Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνης στο Περιστέρι Αμαλιάδας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας και στην έλλειψη πίστης, η οποία αποτελεί την αιτία πολλών προβλημάτων στις σημερινές οικογένειες.

«Η βροχή της ευλογίας της Αγίας Μαρίνας έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα και ο μήνας Ιούλιος έχει πολλούς Αγίους, οι οποίοι βρέχουν πολλές ευλογίες. Η Αγία Μαρίνα αγάπησε τόσο τον Χριστό και θυσίασε αυτή της την αγάπη για τον πατέρα της τον Αιδέσιο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Κωνσταντίνος.

Σε άλλο σημείο ο π. Κωνσταντίνος πρόσθεσε: «Η Αγία Μαρίνα ως καλή Νύμφη προτίμησε την αγάπη προς τον Χριστό από την αγάπη προς τον πατέρα της. Βασιζόταν μονάχα στην πίστη της, και αυτή η πίστη την οδήγησε να θυσιάσει την ζωή της από το να είναι συναισθηματικά συνδεδεμένη με τον πατέρα της».

Από την πλευρά του ο π. Διονύσιος ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς για την παρουσία τους και ευχήθηκε στους ευλαβείς ενορίτες τα χρόνια πολλά.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.