• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Εχει ανάγκη ο Ήλιος να επιστρατεύσει επιχειρήματα για να καταξιωθεί;;; »

4 Απριλίου 2020
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Το Βήμα της Ενορίας
«Εχει ανάγκη ο Ήλιος να επιστρατεύσει επιχειρήματα για να καταξιωθεί;;; »
Share on FacebookShare on Twitter

Ιεροδιακόνου Ραφαήλ Μισιαούλη
 
«Εχει ανάγκη ο Ήλιος να επιστρατεύσει επιχειρήματα για να καταξιωθεί;;;[1]»
 
Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα που απασχολούν την κοινωνία των ανθρώπων ανά το παγκόσμιο, και συγκεκριμένα με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid -19), ο λαός βρίσκεται υπό την επήρεια του άγχους, του πανικού, της ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι, πως ξημερώνουν οι επόμενες ημέρες. Μια νέα κρίση θα λέγαμε ξέσπασε σε όλο τον κόσμο. Σε όλα αυτά που ζούμε δεν ελλείπει και η διαχρονική υπερβολή που διακρίνει τον κόσμο.
 
Ακούμε και εφαρμόζουμε πιστά και σχολαστικά τις οδηγίες του κράτους σύμφωνα με τα προτεινόμενα μέτρα της υγιεινής και προφυλάξεως. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, επωνύμους και ανωνύμους, που αγωνίζονται για να περιθάλψουν τους συνανθρώπους μας και να δώσουν τις ορθές οδηγίες προς το λαό για την προφύλαξή του. Ευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει υγεία, δύναμη και κουράγιο στο δύσκολό τους έργο. Για τα θύματα δε του ιού αυτού που έχασαν την μάχη της ζωής τους προσευχόμαστε στο Θεό να τους αναπαύσει εν χώρα ζώντων και δικαίων, όπου επισκοπεί το φως του προσώπου Του.
 
Ορθώς λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία μας, όμως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτά μόνο. Κατ’ αρχάς μην ξεχνάμε ότι διανύουμε το στάδιο των αρετών της Μεγάλης Σαρακοστής, και αναπόφευκτο θα ήταν να μην έχουμε πειρασμούς και προβλήματα. Ακόμα μια φορά η Εκκλησία στο στόχαστρο, που κάποιοι (οι συνηθισμένοι) την πολεμούν. Ας τους υπενθυμίσουμε ότι όσοι τα έβαλαν με την Εκκλησία δεν είχαν καλό τέλος. «Εκκλησίας ουδέν ίσον. Μη μοι λέγε τείχη και όπλα· τείχη μεν γαρ τω χρόνω παλαιούνται, η Εκκλησία δε ουδέποτε γηρά. Τείχη βάρβαροι καταλύουσιν, Εκκλησίας δε ουδέ οι δαίμονες περιγίνονται…Τοιούτον έχει μέγεθος η Εκκλησία· πολεμουμένη νικά· επιβουλευομένη περιγίνεται· υβριζομένη λαμπροτέρα καθίσταται· δέχεται τραύματα και ου καταπίπτει υπό των ελκών· κλυδωνίζεται, αλλ’ ου καταποντίζεται· χειμάζεται, αλλά ναυάγιον ουχ υπομένει· παλαίει, αλλ’ ουχ ηττάται· πυκτεύει, αλλ’ ου νικάται[2]».
 
Πλειάδα ανθρώπων κάνει σκέψεις και προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να πηγαίνει εκκλησία, να μετέχει της Θείας Κοινωνίας του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας, να προσκυνά τις εικόνες, να ασπάζεται το χέρι του κληρικού, κ.ά. Πολλοί Ιεράρχες εξέδωσαν ανακοινώσεις και τόνισαν ότι η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας, αντίδοτον του μη αποθανείν, αδύνατο να είναι μεταδοτικό οποιασδήποτε λοιμικής ασθένειας. Το ΜΟΝΟ που κολλάει κανείς από την θεία Κοινωνία είναι ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟ. Πολυάριθμα περιστατικά μας το ομολογούν αυτό, εξόχως δε το παράδειγμα του μακαριστού παπα Χρύσανθου Κατσουλογιαννάκη, του «Αγίου των λεπρών» της Σπιναλόγκα[3]. Αξίζει να διαβάσει κανείς και την προσωπική μαρτυρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου για το θέμα της θείας Κοινωνίας, ο οποίος διηγείται το τι έζησε την εποχή της δεκαετίας του 1980, όταν πρωτοεμφανίστηκε η θανατηφόρος νόσος του AIDS[4]. Γι΄ αυτό ας μην ευτελίσουμε άλλο το θέμα της Θείας Κοινωνίας, γιατί πολλές σαχλαμάρες ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες από ανθρώπους θεομάχους, θεομπαίκτες και άγευστους της χάριτος του Θεού. Όσοι δεν έχουν γευτεί την Μυστηριακή ζωή δεν μπορούν να την κατανοήσουν, και καλό θα ήταν να μην κάνουν δηλώσεις επί το αυτό. Ορθώς, ο Υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδος, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέδωσε ημερήσια διαταγή με την οποία απαγορεύει να μιλούν για το θέμα της Θείας Κοινωνίας οι άπιστοι[5].
 
