Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε χθες Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριος Μπογιατζόγλου, οι Αιδεσ. Πρωτ/ροι π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, π. Πέτρος Καγιούλης και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης. Στον λόγο του προς τους πιστούς που, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, προσήλθαν για να τιμήσουν την Αγία, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ανδρεία, την σύνεση και την αγάπη που είχε η Αγία Μαρίνα για τον Χριστό παρακινούμενη από την πίστη της προς Αυτόν. Τόνισε δε ότι πίστη χωρίς τα έργα είναι νεκρά και ανενέργητος και για αυτό προέτρεψε τους πανηγυριστές να συνενώσουν την πίστη τους με τις θεοφιλείς αρετές τους, ώστε να είναι μακάριοι εις τους αιώνες. Τέλος, αφού ευχήθηκε κατάλληλα, μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου του οποίου, λόγω των Συνοδικών καθηκόντων του, δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του στην Πανήγυρη της Ι. Μονής.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.