Πλήθος φιλέορτων ενοριτών και προσκυνητών, προσήλθε το εσπέρας της 16ης του Μηνός Ιουλίου, στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, για να τιμήσει τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης, Εφόρου και Προστάτιδος της Ενορίας.

Χοροστάτησε, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας, υπέρτιμος και έξαρχος Μεσογείου Θαλάσσης, κ. Πολύκαρπος.

Πλειάδα κληρικών πλαισίωσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Πολύκαρπο ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, για την άδεια και ευλογία να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως, ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε τα δέοντα.

Τον Θείο Λόγο, κήρυξε εμπνευσμένα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και  Λεβαδείας π. Χρυσόστομος Καλλής. Αρχικά ο π. Χρυσόστομος ανέλυσε  τον βίο και το μεγάλο Μαρτύριο της Αγίας Μαρίνας, κάνοντας αναφορά στα Τρία Ρήματα του Συμβόλου Της Πίστεως μας! «Πιστεύω», «Ομολογώ», «Προσδοκώ», τονίζοντας το Νεανικό Θάρρος της Αγίας να τα Κάνει Πράξη στην ζωή της παρόλο που ήταν Νέα στην ηλικία μόλις 16 Χρονών. «Είχε μέσα της ως Νέος Άνθρωπος τα Χαρακτηριστικά που έχει ο Λόγος Του Χριστού Το Ευαγγέλιο μας! Δηλαδή την Επανάσταση διότι ο Λόγος Του Χριστού μας είναι Κατ`εξοχήν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΌΣ» επεσήμανε ο π. Χρυσόστομος καλώντας το πολυπληθές εκκλησίασμα  να φωτιστεί από το φωτεινό μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και με θάρρος να κάνει την δική του επανάσταση ομολογώντας Χριστό, προσδοκώντας την εύνοια του Θεού και ακολουθώντας τον Ευαγγελικό διαχρονικο επαναστατικό λόγο Του Χριστού μας!

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε στον αύλειο χώρο του ναού λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς καθώς και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας η «Ρωμανία» με την συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Ηλιουπόλεως η «Τρυγόνα» αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.