• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 26 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η Απόδοση του Πάσχα στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

29 Μαΐου 2025
in Εκκλησία της Ελλάδος
Η Απόδοση του Πάσχα στην Μητρόπολη  Φθιώτιδος
Share on FacebookShare on Twitter

Σε δύο όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές της Φθιώτιδος σε Ανατολική Φθιώτιδα και Λοκρίδα ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την απόδοση της Δεσποτικής Εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου.

          Το απόγευμα ο κ. Συμεών χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Εσπερινό της Αποδόσεως του Πάσχα στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αναστάσεως του Κυρίου στην παραλία Πελασγίας.

          Τον Σεβασμιώτατο στον Αναστάσιμο Εσπερινό πλαισίωσαν οι Πατέρες της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος, με προεξάρχοντα τον Άγιο Καθηγούμενο και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, καθώς και άλλοι πατέρες της Ανατολικής Φθιώτιδος, ενώ παρέστησαν πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Ιωάννης Αποστόλου και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και φορέων του τόπου.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε:

          «Η Ανάσταση του Χριστού είναι η νίκη πάνω στο θάνατο και είναι ακριβώς ο τρόπος και ο τόπος, αλλά και ο χώρος της ζωής μας ο οποίος νοηματοδοτεί όλη την υπόλοιπη ζωή μας γι’ αυτό και ακριβώς το λόγο κάθε Κυριακή όπως γνωρίζουμε εορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού.

          Ο Ιερός Χρυσόστομος σημειώνει, ότι ενώ ο Χριστός πριν την Ανάστασή του πραγματοποίησε όλα τα θαύματά του κατά την ημέρα του Σαββάτου, αποκαθηλώνοντας την εσφαλμένη, την στενόμυαλη, την στενόκαρδη, την στενόψυχη αντίληψη περί Σαββάτου την οποίαν είχαν οι Ιουδαίοι της εποχής, οι ευσεβείς της εποχής, θεωρώντας ότι ο άνθρωπος έγινε για το Σάββατο και όχι το Σάββατο για τον άνθρωπο, μετά την Ανάστασή Του, σημειώνει ο Ιερός Χρυσόστομος, και είναι και αυτό σημείον της Αναστάσεως και της μαρτυρίας της Αναστάσεως πραγματοποιεί τις εμφανίσεις του αλλά και τις ειρηνεύσεις του προς τον άνθρωπο, προς κάθε άνθρωπο, τις πραγματοποιεί ημέρα Κυριακή και έτσι καθιερώνει με αυτόν τον τρόπο ήδη με την Ανάστασή του και την αργία και την Ανάσταση της Κυριακής και το αναστάσιμο και τα προνόμια, τα οποία παρέχει αυτή η μέρα ένα εκ των οποίων κατοχυρώνεται και στον εικοστό (20ο) Κανόνα της Α’ Οικουμενικής Συνόδου την οποία ιδιαίτερα ενθυμούμεθα αυτή την περίοδο με την επέτειο των 1700. Στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο διατυπώνονται και διαφυλλάτονται τα προνόμια, τα λεγόμενα της Κυριακής για τα οποία έδωσαν μάχη οι Πατέρες όχι μόνο σε όλες τις Συνόδους ακόμα και στα πρόσφατα χρόνια οι Κολλυβάδες Πατέρες κατά την Φιλοκαλική αναγέννηση, οι οποίοι για ένα από τα οποία πολύ σημαντικό έδωσαν μάχη πνευματική ήταν να διαφυλάξουν τα προνόμια της Κυριακής μεταξύ των οποίων είναι και η όρθια στάση της προσευχής.

          Καθώς λοιπόν φτάνουμε σε αυτό το σημείο είναι ευκαιρία σε κάθε τέλος είναι καλό να το κάνουμε αυτό ώστε το τέλος να είναι και μία αρχή να κάνουμε και έναν απολογισμό, να αναρωτηθούμε κατά πόσο γίναμε πιο αναστάσιμοι σε σχέση με τη νύχτα της Αναστάσεως, με το πρώτο Χριστός Ανέστη, είπαμε άπειρα Χριστός Ανέστη, ψάλλαμε αναρίθμητα Χριστός Ανέστη, είναι μία ευκαιρία να αναρωτηθούμε αν αυτοί οι ψαλμοί και αυτοί οι ύμνοι και αυτές οι ευχές άγγιξαν όντως την καρδιά μας και δεν ήταν απλώς λόγοι εθιμοτυπικοί, δεν ήταν απλώς λόγοι στο πλαίσιο μίας λαογραφικής παράδοσης ή ενός κώδικα ευγένειας.

          Η Ανάσταση είναι ένα από τα βασικότερα δόγματα της Εκκλησίας αλλά και μία από τις θεμελιώδεις εμπειρίες της Εκκλησίας και η εμπειρία δεν βρίσκεται μόνο στην ψηλάφηση του Θωμά, δεν βρίσκεται μόνο στη συνάντηση του Χριστού με τους μαθητές μετά την ανάσταση, με τις Μυροφόρες γυναίκες, δε βρίσκεται μόνο στις εμφανίσεις του Αναστημένου Χριστού, αλλά βρίσκεται στις εμφανίσεις του αναστημένου ανθρώπου, των αναστημένων ανθρώπων, όλων ημών.

          Η Ανάσταση του Χριστού φανερώνεται εάν εμφανίζεται στη δική μας προσωπική ανάσταση, στην ανάσταση της κάθε ημέρας, στην ανάσταση της ζωής μας και αυτή η ανάσταση εκφράζεται με την πίστη, με την εμπιστοσύνη δηλαδή στον αναστημένο Χριστό πού ακριβώς αυτή η εμπιστοσύνη, η ανώτερη έκφρασή της, είναι η υπέρβαση του φόβου απέναντι στο θάνατο. Ασφαλώς είναι ο θάνατος ένας τεράστιος εχθρός που έρχεται η Ανάσταση του Χριστού να τον κάνει έναν ποθητό φίλο, έναν αγαπημένο φίλο, ένα προσδοκώμενο φίλο «ἵνα μὴ τὸ κακὸν ἀθάνατον γένηται» και προκειμένου να γίνει η είσοδος, το διόδιο, το πέρασμα, το εισιτήριο, η δίοδος για τη βασιλεία των ουρανών.

          Εύχομαι πραγματικά αντί να βάζουμε ορθοδοξόμετρα και πιστόμετρα και άλλα είδους θερμόμετρα και είναι ευκαιρία να βάλουμε ένα χαρόμετρο όχι με κριτήριο το χάρο, αλλά με κριτήρια τη χαρά. Να μετρήσουμε πόση χαρά έχουμε μέσα μας, πόση χαρά δίνουμε στους διπλανούς μας και πόσο χαρά μπορούμε να αντέξουμε στη ζωή μας γιατί πολλές φορές κλείνει τόσο πολύ η καρδιά μας που δεν μπορούμε να αντέξουμε τη χαρά. Κι αυτό ξέρετε πότε φανερώνεται; Από το πώς διαχειριζόμαστε τη χαρά του διπλανού. Έχει χαρά το διπλανό σπίτι και εμάς μας πιάνει μελαγχολία. Έχει χαρά και επιτυχία ο γείτονας και εμάς μας πιάνει κατάθλιψη με τη χαρά του διπλανού, αντί η χαρά του να γίνεται δική μας χαρά και αυτό είναι μία απόδειξη πόσο μακριά είμαστε από την ανάσταση και πόσο είμαστε εγκλωβισμένοι στον θάνατο και πόσο θέλουμε να ζούμε τον θάνατο γι’ αυτό και θέλουμε τον θάνατο. Η Ανάσταση του Χριστού να διαποτίζει ακόμα και τα πιο δύσβατα και σκοτεινά μονοπάτια της ύπαρξης μας».

          Το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου 2025 ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων συνεορτάζοντας μαζί με την Απόδοση του Πάσχα και την μνήμη του νέφους των Αγίων και των Μαρτύρων του Πόντου, της Κωνσταντινουπόλεως, της Θράκης, της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας, εκ μεταθέσεως (29 Μαΐου) λόγω της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου.

          Στον Ιερό Ναό φυλάσσεται η Ιερά  εικόνα της Συνάξεως των Αγίων, την οποία ιστόρησε η φιλόκαλος και φιλάγιος αγάπη και το σέβας του πολιού Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Κολοκυθά.

          Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν εκτός από τον π. Χριστοφόρο, ιερείς της περιοχής καθώς και πατέρες, επιτελικά στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Η Αγία Αικατερίνη», του Καινούργιου Λοκρίδος.

          Τους Ιερούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Ναού με προεξάρχοντα τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

          Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά τόνισε:

          «Φτάσαμε σήμερα στο τελευταίο Χριστός Ανέστη, στην τελευταία Θεία Λειτουργία της αναστάσιμης περιόδου, της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, της Εορτής των Εορτών, της Εορτής του Αγίου Πάσχα και φυσικά καλείται η ζωή μας πάντοτε να είναι ένα διαρκές Πάσχα και να ζούμε την Ανάσταση του Χριστού και να την παρατηρούμε μέσα στον κόσμο.

          Οι Άγιοι των οποίων τη Σύναξη εορτάσαμε σήμερα μια μέρα νωρίτερα, λόγω της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως από αύριο πάντες οι Άγιοι οι εν Νέα Ρώμη, Κωνσταντινουπόλει, Θράκη, Πόντο, Μικρά Ασία και Καππαδοκία, όλοι ανεξαιρέτως υπήρξαν και είναι μάρτυρες της Αναστάσεως στον κατάλληλο χρόνο, στον κατάλληλο τόπο και με τον κατάλληλο τρόπο έδωσαν τη μαρτυρία της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, έδωσαν τη μαρτυρία της Αναστάσεως του Γένους, την μαρτυρία της Αναστάσεως της Ρωμιοσύνης και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερη ευλογία που τιμούμε αυτή τη Σύναξη εδώ στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό . Εύχομαι να μας αξιώνει ο Θεός και εμείς στη ζωή μας να δίνουμε τη μαρτυρία της Αναστάσεως στον τόπο που ζούμε, με τον τρόπο που πρέπει και την κατάλληλη στιγμή».

          Ο π. Χριστοφόρος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εγκαρδίως και υιικώς τον ευχαρίστησε για μία ακόμη παρουσία του στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, σημειώνοντας την αξία, την ευλογία και την ιστορικότητα της ημέρας για την πόλη και την περιοχή, καθότι πρώτη φορά Αρχιερέας και δη ο οικείος Ποιμενάρχης ιερουργεί στο Ναό περίοδο Αναστάσιμη και αυτή την ημέρα της αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ηλίας Κυρμανίδης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου και της πόλεως του Βόλου.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

«Η αγάπη νικά τον θάνατο»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η αγάπη νικά τον θάνατο»

26 Απριλίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος Δημητριάδος,...

Read more
Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι εν Μεσσηνία διαλάμψαντες Άγιοι
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι εν Μεσσηνία διαλάμψαντες Άγιοι

26 Απριλίου 2026

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, η Σύναξη των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: “Η αγάπη προς τον Ιησού νικά κάθε εμπόδιο“
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: “Η αγάπη προς τον Ιησού νικά κάθε εμπόδιο“

26 Απριλίου 2026

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 26 Απριλίου 2026, το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ελειτούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό...

Read more
Η τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ στην Καρδίτσα, λαμπρή υποδοχή και πανηγυρικός Εσπερινός
Εκκλησία της Ελλάδος

Η τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ στην Καρδίτσα, λαμπρή υποδοχή και πανηγυρικός Εσπερινός

26 Απριλίου 2026

Στο πλαίσιο των ιερών εκδηλώσεων για την υποδοχή της τιμίας κάρας του πολιούχου και προστάτου της Καρδίτσας, ιερομάρτυρος Αγίου Σεραφείμ,...

Read more
Κερκύρας Νεκτάριος: «Σήμερα, επιχειρείται η αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας Νεκτάριος: «Σήμερα, επιχειρείται η αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας»

26 Απριλίου 2026

Το Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, εορτή του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών...

Read more
Με λαμπρότητα η μετακομιδή της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ στο Φανάρι
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η μετακομιδή της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ στο Φανάρι

26 Απριλίου 2026

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι ιερές εκδηλώσεις για την υποδοχή της τιμίας κάρας του πολιούχου και...

Read more
Ο Εσπερινός της Συνάξεως πάντων των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός της Συνάξεως πάντων των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων

25 Απριλίου 2026

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Απριλίου 2026, ο πανηγυρικός εσπερινός του εορτασμού της Συνάξεως πάντων...

Read more
Στον γενέθλιο τόπο του Αγίου Σεραφείμ ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Πεζούλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον γενέθλιο τόπο του Αγίου Σεραφείμ ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Πεζούλα

25 Απριλίου 2026

Το πρωί του Σαββάτου 25 Απριλίου 2026, τελέσθηκαν με λαμπρότητα ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό...

Read more
Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο γιος του π. Χαρίλαου στον Βόλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο γιος του π. Χαρίλαου στον Βόλο

25 Απριλίου 2026

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου εις η Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου...

Read more
“ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Έλευση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

25 Απριλίου 2026

Στο πλαίσιο της ελεύσεως και της παραμονής της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί», εκ του Αγίου...

Read more
Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν
Κηρύγματα

Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο, ο λαμπροφορεμένος άγγελος και η αναγγελία της Αναστάσεως

25 Απριλίου 2026

Θεοφάνους Κεραμέως Ομιλία στο β΄ Εωθινό Ευαγγέλιο Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο (Μάρκ. ις’ 2-4) Όταν πλέον πέρασε η...

Read more
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»
Κηρύγματα

Το μήνυμα της Κυριακής των Μυροφόρων

25 Απριλίου 2026

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Αγαπητοί μου αδελφοί, Χριστός Ανέστη! Σήμερα είναι η Κυριακή των Μυροφόρων γυναικών...

Read more
Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο
Κηρύγματα

Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

25 Απριλίου 2026

Ἑορτάζουμε, ἀδελφοί χριστιανοί, τό λαμπρό γεγονός τῆς πίστης μας, τήν ἀνάσταση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ἡ ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ...

Read more
Μάρτυρες της Αναστάσεως
Κηρύγματα

«Τολμήσας εἰσῆλθε πρός Πιλάτον»

25 Απριλίου 2026

Συχνά οἱ ἀκόλουθοι τοῦ Κυρίου, οἱ χριστιανοί, παρουσιάζονται χωρίς θάρρος, μέ δειλία, φοβισμένοι... Τό σημερινό ἱερό Εὐαγγέλιο μᾶς δίνει μιά...

Read more
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»
Κηρύγματα

Η πρωτοβουλία της γυναίκας – Κυριακή των Μυροφόρων

25 Απριλίου 2026

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ «...Διαγενομένου τοῦ σαββάτου Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ καὶ Μαρία ἡ τοῦ Ἰακώβου  καὶ Σαλώμη ἠγόρασαν ἀρώματα  ἵνα ἐλθοῦσαι...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν
Κηρύγματα

Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο, ο λαμπροφορεμένος άγγελος και η αναγγελία της Αναστάσεως

25 Απριλίου 2026

Θεοφάνους Κεραμέως Ομιλία στο β΄ Εωθινό Ευαγγέλιο Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο (Μάρκ. ις’ 2-4) Όταν πλέον πέρασε η...

Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Το μήνυμα της Κυριακής των Μυροφόρων

25 Απριλίου 2026
Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

25 Απριλίου 2026
Μάρτυρες της Αναστάσεως

«Τολμήσας εἰσῆλθε πρός Πιλάτον»

25 Απριλίου 2026
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Η πρωτοβουλία της γυναίκας – Κυριακή των Μυροφόρων

25 Απριλίου 2026
«Οι γυναίκες στην διακονία της Εκκλησίας»

«Οι γυναίκες στην διακονία της Εκκλησίας»

3 Μαΐου 2025
Συναξάρι 27ης Ἰουνίου

Οι Μυροφόρες Γυναίκες – Η Παναγία είδε πρώτη την Ανάσταση του Υιού της;

18 Μαΐου 2024
«Τόλμη στο καθήκον»

«Τόλμη στο καθήκον»

18 Μαΐου 2024
Οι «υπουργοί» του σχεδίου της Θείας Οικονομίας Του Θεού!

Οι «υπουργοί» του σχεδίου της Θείας Οικονομίας Του Θεού!

18 Μαΐου 2024
Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν

Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν

3 Μαΐου 2020
«Ταῖς μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς»

Προσμονή καί Ἀπόφαση

2 Μαΐου 2020
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

«Αἱ Μυροφόροι γυναῖκες ὄρθρου βαθέος, ἀρώματα λαβοῦσαι τοῦ Κυρίου τὸν τάφον κατέλαβον…»

11 Μαΐου 2019
«Τόλμη στο καθήκον»

Μάρτυρες της Αναστάσεως

4 Μαΐου 2019
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

21 Απριλίου 2018
«Ταῖς μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς»

“Μη φοβείσθε”

20 Απριλίου 2018
Ο Ιησούς και οι γυναίκες

Η μειοψηφία

2 Μαΐου 2020
Next Post
Η Απόδοση του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου

Η Απόδοση του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου

Ἐπίσκεψις τοῦ Μητροπολίτου Σάμου καὶ Ἰκαρίας στὴν Μητέρα Ἐκκλησία

Ἐπίσκεψις τοῦ Μητροπολίτου Σάμου καὶ Ἰκαρίας στὴν Μητέρα Ἐκκλησία

Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

O Αναληφθείς Χριστός, το σωτήριο χελιδόνι που μας οδηγεί στην Αιώνια Άνοιξη

Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ἀνάληψη: Μιά κάπως ἄγνωστη δεσποτική γιορτή

“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Η Θεία Ανάληψη

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist