και να έχει αυτογνωσία. Πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή μας να κάνουμε αυτοκριτική. Είμαστε τόσο εύκολοι στην κριτική, στην κριτική απέναντι στους άλλους, στην κριτική απέναντι στους τρίτους και ενίοτε είμαστε και καταδικαστικοί, ενώ θέλει παλικαριά η αυτοκριτική, να βλέπει κανείς τον εαυτό του, να τον εξετάζει ενδελεχώς και με λεπτομέρεια, να βλέπει πως κινήθηκε, πως σκέφτηκε, πως έπραξε, αν στη δεδομένη στιγμή έπραξε το σωστό ή αν μπορούσε να πράξει καλύτερα ή αν μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα.

Η μετάνοια όμως δεν περιορίζεται μονάχα εκεί, η μετάνοια δεν είναι σε καμία περίπτωση μία μεμψιμοιρία για το παρελθόν, δεν είναι μία γκρίνια, μία φαγωμάρα και επίσης η μετάνοια δεν είναι ένα εργαλείο εσωστρέφειας, το οποίο είναι τόσο επικίνδυνο ακόμα και στη δημόσια ζωή μας, η φαγωμάρα, η ένταση, οι αλληλοκατηγορίες. Η μετάθεση ευθυνών δεν αποτελεί δρόμο για τη μετάνοια, αλλά αντίθετα αποτελεί αγκύλωση και προσκόλληση στο παρελθόν.

Ο άνθρωπος που μετανοεί, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος ασφαλώς γνωρίζει τις πληγές του, γνωρίζει τις αποτυχίες του, γνωρίζει  τα λάθη του, γνωρίζει τον εαυτό του, αλλά θέλει να βαδίσει μπροστά. Θέλει να κοιτάξει στο μέλλον και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η μετάνοια είναι μία απίστευτα δυναμική κατάσταση, η μετάνοια είναι να πέταγμα στο μέλλον, η  μετάνοια είναι η δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μου, η μετάνοια είναι η δυνατότητα να αλλάξω νοοτροπία, συμπεριφορά, αντίληψη, άποψη, τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, η μετάνοια είναι η φανέρωση μία σοφίας, η μετάνοια είναι η εμπειρία, η οποία γίνεται βίωμα και πράξη. Πολλές φορές οι εμπειρίες μας είναι και εμπειρίες πόνου, λαθών, απογοητεύσεων, προδοσιών. Πολλές φορές οι εμπειρίες μας, μας έχουν γεμίσει τραύματα, αλλά αυτά τα τραύματα είναι η διαρκής υπενθύμιση, ότι πορεύομεθα και αναζητούμε την υγεία, την υγεία στις σχέσεις μας και στη ζωή μας και αυτό το οποίο φωτίζει και δίνει νόημα στη μετάνοια είναι η προοπτική της Βασιλείας. Γι΄ αυτό και ο Χριστός μας σήμερα συνδέει άρρηκτα σε μία ουσιαστική συνάφεια τις δύο έννοιες, «μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν»».

Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, αναφέρθηκε στον Θείο πόθο του ανθρώπου για την Βασιλεία του Θεού και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Η Βασιλεία των ουρανών, η οποία δεν είναι μία μεταφυσική μακρινή πραγματικότητα, δεν είναι ένα ιδεολόγημα, δεν είναι ένα εφεύρημα, αλλά είναι μία πραγματικότητα η οποία «ἤγγικεν», ήδη έχει έρθει. Η Βασιλεία είναι που ενεργοποιεί τον πόθο της αλλαγής, της μεταμόρφωσης και της μετανοίας. Δεν μετανοούμε απλώς για να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, δεν μετανοούμε καθεκάστην,  κάθε στιγμή, απλώς για να τα έχουμε καλά με τον Θεό, για να μη μας τιμωρήσει, για να  εξιλεώσουμε τον Θεό λες και είναι ένας Θεός τιμωρός τάχατες, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη βλασφημία για το πρόσωπο του Θεού.

Μετανοούμε, γιατί ποθούμε τη Βασιλεία Του, γιατί θέλουμε να ζούμε τη Βασιλεία Σου στο τώρα της ζωής μας, στην πραγματικότητα του σήμερα, αλλά και θέλουμε να τη ζήσουμε στην αιωνιότητα.

Πόσο ωραία ο Χριστός μας μιλάει μέσα από εικόνες και παραβολές για τη Βασιλεία, για να μας δείξει την πραγμάτωση της στο σήμερα, αλλά και την δυναμικότητά της για το αύριο και κυρίως την προοπτική της για το επέκεινα, για τα έσχατα, για την αιωνιότητα.

«Ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου»,  προσευχόμαστε στην Κυριακή προσευχή. Άμεσα συνδεδεμένη είναι η Βασιλεία και ο ερχομός της με το θέλημα του Θεού και το θέλημα του Θεού είναι η ζωή της αγάπης, το θέλημα του Θεού είναι ο άνθρωπος να μη ζει για τον εαυτό του, το θέλημα του Θεού είναι, να μην κινούμε τα πάντα γύρω από τον εαυτό μας, να εγκαταλείψουμε την εγωκεντρικότητα, την  ατομοκρατία και να αφεθούμε στην κοινωνία των σχέσεων, στην κοινωνία των προσώπων, στην κοινωνία της αγάπης και της μοιρασιάς και του ενδιαφέροντος για τον άλλον.

Η Βασιλεία είναι πραγματικότητα, η οποία ήδη έχει έλθει αλλά και συγχρόνως είναι ποθούμενο και ζητούμενο, το οποίο το λαχταρούμε».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Η αλλαγή προϋποθέτει θέληση, προαίρεση,  ειλικρίνεια και πάνω από όλα προϋποθέτει πόθο, πόθο της Βασιλείας, λαχτάρα να ζήσουμε τη Βασιλεία του Θεού σήμερα, τώρα. Για αυτό και τόσο ωραία ο Κύριος μας σε όλα όσα μας διδάσκει για τη Βασιλεία του Θεού, το πιο συγκλονιστικό είναι, ότι μας αποκαλύπτει ότι «η Βασιλεία δεν είναι εκ του κόσμου τούτου», δεν είναι ένα εγκοσμιοκρατικό καθεστώς, δεν είναι μία κατάσταση εξουσίας και δύναμης, δεν είναι ένα βόλεμα σε αυτή τη ζωή, δεν είναι μία καλοπέραση σε αυτό τον κόσμο, ούτε μία κοινωνική ηθική καταξίωση και επίσης ακόμα πιο βαθιά, ακόμα πιο συγκλονιστικά, ο Χριστός μας λέει, ότι η «Βασιλεία είναι εντός ημών».  Πόσο σπουδαίο! Πόσο σημαντικό και ιδιαίτερα για μας τους Χριστιανούς, όταν πολλές φορές εσφαλμένα περιορίζουμε την θρησκευτική μας ζωή σε κάποια εξωτερικά, σε κάποια τυπικά καθήκοντα.

Δεν θα αλλάξει ο κόσμος και δεν θα ζήσουμε τη Βασιλεία, αν δεν τη βρούμε μέσα μας, αν δεν κοιτάξουμε στο μέσα μας, αν δεν ψάξουμε βαθιά μέσα μας, αν δεν γεμίσει το μέσα μας με Χριστό. Αυτή είναι η μετάνοια. Να γεμίσει η καρδιά μας, η ψυχή μας, η ύπαρξή μας, το είναι μας ολόκληρο, να γεμίσει Χριστό «νουν Χριστού». Να σκεφτόμαστε, όπως θέλει ο Χριστός, να αισθανόμαστε, όπως θέλει ο Χριστός, να πράττουμε, όπως θέλει ο Χριστός, η καρδιά μας να καθρεφτίζεται στο θέλημα του Θεού. Θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε τη μετάνοια; Θέλουμε πραγματικά να γευτούμε με χαρά και με ευτυχία τη βασιλεία του Θεού; Τότε απλά ερωτήματα, αν θέτουμε κάθε μέρα στον εαυτό μας, θα βρούμε το νόημα της ζωής μέσα μας.

Τι ζητάει ο Θεός από μένα; Αυτό είναι το ερώτημα που μπορεί να ενεργοποιήσει και να αναδείξει τους θησαυρούς που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος, γιατί κάθε ένας από μας, όλοι μας, όλοι σας ,όλος ο κόσμος, κρύβουμε καταχωνιασμένους θησαυρούς και είναι ώρα να τους αναδείξουμε, να τους βγάλουμε μπροστά, να διώξουμε τις βρωμιές και τις ακαθαρσίες από την καρδιά μας και την ψυχή μας και να φανερώσουμε τον Ήλιο που λάμπει μέσα μας, να διώξουμε τα σύννεφα που τον σκεπάζουν, την ομίχλη που τον κρύβει, και να φανερώσουμε τον Ήλιο της ζωής μας και της καρδιάς μας και της ψυχής μας, τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, τον Χριστό μας, ο οποίος λάμπει «τοῖς ἐν σκότει καὶ σκιᾷ καθημένοις» ο οποίος είναι «τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, τὸ φωτίζον καὶ ἁγιάζον πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον».

Μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας λόγω Covid -19, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας στην οδό Σκληβανιώτου 3 – 5, αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με εντυπωσιακή  συμμετοχή του κόσμου.

Πρόσφατα Άρθρα

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Βέροια

22 Απριλίου 2026

Την Τετάρτη 22 Απριλίου το απόγευμα τελέστηκε με λαμπρότητα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βεροίας ο Εσπερινός της εορτής...

Read more
Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Μονή Ταξιαρχών
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Μονή Ταξιαρχών

22 Απριλίου 2026

Την Παρασκευή 24/4, στις 6.00 μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και θα τελέσει την Μεγαλοσχημία ρασοφόρου...

