Πανηγύρισε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, τη μνήμη της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Μαρίνης, ο ομώνυμος περικαλλής ναός στην Ηλιούπολη.
 
Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, σεπτής αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας, υπέρτιμος και έξαρχος Μεσογείου Θαλάσσης, κ. Πολύκαρπος.
 
Ο Προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης π. Σεραφείμ Δημητρίου μαζί με τους εκλεκτούς συνεφημερίους του, ιερείς ομόρων ενοριών και άλλους συμπανηγυριστάς, πλαισίωναν τον Μητροπολίτη κ. Πολύκαρπο.
 
Προ του «Δι’ ευχών» εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την άδεια να προστεί της Ιεράς Πανηγύρεως, τους πατέρες του Ναού, ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τον προϊστάμενο π. Σεραφείμ και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, η Αγία να χαρίζει υγεία και να σκέπει την ζωή όλων.
 
Το απόγευμα και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Αγία Μαρίνα, θα ακολουθήσει ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ώρα 08:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμουςτης ενορίας. Στις 10:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση, με Μικρασιατικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στον Βουρλιώτη Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Ξυνό.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.