Ο Θεός που είναι ζωή δεν μπορεί να μεταδώσει ασθένεια. Είναι καθαρά θέμα πίστης και μεταφυσικής αναγωγής. Είναι δυνατόν από τη μετοχή στη Θεία Κοινωνία να προκύψει ψυχοσωματική ασθένεια; Όποιος προσέρχεται στη Θεία Κοινωνία προσέρχεται στον Θεό, που έχει τη δύναμη να θεραπεύει. Αυτό δεν μπορεί να είναι αιτία ασθένειας και να μεταδίδει κάποιο μικρόβιο! Καμία επιστημονική μελέτη δεν υπάρχει που να αναφέρει ότι ο ιός μεταδίδεται από την λαβίδα της Θείας Κοινωνίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ, κ. Μεντή.
 
Για να επιτρέπει ο Θεός αυτή την δοκιμασία στον κόσμο, κάτι καλύτερο θέλει να βγει. Ο Χριστός διαβεβαίωσε τους απεσταλμένους, τότε με το γεγονός της ασθένειας του φίλου του Αγίου Λαζάρου, πως «αύτη η ασθένεια ούκ έστι προς θάνατον, αλλ’ υπέρ της δόξης του Θεού, ίνα δοξασθή ο υιός του Θεού δι΄ αυτής[6]». Δεν είμαστε μόνοι μας. Ζούμε κάτω από την προστασία Του και την αγάπη Του «ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος[7]».
 
Όμως, πρέπει να δούμε και την άλλη οπτική γωνία της ασθένειας. Ο Μέγας Βασίλειος αναφέρει ότι «η ασθένεια δεν είναι δημιούργημα του Θεού. Ο άνθρωπος και όλα τα ζώα πλάσθηκαν με την πρέπουσα κατασκευή, κατά φύσιν, και ο Θεός τα έφερε στην ζωή πλήρη και αρτιμελή. Όταν όμως παρεκτράπηκαν από την φυσική τους κατάσταση, αρρώστησαν». Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει τον Κάιν σαν ένα από τα πρώτα παραδείγματα που η ασθένεια συνδέεται με την αμαρτία. Διότι μετά τον φόνο του αδελφού του, άρχισε να τρέμει το σώμα του. «Πραγματικά», συμπεραίνει ο Άγιος, «πηγή και ρίζα και μητέρα όλων των κακών είναι η φύση της αμαρτίας. Αυτή παραλύει τα σώματα μας, αυτή φέρνει τις αρρώστιες». Οι ασθένειες που μας βρίσκουν είναι συνήθως καρπός των αμαρτιών μας. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τον λόγο που είπε ο Χριστός στον παράλυτο της Βηθεσδά, αφού τον θεράπευσε: «Πρόσεξε, έγινες υγιής, μην αμαρτάνεις πλέον[8]». Από αυτό μαθαίνουμε ότι το νόσημα του ο παράλυτος το απέκτησε από τις αμαρτίες του. Την ίδια σημασία έχει ο λόγος του Κυρίου και στον άλλο παράλυτο της Καπερναούμ: «Έχε θάρρος παιδί μου, σου συγχωρούνται οι αμαρτίες σου[9]»[10]. Καθίσαμε να αναλογισθούμε πόσο απομακρυνθήκαμε από τον Υιό του Θεού; Διδάσκουμε στα παιδιά μας Χριστό ή προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε υλικές και μάταιες γνώσεις; Τα προτρέπουμε να εκκλησιάζονται, να κοινωνούν, να εξομολογούνται; OXI δυστυχώς. Εκτρώσεις, φόνοι, μασονία, εγκληματικές ενέργειες, αθεΐα, παρά φύσιν αμαρτήματα. Αυτά όλα να μας προβληματίζουν και όχι ο Εκκλησιασμός και η Θεία Κοινωνία, που κάποιοι ενοχλούνται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατά μέσον όρο έγιναν 56 εκατομμύρια αμβλώσεις κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2010 μέχρι το 2014[11].
 
