Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, η Τρίπολις υποδέχθηκε την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σγράπας, προερχομένη από το Ιερό της Προσκύνημα στη Γιάλοβα Μεσσηνίας.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, έγινε στην κεντρική πλατεία – Αγίου Βασιλείου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό. Με Λιτανευτική πομπή την οποία συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Τριπόλεως και Νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, οδηγήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου όπου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Τo ιερό θησαύρισμα, εκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης, Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλου και Εφημέριος του Προσκυνήματος, και θα παραμείνει για Προσκύνημα στον Ναό έως το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το απόγευμα, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες (Εσπερινός, Θεία Λειτουργία, Παρακλήσεις, ιερό Ευχέλαιο, Αγρυπνίες και ομιλίες).

ΧΜ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης