Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που λαμβάνει χώρα στην Άρτα, τελέστηκε στον περίλαμπρο Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, Διορθόδοξο Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Στην Ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και εν συνεχεία προΐστατο της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Λευκάδος κ. Θεοφίλου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Ζακύνθου κ. Διονυσίου, Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Άρτης κ. Καλλινίκου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Στρατονικείας κ. Στέφανου και Ολύμπου κ. Κυρίλλου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Ρόδου και ο πρ. Άρτης Ιγνάτιος.

Έλαβε μέρος πλειάδα κληρικών από διάφορες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταξύ των οποίων και ο Πανοσιολογιώτατος Aρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Της Εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο ακάματος προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. π. Νικόλαος Κακοχρήστος, Προϊστάμενος του ιερού ναού.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων εκπρόσωποι φορέων και αρχών και μέγα πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του σε όλους όσους κοπίασαν για την όλη διοργάνωση του συνεδρίου.

????????????????????????????????????

 

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.