Με Ιερή κατάνυξη, μέσα σε κλίμα μετανοίας και συγχωρητικότητας, τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, 10 Μαρτίου 2019, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής, ο Ά Κατανυκτικός Εσπερινός, γνωστός και ως (Εσπερινός της Συγνώμης).

Στην Ακολουθία του πρώτου Κατανυκτικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος και μίλησε για την περίοδο που εισερχόμαστε, της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, γνωστής και ως διαδρομής των αρετών, άσκησης και θεραπείας, με αποκορύφωμα το πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου!

Τους κατανυκτικούς ύμνους έψαλε κλιµάκιο του βυζαντινού χορού «Συµφωνούντων Μέλος», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Γκίκα.

Στο τέλος του Εσπερινού, όπως ορίζει η Ορθόδοξη Αγία Εκκλησία μας, οι Ιερείς και οι πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, έλαβαν την ευχή του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της συγχώρεσης και τις ευχές για καλή και πνευματικά καρποφόρα Μεγάλη Σαρακοστή.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.