Read more
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Read more
Θεολογικόν Ἀναλόγιον: Νέα Μορφωτική Διακονία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεολογικόν Ἀναλόγιον: Νέα Μορφωτική Διακονία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν

22 Απριλίου 2026

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, ἀκολουθοῦσα τήν διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας «γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν», ἀρχίζει  τήν  νέα  ποιμαντική  διακονία:...

Read more
Για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή μίλησε στον Βόλο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή μίλησε στον Βόλο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

22 Απριλίου 2026

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε (21/4) η 7η Αγιολογική Σύναξη, στο πλαίσιο του 3ου κύκλου των Αγιολογικών Διαλέξεων, που διοργανώνει ο Μητροπολιτικός...

Read more
ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

22 Απριλίου 2026

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης και αμετάθετη πίστη στην Ανάσταση, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη...

Read more
ΔΙΑΚΕΙΑ 2026: Έναρξη από τον Φθιώτιδος Συμεών στους Κομποτάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

ΔΙΑΚΕΙΑ 2026: Έναρξη από τον Φθιώτιδος Συμεών στους Κομποτάδες

22 Απριλίου 2026

Από το ιστορικό χωριό Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής για τον Εθνοϊερομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο στο πλαίσιο της...

Read more
Ο Άκης Πετρετζίκης στη Μονή των Παπαροκάδων…. μαγειρεύει με μοναχούς!!
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Άκης Πετρετζίκης στη Μονή των Παπαροκάδων…. μαγειρεύει με μοναχούς!!

22 Απριλίου 2026

Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται στη Ναύπακτο. Στην πανέμορφη Ναύπακτο θα ταξιδέψει ο Άκης Πετρετζίκης στο νέο επεισόδιο του...

Read more
Την Τιμία Κάρα του  Αγ. Παρθενίου υποδέχθηκαν  στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Γεωργίου Καρέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα πανηγύρεως σήμερα και αύριο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Καρέα

22 Απριλίου 2026

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την 23ην του μηνός Απριλίου 2026 πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός του Αγίου...

Read more
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
Αγίου Γεωργίου

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Ὁ ἅγιος Γεώργιος ὁ Τροπαιοφόρος ἀνήκει στή χορεία τῶν μεγαλομαρτύρων καί εἶναι ἀπό τούς πιό λαοφιλεῖς Ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας μας....

Read more
«”Ηρώων και Αγίων αγώνας” – Πατριωτικοί αγώνες και πνευματικά αθλήματα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«”Ηρώων και Αγίων αγώνας” – Πατριωτικοί αγώνες και πνευματικά αθλήματα»

22 Απριλίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2026 η τέταρτη Επετειακή...

Read more
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα
Αγίου Γεωργίου

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026

π. Βασίλειος Ι. Καλλιακμάνης α) Οι εορτές των αγίων αποτελούν ευκαιρίες για εντρύφηση στη θαυμαστή και αγιασμένη ζωή τους και...

Read more
«Νύχτα γιομάτη θαύματα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Νύχτα γιομάτη θαύματα»

22 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και βαθιά αίσθηση ιστορικής μνήμης πραγματοποιήθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, την Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 η επετειακή μουσικοθεατρική...

Read more
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος
Αγίου Γεωργίου

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η αγία μας Εκκλησία έχει να επιδείξει νέφη Μαρτύρων. Μυριάδες πιστοί βασανίστηκαν και έχυσαν...

Read more
Ο «Άγιος» ιερέας των φτωχών του Αγρινίου! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο «Άγιος» ιερέας των φτωχών του Αγρινίου! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

21 Απριλίου 2026

Στην Ορθόδοξη αλήθεια που κυκλοφορεί Σε μια εποχή όπου η πίστη δοκιμάζεται και οι κοινωνικές ανάγκες πληθαίνουν, η «Ορθόδοξη Αλήθεια»...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

23 Απριλίου 2025
Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

23 Απριλίου 2020
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Γεώργιος, ο τροπαιοφόρος: Χάρη στην πίστη του άντεξε τα μαρτύρια του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού

22 Απριλίου 2020
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2020
Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

22 Απριλίου 2018
Next Post
Ανακοινωθέν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνέρχεται, μέσω τηλεδιάσκεψης αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Διαδικτυακή Προκατασκηνωτική Συνάντηση Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821»

Διαδικτυακή Προκατασκηνωτική Συνάντηση Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821»

Οι Ορθόδοξοι με την συμμετοχή μας  στην Εξομολόγηση ξεπλενόμαστε  από το βάρος των μετά το Βάπτισμα αμαρτιών

Οι Ορθόδοξοι με την συμμετοχή μας στην Εξομολόγηση ξεπλενόμαστε από το βάρος των μετά το Βάπτισμα αμαρτιών

Συναξάρι 12ης ᾿Ιανουαρίου

Συναξάρι 12ης ᾿Ιανουαρίου

Στὴν Ἀλβανία τοῦ Ράμα ἢ στὴν Ἑλλάδα τοῦ Μητσοτάκη;

Στὴν Ἀλβανία τοῦ Ράμα ἢ στὴν Ἑλλάδα τοῦ Μητσοτάκη;

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist