Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής, προς τιμήν του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου καθώς και στην οκταετή επέτειο τελέσεως των εγκαινίων του Ιερού Ναού την ίδια ημέρα της πανηγύρεώς του.

Στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Εφημέριος της Ενορίας Γεννήσεως Θεοτόκου Λίμνης, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος και ο Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Δάφνης, Σταυροφόρος-Οικονόμος  Ιωάννης Σεφέρης, έψαλλε ο Χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής, ενώ στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Θεοδοσίου και στην σπουδαιότητα της προσφοράς του Μοναχισμού στον Κόσμο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.