Άραγε όλες οι αρρώστιες οφείλονται στις αμαρτίες μας; Αν και συνήθως αυτή είναι η αιτία, όμως δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Ο Θεός είναι αγάπη, και οι τρόποι της παιδαγωγίας Του προς τον άνθρωπο είναι θαυμαστοί και ανεξερεύνητοι. Κάποιες φορές ο Θεός παραχωρεί μια αρρώστια, για να παιδαγωγήσει και να εξαγιάσει τα αγαπημένα παιδιά Του. Κατά τους Αγίους, «υπάρχει αρρώστια που παραχωρείται για να δοκιμασθούμε. Και η δοκιμασία αυτή δίδεται για να αναδειχθούμε άξιοι (να είμαστε παιδιά του Θεού). Διότι, άνθρωπος που δεν δοκιμάζεται από πειρασμό παραμένει άπειρος και ανώριμος.
 
Αγαπητοί αδελφοί,
 
Έφθασε καιρός να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, να δούμε πόση πίστη έχουμε, να εφαρμόσουμε όλα αυτά που διδάσκουμε. Έφθασε καιρός να γίνουμε ακλόνητοι, θερμοί και σταθεροί στην ορθόδοξη πίστη μας, ώστε να ενισχύσουμε τον συνάνθρωπό μας.
 
Χρειάζεται νηφαλιότητα, ηρεμία, σύνεση, φώτιση, προσευχή και μετάνοια. Να γονατίσουμε να παρακαλέσουμε το Θεό, που παρορά ανθρώπων αμαρτήματα, να παραβλέψει τα αμαρτήματά μας, να μας φυλάξει και να μας προστατεύσει από τον ιό αυτό, παρακαλώντας τον να μην επιτρέψει να δοκιμασθεί η πίστη μας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Κάθε τι που προσβάλλει τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και κάθε μέτρο που χτυπά και κλονίζει την ελπίδα μας στον Κύριο, είναι απορριπτέο και καταδικασμένο. Ας έχουμε στο νου μας αυτό που είπε ο Άγιος Παΐσιος «εκεί που οργώνει, ο διάβολος σπέρνει ο Χριστός, και, Μετά τη δαιμονική καταιγίδα έρχεται η θεϊκή λιακάδα».
 
ΔΕΝ ΝΙΚΑΤΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΌ τον ιό του ανθρώπου. Βασιλεύς του κόσμου είναι Άλλος.
 
Καλή συνέχεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής!!
 
 
[1] Φράση του Ρουμάνου θεολόγου πατρός Δημητρίου Στανιλοάε.
[2]Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Ότε της Εκκλησίας έξω ευρεθείς ο Ευτρόπιος 1, PG 52, 398.
[3] Μαρίας Παστουρματζή, «Αγάπησέ με», εκδ. Εν Πλω. (https://www.romfea.gr/oi-biblioparousiaseis/35800-ta-agia-den-molunontai).
[4]https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/35823-mia-prosopiki-empeiria-gia-to-thema-tis-theias-koinonias-foto.
[5] https://poimin.gr/o-adonis-apagoreyei-se-atheoys-syrizaioys-na-miloyn-gia-ti-theia-koinonia.
[6] Ιωάννου 11,4.
[7] Ματθαίου 28,20.
[8] Ιωάννου 5,14.
[9] Μάρκου 2,5.
[10] Ιερομονάχου Γρηγορίου, Ιερόν Κουτλουμουσιανόν Κελλίον Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, «Οι ασθένειες και ο πιστός» κεφ. Α’, εκδόσεις Δόμος 2005.
[11] https://www.iefimerida.gr/news/266498/posa-ekatommyria-amvloseis-ginontai-kathe-hrono-se-poies-hores-ehoyn-meiothei.

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Φθιώτιδος Συμεών έθεσε τον θεμέλιο λίθο ενός ακόμη μεγάλου έργου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Φθιώτιδος Συμεών έθεσε τον θεμέλιο λίθο ενός ακόμη μεγάλου έργου

26 Νοεμβρίου 2025

Ημέρα χαρμόσυνη η 25η Νοεμβρίου 2025 για την πρωτεύουσα της Ανατολικής Φθιώτιδος και για την τοπική Εκκλησία, καθότι αυτή την...

Read more
Λαμπρός ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

25 Νοεμβρίου 2025

Την μνήμη του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε» τιμά την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 η Εκκλησία μας και η Σπάρτη εορτάζει...

Read more
«Επικίνδυνα τα σενάρια διαδοχής» – Αύριο Τετάρτη στην “Ορθόδοξη Αλήθεια”… Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Επικίνδυνα τα σενάρια διαδοχής» – Αύριο Τετάρτη στην “Ορθόδοξη Αλήθεια”… Μην τη χάσετε!

25 Νοεμβρίου 2025

Η Ορθόδοξη Αλήθεια κοντά στις Μητροπόλεις Aυτή την εβδομάδα η  “Ορθόδοξη Αλήθεια”  κυκλοφορεί με το βιβλίο: “Η Θεομήτωρ”, μια πολυτελής...

Read more
ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

25 Νοεμβρίου 2025

Τριήμερο εορταστικών ιερών ακολουθιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου στην πόλη των...

Read more
Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Κέρκυρα

25 Νοεμβρίου 2025

Την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2025, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων,...

Read more
Υποδοχή ιερών λειψάνων των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή ιερών λειψάνων των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης

25 Νοεμβρίου 2025

Με κατάνυξη και πνευματική χαρά τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου 2025 μια ιδιαίτερη λατρευτική σύναξη στον Ιερό Ναό...

Read more
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΜΗΤΡ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

25 Νοεμβρίου 2025

Την πρώτη του Θ. Λειτουργία στην Αρχιερατική Περιφέρεια Λουτρακίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό...

Read more
Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο

25 Νοεμβρίου 2025

Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου εόρτασε το διήμερο 24-25/11 η Τοπική μας Εκκλησία. Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε...

Read more
Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

25 Νοεμβρίου 2025

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή...

Read more
Θεία Λειτουργία στην Κατακόμβη της Αγίας Αικατερίνης Θηβών
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία στην Κατακόμβη της Αγίας Αικατερίνης Θηβών

25 Νοεμβρίου 2025

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Παλαιοχριστιανική...

Read more
Πανηγύρισε η Μονή Αγίας Αικατερίνης Καταρράκτου Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε η Μονή Αγίας Αικατερίνης Καταρράκτου Άρτης

25 Νοεμβρίου 2025

Τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2024, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στον Καταρράκτη Άρτης, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος...

Read more
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την Αγία Αικατερίνη, πολιούχο της Κατερίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την Αγία Αικατερίνη, πολιούχο της Κατερίνης

25 Νοεμβρίου 2025

Με λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, της πανσόφου και πολιούχου της πόλεως της...

Read more
Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως

25 Νοεμβρίου 2025

Στις 25 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης και στην Μητρόπολη μας πανηγυρίζουν το ομώνυμο Παρεκκλήσιο...

Read more
Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

26 Νοεμβρίου 2025

Με λαμπρότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του...

Read more
Ιερή αποδημία με τον Γέροντα Νεκτάριο στη Χίο, Μικρά Ασία, Πόλη, Σηλυβρία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερή αποδημία με τον Γέροντα Νεκτάριο στη Χίο, Μικρά Ασία, Πόλη, Σηλυβρία

25 Νοεμβρίου 2025

Ο Γέροντας Νεκτάριος μαζί με ευλαβείς προσκυνητές επισκέφθηκαν την αγιοτόκο Χίο, τα ιερά μοναστήρια της, τα πανέμορφα και ιστορικά χωριά...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης
Αγίας Αικατερίνης

Βίος θαύματα, ομολογία καί μαρτύριον τής αγίας Αικατερίνης

24 Νοεμβρίου 2025

Την πανεύφημο νύμφη Χριστού υμνήσομεν, Αικατερίνην την θείαν και πολιούχον Σινά. Σήμερα αδελφοί μου η εκκλησία μας γιορτάζει και τιμά,...

Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης  στην Στυλίδα

Αγία Αικατερίνη: Η πάνσοφος Μεγαλομάρτυς του Χριστού

24 Νοεμβρίου 2025
Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

24 Νοεμβρίου 2025
Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Εις την Αγία Αικατερίνη Το μεγαλείο της γυναίκας

24 Νοεμβρίου 2023
Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Η Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος

25 Νοεμβρίου 2019
Η Συνάντηση της Αγίας Αικατερίνης με τον Γέροντα Ερημίτη

Η Αγία Αικατερίνη η μεγαλομάρτυς

24 Νοεμβρίου 2018
Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη

24 Νοεμβρίου 2016
Next Post
Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας

Δ.Ι.Σ.: Θα εορτάσουμε την Ανάσταση με Παννυχίδα κατά την Απόδοση στις 26 προς 27

Τρισάγιο στο άγαλμα του Ελευθερωτή της Λιβαδειάς Αθανασίου Διάκου

Τρισάγιο στο άγαλμα του Ελευθερωτή της Λιβαδειάς Αθανασίου Διάκου

Αίσχος! Βεβήλωσαν τον Εσταυρωμένο στην Πάτρα

Αίσχος! Βεβήλωσαν τον Εσταυρωμένο στην Πάτρα

Κάθαρση

Διδακτική ιστορία: Ψάχνεις να βρεις αγίους μέσα στον κόσμο;

«Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ»

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist