• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο όλεθρος της μαγείας και όλων των μορφών του αποκρυφισμού

in Ελλάδα Κόσμος
17 Φεβρουαρίου 2020
byPoimin.gr Team
Share on FacebookShare on Twitter

Εν Πειραιεί τη 17η Φεβρουαρίου 2020, Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Αφότου ο άνθρωπος στασίασε κατά του Θεού και υπήχθη, με τη θέλησή του, στην αιχμαλωσία του Σατανά και στην δουλεία της αμαρτίας, στερήθηκε την αγιαστική χάρη του Δημιουργού του και κυριεύτηκε από τη δαιμονική καταστροφική ενέργεια. Η απομάκρυνσή του από το Θεό σήμανε το πλησίασμά του στο διάβολο. Η μεταπτωτική ιστορία του ανθρωπίνου γένους είναι μια διαρκής πάλη με το Θεό και ένα ατελείωτο μαρτύριο υποταγής του στον «ανθρωποκτόνο απ’ αρχής» (Ιωάν.8,9) και μια ατέρμονη τραγωδία από τις ολέθριες συνέπειες απ’ αυτή. Ως η πλέον φρικώδης κατάληξη υπήρξε η απόρριψη της της λατρείας του αληθινού Θεού και η αντικατάστασή της με τη λατρεία της κτίσεως, την ειδωλολατρία, η οποία είναι στην ουσία δαιμονολατρία, αφού, οτιδήποτε σφετερίζεται τη λατρεία του αληθινού Θεού είναι λατρεία του αντιδίκου Του, του Σατανά. Είναι άλλωστε γνωστή η θέση της θείας αποκαλύψεως, ότι «πάντες οι θεοί των εθνών (είναι) δαιμόνια» (Ψαλμ.95,5) και σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο «α θύει τα έθνη, δαιμονίοις θύει, και ου Θεώ», τονίζοντας πως, «ου θέλω υμάς κοινωνούς των δαιμονίων γίνεσθαι» (Α΄Κορ.10,20).
Το αποτέλεσμα αυτής της ολέθριας σχέσης ανθρώπου και Σατανά ήταν να αποκτήσει εκείνος δικαιώματα και μάλιστα κυρίαρχα σ’ αυτόν. Ο πτωτικός άνθρωπος, έχοντας απόλυτα σκοτισμένη τη διάνοιά του, δεν ήταν σε θέση να διακρίνει την τραγωδία και τον όλεθρο της δαιμονικής υποταγής του και για τούτο δεχόταν ως «φυσική» αυτή τη σχέση. Φρόντισε δε να εκμεταλλευτεί τη δαιμονική ενέργεια, είτε για να ενισχύσει την ατομική του δύναμη και επιβολή, είτε για να διαπράξει το κακό σε άλλα ανθρώπινα πρόσωπα. Για το σκοπό αυτό εφεύρε διάφορες απόκρυφες τεχνικές. Έτσι γεννήθηκε η μαγεία, η οποία είναι παρούσα σε όλο το διάβα της ανθρώπινης ιστορίας, τόσο στην προχριστιανική αρχαιότητα, όσο και στην μεταχριστιανική εποχή και δυστυχώς συνεχίζει να είναι παρούσα και στην σύγχρονη εποχή, παρά την πολιτισμική πρόοδο, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την αποθέωση του λογικού, με τραγικές συνέπιες για τον σύγχρονο πνευματικά αποπροσανατολισμένο άνθρωπο.
Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» (7-2-2020), με θέμα: «Υπάρχουν μάγια και πως αντιμετωπίζονται;». Διαβάσαμε το δημοσίευμα και διαπιστώσαμε πως ο συντάκτης του προσέγγισε το θέμα με ικανοποιητική ακρίβεια, εκφράζοντας, εν πολλοίς την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, περί του διαβόλου, της μαγείας και του αποκρυφισμού. Αποδεικνύει ότι στη σύγχρονη λογικοκρατούμενη και τεχνοκρατούμενη κοινωνία μας, «ανθεί» ο αποκρυφισμός και πληθύνονται οι «θεράποντές» του, καθότι τα χρήματα, που διακινούνται στο χώρο αυτό, είναι πολλά και μάλιστα «μαύρα», δηλαδή αφορολόγητα! Επισημαίνει επίσης πως όλη αυτή η κατάσταση είναι λίαν επιζήμια και επικίνδυνη.
Γράφει ο αρθρογράφος: «Το θέμα της μαγείας έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Τα κρούσματα της λευκής και της μαύρης μαγείας αυξάνονται επικίνδυνα. Είναι επίσης γεγονός ότι λόγω της κρίσης του καπιταλισμού και των οικονομικών προβλημάτων των οποίων συνεπάγεται, όλο και περισσότεροι Έλληνες καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις και την επίλυση των προβλημάτων που τους ταλανίζουν. Οι μάγοι, οι πνευματιστές, οι εξορκιστές, οι οραματίστριες, οι μέντιουμ, οι αστρολόγοι κ.λπ. πληθαίνουν όλο και περισσότερο και κάνουν χρυσές δουλειές». Και συνεχίζει με την εξής επιτυχημένη επισήμανση: «Είναι και αυτό ένδειξη της απομάκρυνσής μας από τον αληθινό Θεό. Η πίστη στο Θεό και η ζωντανή σχέση μαζί Του, έχουν ατονήσει. Ο άνθρωπος αισθάνεται ανασφαλής, νιώθει το κενό και προσπαθεί να το υποκαταστήσει με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό. Έχει παρατηρηθεί ότι όσο η πίστη των ανθρώπων στον ζώντα Θεό ατονεί, τόσο αναβιώνει η μαγεία και αυξάνουν οι μάγοι»!
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος κάνει μια ανάλυση στο φαινόμενο της μαγείας. Τονίζει την πίστη ότι ο διάβολος δεν είναι κάποια αόριστη και απρόσωπη δύναμη, αλλά υπαρκτό πρόσωπο, ο οποίος μισεί τον άνθρωπο και τον πολεμά λυσσαλέα, με σκοπό να τον καταστρέψει. Πολύ καλά κάνει, διότι σήμερα κάποιοι θέλουν να περάσουν την λαθεμένη και άκρως επικίνδυνη αντίληψη ότι δήθεν ο διάβολος είναι ανύπαρκτος. Ότι δήθεν είναι «σύμβολο» και «ιδέα» και όχι πρόσωπο (σατανισμός). Είναι γνωστή η ρήση του γνωστού Γάλλου φιλοσόφου και ποιητή Σαρλ Μπωντλαίρ (1821-1867): «η πιο ωραία πονηριά του διαβόλου είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει»! Αυτό το κάνει για να αμβλύνει το φόβο που νοιώθουν οι άνθρωποι για εκείνον και να εξοικειωθούν μαζί του.
Ακολούθως αναφέρεται στις αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους στη μαγεία, όπως είναι η περιέργεια, η δήθεν επικοινωνία με τους νεκρούς, η μελλοντολογία, η θεραπευτική, η εκδίκηση και η αφέλεια. Αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ οδυνηρό: «οι συνέπειες στη ζωή εκείνων που καταφεύγουν στη μαγεία, είναι τραγικές. Ξεκινούν με την ελπίδα ότι θα λύσουν τα προβλήματά τους και καταλήγουν σε σύγχυση και αδιέξοδο, σε μαρασμό και κατάθλιψη, σε ψυχοσωματική και οικονομική εξουθένωση».
Τελειώνει με την αναφορά του στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί της μαγείας και γενικά περί των σκοτεινών έργων του αποκρυφισμού. Παραθέτει τη συμβολή δύο αγίων της Εκκλησίας μας, του αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου και του νεοφανούς αγίου Παϊσίου, να φοράμε τον Τίμιο Σταυρό και να έχουμε συνειδητή σχέση με την Εκκλησία και αδιάκοπη μυστηριακή ζωή, ως το μόνο ελιξίριο κατά της μαγείας και της δαιμονικής ενέργειας.
Εμείς, αφού συγχαρούμε τον συντάκτη και επικροτήσουμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμά του, θα θέλαμε να κάμουμε και ορισμένες δικές μας επισημάνσεις στη σύγχρονη αυτή πνευματική και κοινωνική πληγή, η οποία ονομάζεται Αποκρυφισμός. Όπως προαναφέραμε η ενασχόληση του ανθρώπου με τα σκοτεινά και ολέθρια έργα του διαβόλου είναι μεταπτωτικό σύμπτωμα, το οποίο ήρθε ο Λυτρωτής μας Χριστός να το θεραπεύσει. Μέσα στα ιερά Ευαγγέλια αποδεικνύεται πανηγυρικά ότι ο Κύριός μας νίκησε και κατατρόπωσε το διάβολο. Κύριο πλήγμα του έδωσε με το σταυρικό Του θάνατο και τη λαμπροφόρο ανάστασή Του, καταλύοντας τη δύναμή του να έχει εξουσία σε κάθε άνθρωπο, που έχει αναγεννηθεί στο θεανδρικό Του πρόσωπο. Όμως δυστυχώς μεγάλη μερίδα ανθρώπων, σε όλες τις εποχές, αρνήθηκαν την απολυτρωτική δύναμη του Χριστού και προτίμησαν τη δουλεία του διαβόλου.
Αυτή η τραγικότητα συνεχίζεται, προφανέστατα εντεινόμενη, και στις τραγικές και αποκαλυπτικές ημέρες μας. Η σταδιακή απομάκρυνση του σύγχρονου ανθρώπου από το Θεό, με τα διδάγματα του άθεου «διαφωτισμού» και την αποθέωση της ατομοκρατίας, τον οδήγησε σε τραγικά αδιέξοδα και απύθμενα υπαρξιακά κενά. Αυτά ήρθε να τα «γεμίσει» ο δαιμονικός αποκρυφισμός, όχι πια απλά ως μια περιρρέουσα νοσηρή κατάσταση, από περιθωριακούς ανθρώπους, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά ως ένα καλά οργανωμένο «πνευματικό» σύστημα, παγκοσμίων διαστάσεων. Πρόκειται για το κίνημα της «Νέας Εποχής του Υδροχόου», το οποίο έχει απόλυτα αντιχριστιανικό χαρακτήρα και «στεγάζει» και προωθεί όλες τις μορφές του αποκρυφισμού. Είναι η «νέα πνευματικότητα», ήτοι: η δαιμονική πνευματικότητα, η οποία επαγγέλλεται μια «νέα εποχή», χωρίς το Θεό, βάζοντας στη θέση Του, τον άνθρωπο και εν τέλει το σατανά, οποίος «λατρεύεται» μέσα από την ανθρώπινη οίηση.
Αφανείς και φανεροί κράχτες του «ευαγγελίου του όφεως», όπως αποκαλούνται τα διδάγματα της «Νέας Εποχής», αποσπούν από την δροσοβόλο αγιοπνευματική πνευματικότητα μυριάδες ανθρώπινα πρόσωπα και τα προσδένουν στη δαιμονική «πνευματικότητα». Απόδειξη αυτού η ασύλληπτη πλήθυνση των θεραπόντων του αποκρυφισμού. Η κάθε γειτονιά έχει πλέον το μάγο της, το μέντιουμ της, τη χαρτορίχτρα της, τον/την αστρολόγο της. Τα ΜΜΕ προωθούν ασυνείδητα – ενσυνείδητα τον αποκρυφισμό και διαφημίζουν τους αποκρυφιστές. Τηλεφωνικές εταιρείες συνεργάζονται με αυτούς, με την άδεια του νόμου, κερδίζοντας τεράστια ποσά από τα τηλεφωνήματα υψηλής χρέωσης. Το αποτέλεσμα είναι οικτρό: αφελείς άνθρωποι καταφεύγουν σ’ αυτούς να τους λύσουν τα προβλήματά τους και εκείνοι, αφού τους αδειάζουν τα πορτοφόλια, τους προσδένουν στη δαιμονική ενέργεια. Αντί να τους λύσουν τα προβλήματα τους, τους γεμίζουν ενοχές και τους οδηγούν στην κατάθλιψη, στον κοινωνικό αποκλεισμό, ακόμα και στην αυτοπαραίτηση από τη ζωή (αυτοκτονία). Είναι απόλυτα βεβαιωμένο, πως κανένας ποτέ δεν ωφελήθηκε πραγματικά καταφεύγοντας στον αποκρυφισμό. Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε πραγματικά και μόνιμα από τη μαγεία, διότι ο διάβολος δεν είναι ικανός ποτέ να κάμει το καλό, να ευεργετήσει άνθρωπο. Η καθημερινή σχεδόν ειδησεογραφία είναι ο αψευδής μάρτυρας
Ο άνθρωπος, ο οποίος εξοικειώνεται με το διάβολο και εξαχρειώνεται με την αμαρτία, διαβολοποιείται, όπως αναφέρει ο νεοφανής άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Γίνεται διάβολος και ως εκ τούτου ποιεί δαιμονικά έργα. Για τούτο και κάθε ενασχόληση με τον αποκρυφισμό είναι ολέθρια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πρώην αποκρυφιστών, οι οποίοι αφού κατόρθωσαν να απεμπλακούν από τα θανατερά δίχτυα του διαβόλου, επισημαίνουν τη φρίκη που βιώνουν όσοι ασχολούνται με τον αποκρυφισμό και συμβουλεύουν να μείνουμε μακριά από αυτόν!
Η αγία μας Εκκλησία, το πνευματικό θεραπευτήριο από τα δαιμονικά άλγη, μας συμβουλεύει να μείνουμε μακριά από τα έργα του διαβόλου, καθ’ ότι δεν είναι δυνατόν να δουλεύουμε για δύο κυρίους (Λουκ.16,13). Ή με το Θεό θα είμαστε ή με το διάβολο. Γι’ αυτό και οι άγιοι Πατέρες, για ποιμαντικούς λόγους, όρισαν αυστηρά επιτίμια σε όσους ασχολούνται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό. Μας δίνει τα μέσα να οπλιστούμε κατά της μαγείας και όλων των σκοτεινών τεχνικών του αποκρυφισμού. Ήτοι: να είμαστε συνειδητά μέλη της Εκκλησίας μας. Να έχουμε ορθή πίστη και αδιάκοπη λατρευτική και μυστηριακή ζωή. Να εξομολογούμαστε και να κοινωνούμε το Σώμα και ο Αίμα του Κυρίου. Να αποφεύγουμε και να πολεμούμε την αμαρτία και να βαδίζουμε την οδό των αρετών, που μας ορίζει το Ευαγγέλιο. Και το σπουδαιότερο: να κρατήσουμε μακριά μας κάθε ενασχόληση με αποκρυφιστικές πρακτικές, όπως μαντική, αστρολογία, αντιλήψεις μετενσάρκωσης, γιόγκα, διαλογισμός, πολεμικές τέχνες, εναλλακτική ιατρική κλπ. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε πρακτικές λαϊκής θρησκευτικότητας, όπως ξεματιάσματα, φυλαχτά, προλήψεις, μοιρολατρία, κλπ. Όλα αυτά λειτουργούν ως δίοδοι για να εισέρχεται στην ψυχή μας η δαιμονική ενέργεια και να αποκτά δικαιώματα και κυριαρχία ο διάβολος. Και να μην λησμονούμε πως η είσοδος του διαβόλου στο είναι μας, είναι πανεύκολη, αντίθετα, η έξοδός του δυσκολότατη!
Αν, ω μη γένοιτο, κυριευτούμε οι ίδιοι ή κάποιο δικό μας πρόσωπο από την επήρεια του Σατανά, σε καμιά περίπτωση δεν θα πάμε στους θεράποντες του αποκρυφισμού (μάγους, μέντιουμ, χαρτορίχτρες, κλπ) για να ζητήσουμε βοήθεια. Ο μοναδικός και ο μόνος κραταιός ιατρός είναι ο Χριστός μας ο αληθινός Θεός. Σ’ Αυτόν να καταφύγουμε, στην Αγία Του Εκκλησία, το πνευματικό θεραπευτήριο, για να ιαθούμε. Το να καταφύγουμε για την λύση του προβλήματός μας σε εκείνους που μας το δημιούργησαν, ήτοι τους μάγους και αποκρυφιστές, δεν είναι μόνο απατηλή επιλογή, διότι όπως προαναφέραμε, ο διάβολος ουδέποτε κάνει το καλό, αλλά αποτελεί σχιζοφρενική κατάσταση. Άλλωστε η αμαρτία, είναι έτσι και αλλιώς, τρέλα, σχιζοφρένεια!
Κλείνοντας το σχόλιό μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε στους αγαπητούς μας αναγνώστες, ως ύψιστο ποιμαντικό μας καθήκον, με τον πλέον δραματικό τρόπο, να κλείσουμε κάθε χαραμάδα της ψυχής μας, ώστε να μην μπορεί να εισέλθει ο διάβολος, να φωλιάσει σ’ αυτή και να μας οδηγήσει στην απώλεια και την καταστροφή. Να αποκλείσουμε κάθε σκέψη για συναλλαγή με τον αποκρυφισμό, η οποία είναι στην ουσία απάρνηση της σώζουσας χάριτος του Θεού και αποδοχή της δαιμονικής ενέργειας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι το ύψιστο συμφέρον μας είναι να είμαστε ενωμένοι με το Λυτρωτή μας Χριστό, για να αντλούμε από αυτή τη σωτήρια σχέση μας, χάρη, ευλογία, ηρεμία, ελπίδα, χαρά και ιλαρότητα. Αντίθετα, (αυτό είναι απόλυτα βεβαιωμένο), από την πρόσδεσή μας στον αντίδικο του Θεού, το διάβολο και ολετήρα της ανθρωπότητας, διοχετεύεται στην ψυχή μας ταραχή, ανασφάλεια, άγχος, πανικός, μίσος προς όλους, αποστροφή προς το δώρο της ζωής. Και το χειρότερο: υποβαλλόμαστε από τον εφευρέτη και την πηγή του κακού, ως υποχείριά του, να κάνουμε το κακό, το οποίο, εν τέλει, γυρνά στον ίδιο μας τον εαυτό! Αυτός είναι ο ερεβώδης κόσμος της μαγείας και του αποκρυφισμού!

Πρόσφατα Άρθρα

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Άρτης

26 Οκτωβρίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πιστών, εορτάστηκε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026, υο πρωΐ, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος...

Read more
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Αρχιερατικό συλλείτουργο στο Πέραμα Δήμου Μυλοποτάμου για την εορτή του Αγίου Δημητρίου

26 Οκτωβρίου 2026

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Δήμου Μυλοποτάμου αρχιερατικό συλλείτουργο, με την ευκαιρία...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ο στολισμός και η δόξα της Εκκλησίας είναι το αίμα των μαρτύρων Της»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο στολισμός και η δόξα της Εκκλησίας είναι το αίμα των μαρτύρων Της»

26 Οκτωβρίου 2026

Στον εορτάζοντα ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Σερρών, ιερούργησε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ....

Read more
Σύναξη Ιεροκηρύκων και Κυκλαρχών της Ι.Μ. Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Σύναξη Ιεροκηρύκων και Κυκλαρχών της Ι.Μ. Κίτρους

26 Οκτωβρίου 2026

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συγκάλεσε Σύναξη Ιεροκηρύκων και Κυκλαρχών, που ασκούν...

Read more
Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Λιγοβιτσίου Γερόντισσα Μακρίνα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Λιγοβιτσίου Γερόντισσα Μακρίνα

26 Οκτωβρίου 2026

Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και κατ’ άνθρωπον θλίψεως η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία της...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Κιάτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Κιάτου

26 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον...

Read more
Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

26 Οκτωβρίου 2026

Με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της...

Read more
Η εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου  στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

26 Οκτωβρίου 2026

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ετήσια μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στους ομώνυμους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς και τις Ιερές...

Read more
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος – Χειροτονία Πρεσβυτέρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος – Χειροτονία Πρεσβυτέρου

26 Οκτωβρίου 2026

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου εόρτασε μεγαλοπρεπώς η Ιερά μας Μητρόπολη, το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου, με την...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Δημητρίου στη Γαληψό Παγγαίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Δημητρίου στη Γαληψό Παγγαίου

26 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή...

Read more
Ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στη Θεσσαλονίκη

26 Οκτωβρίου 2026

 Το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Προστάτου και Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε...

Read more
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρτης

26 Οκτωβρίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθη το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2026, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου...

Read more
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

26 Οκτωβρίου 2026

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου...

Read more
Με την Παναγία «Ελαφιώτισσα» και τον Άγιο Δημήτριο σε πνευματική πανήγυρη η Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Με την Παναγία «Ελαφιώτισσα» και τον Άγιο Δημήτριο σε πνευματική πανήγυρη η Καρδίτσα

26 Οκτωβρίου 2026

 Το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της...

Read more
Θυρανοίξια Ιερού Ναού στην παλαιά Πλαγιά Βονίτσης
Χωρίς κατηγορία

Θυρανοίξια Ιερού Ναού στην παλαιά Πλαγιά Βονίτσης

26 Οκτωβρίου 2026

Μια ιδιαίτερα σημαντική και ιστορική ημέρα έζησε η Παλαιά Πλαγιά Βονίτσης, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026, καθώς ο Ιερός Ναός...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39
Κηρύγματα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

19 Οκτωβρίου 2024

«Εδεσμείτο αλύσεσι… και διαρρήσσων τα δεσμά ηλαύνετο υπό του δαίμονος εις τας ερήμους». Ο δαιμονιζόμενος, που ο Κύριος απελευθέρωσε στη...

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Θεός Ισχυρός, Εξουσιαστής, Άρχων Ειρήνης, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος

19 Οκτωβρίου 2024
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα της εκδιώξεως του Χριστού από την πόλη των Γαδαρηνών.

21 Οκτωβρίου 2023
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Ιματισμένοι – Κυριακή ΣΤ’ Λουκά

21 Οκτωβρίου 2023
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Κυριακή Στ’ Λουκᾶ: «ἠρώτησαν αὐτόν… ἀπελθεῖν ἀπ᾿ αὐτῶν, ὅτι φόβῳ μεγάλῳ συνείχοντο»

22 Οκτωβρίου 2022
«Ὁ γάρ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καί δικαιοσύνῃ καί ἀληθείᾳ»

«Έχεις Πνεύμα Άγιο στην καρδιά σου;»

22 Οκτωβρίου 2022
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ιδιοτέλεια και συμφέρον

20 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Η θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών

20 Οκτωβρίου 2018
Ο Διάβολος

Ο Διάβολος

20 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

20 Οκτωβρίου 2018
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

«Εξελθόντι τω Ιησού…υπήντησεν αυτώ ανήρ τις, ος είχε δαιμόνια…»

21 Οκτωβρίου 2017
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤ´ ΛΟΥΚΑ

22 Οκτωβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ

22 Οκτωβρίου 2016
Next Post
Κυριακή του Ασώτου στην Πάλαιρο

Κυριακή του Ασώτου στην Πάλαιρο

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και τιμητική εκδήλωση για τα 60 χρόνια Εκκλησιαστικής Διακονίας

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και τιμητική εκδήλωση για τα 60 χρόνια Εκκλησιαστικής Διακονίας

Επίσκοπος Κεγχρεών: Όσοι εκ των ανθρώπων είναι «δούλοι» της αμαρτίας είναι «νεκροί»

Επίσκοπος Κεγχρεών: Όσοι εκ των ανθρώπων είναι «δούλοι» της αμαρτίας είναι «νεκροί»

Γιατί ο ιερέας ονομάζεται και Παπάς;

Γιατί ο ιερέας ονομάζεται και Παπάς;

Φθιώτιδος: « Η επέτειος του 2021 είναι μία πρόκληση για την διαμόρφωση ενός νέου κοινοτισμού»

Φθιώτιδος: « Η επέτειος του 2021 είναι μία πρόκληση για την διαμόρφωση ενός νέου κοινοτισμού»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist