Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ και Νικολάου στα Μετέωρα Πολίχνης ιερούργησε, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας την Ευαγγελική Περικοπή επεσήμανε πολύ εύστοχα ότι «η σημερινή περικοπή αρχίζει με μια φράση που μέσα από την αποφατική διατύπωσή της προτείνει μια θετική στάση ζωής απέναντι στα λάθη και τις αστοχίες των αδελφών. Προτείνει την καταλλαγή  και τη συγνώμη. Ο Σεβασμιώτατος  παρομοίασε  τη Μεγάλη Σαρακοστή με ένα ταξίδι μεγάλο και περιπετειώδες, το οποίο έχει αφετηρία,  τη Συγνώμη και τελευταίο Σταθμό την Ανάσταση. Σε τούτο το ταξίδι συνεπιβάτες, συνταξιδιώτες μας είναι οι άγιοι της Εκκλησίας.

Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δημήτριος Δεμουρτζίδης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.