• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: Χωρίς τον Χριστό δεν μπορούμε να πορευθούμε εις την ζωή μας

in Εκκλησία της Ελλάδος
29 Μαρτίου 2025
byPoimin.gr Team
Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: Χωρίς τον Χριστό δεν μπορούμε να πορευθούμε εις την ζωή μας
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2025, τέλεσε την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κρήνης.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, στο κήρυγμά του ανέφερε:
«Βρισκόμαστε στην τέταρτη εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Λίγο ξεφύγαμε από την κατανυκτική κατάσταση, την οποία πρέπει να ζούμε με την εορτή του Ευαγγελισμού, αλλά ερχόμενοι μέσα στον Ναό, βλέπουμε στο κέντρο του ναού να υπάρχει ο Τίμιος Σταυρός. Δηλαδή το μυστήριο της θυσίας του Θεού και τη σωτηρία όλων μας. Αλλά και για να θυμόμαστε την Κυριακή που παρήλθε, ότι λιτανεύσαμε και προσκυνήσαμε τον Τίμιο Σταυρό για να ενδυναμωθούμε πνευματικά εις τον αγώνα μας και να πάρουμε δύναμη, πράγματι, ώστε να τον συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Κι αυτή η πορεία ξέρετε, εκτός από όλες αυτές τις Ιερές Ακολουθίες και τις Ιερές Προσευχές, ή την προσευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, που λέμε σε κάθε Ιερή Ακολουθία μέσα στην εβδομάδα, αυτό που συνθέτει και καθορίζει την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι η νηστεία. Είναι η προσπάθεια, αδελφοί μου, του να νηστεύουμε και όχι μόνο σωματικώς, αλλά και πνευματικώς. Το πρώτο στιχηρό των Κεκραγαρίων που ψάλλαμε απόψε, γράφει κάτι το οποίον δεν μπορούμε να το σκεφθούμε, να το συλλάβουμε και να το επεξεργαστούμε στο μυαλό μας. Λέει λοιπόν ότι «Νηστεύσας ὁ Κύριος δι’ ἡμᾶς». Ενήστευσε ο Χριστός για μάς. Γιατί ο Χριστός, ως τέλειος Θεός, δεν έχει ανάγκη να νηστεύει, δεν έχει ανάγκη δηλαδή να καθαρίσει τον εαυτό Του διά της νηστείας, αλλά ακόμη και αυτήν την πράξη, την οποία έκανε πάνω στο Σαραντάριο Όρος μετά από τη βάπτισή Του, για ολόκληρες σαράντα ημέρες και σαράντα νύχτες, αυτή η νηστεία την οποία έκανε, ήταν για να μας διδάξει εμάς, το πώς θα μπορούμε να καθαριζόμαστε στη ζωή μας και το πόσο σπουδαίο είναι να στερείται ο άνθρωπος και υλικά αγαθά, για να καθαρίζει την καρδιά του από τις πνευματικές καταστάσεις, τα ατοπήματα και τις αστοχίες, τις πνευματικές αστοχίες που έχουμε στη ζωή μας και το πώς θα μπορέσουμε, πράγματι, τη χάρη και το έλεος του Θεού να τα φέρουμε στη ζωή μας, για να ενυπάρχουν μέσα μας και να σκηνώνει ο Θεός μέσα στην καρδιά μας.

Είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα εάν μπορέσουμε να «πεινάσουμε» και να «διψάσουμε» για τον Χριστό. Και θα σας το ερμηνεύσω: Όχι ως «ανταμοιβή» σε αυτόν τον αγώνα του Χριστού και τον σταυρικό Του θάνατο, αλλά μέσα από τη δική μας στέρηση, εν αγώνια να έχουμε ανάγκη να γευθούμε τον Χριστό εις τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει να κατορθώσουμε, πράγματι, να «πεινάσουμε» για να πάρουμε τον Χριστό και να «διψάσουμε» για να πάρουμε τον Χριστό. Να πάρουμε, δηλαδή, το Σώμα και το Αίμα Του.

Αυτό, ξέρετε, πραγματώνεται μέσα στην εκκλησία, γίνεται με τη νηστεία, με την τέλεια νηστεία, με την πραγματική νηστεία, με την ολοσχερή νηστεία. Να μην μπορούν, πράγματι, τα γόνατά μας και τα χέρια μας να λειτουργήσουν από αυτήν τη στέρηση, την οποία με πλησμονή ερχόμαστε να γευτούμε τον Χριστό εις τη ζωή μας και να τον προσλάβουμε μέσα μας με το Σώμα και το Αίμα Του.

Η κάθε Τετάρτη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όπου πρέπει στους ναούς μας να τηρείται η ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων, μας δίνει αυτήν τη δυνατότητα να στερούμαστε όλη την ημέρα και να περιμένουμε την ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων, για να κοινωνήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και να χορτάσουμε από τον Χριστό μέσα μας. Αυτό, καταλαβαίνετε, ότι χρειάζεται μια προσπάθεια πνευματική, γι’ αυτήν την κατάσταση που η εκκλησία μας την χαρίζει, μας προσφέρει η εκκλησία αυτή τη ζωή, μας δίνει τη δυνατότητα να πεινάσουμε και να διψάσουμε για τον Χριστό, να γευτούμε τον Χριστό και να γεμίσει η καρδιά μας και το είναι μας από την παρουσία Του.

Και βέβαια αυτή την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η εκκλησία, εκτός από αυτά που είπα προηγουμένως, μας δίνει και πάρα πολλές διδασκαλίες, πάρα πολλούς τρόπους για να μας προσελκύσει στο μυστήριο της σωτηρίας μας. Με τους ιερούς ύμνους, με τα πολύ ωραία παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα, από το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, όπου μας διδάσκουν και μας προετοιμάζουν, γι’ αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει η εκκλησία, για τη χαρά και το δώρο. Ξέρετε, είναι δώρο και είναι χαρά να νηστεύουμε, να εγκρατευόμαστε, να αγωνιζόμαστε πνευματικά, για να μπορεί ο Χριστός να ενοικεί μέσα μας, να ζει μέσα μας, να ζούμε μαζί με τον Χριστό. Είναι δώρο αυτό. Είναι δωρεά της εκκλησίας, γιατί, ξέρετε, μόνοι μας δεν μπορούμε να το κατορθώσουμε. Δεν μπορούμε να το κατακτήσουμε αυτό που η εκκλησία μας δίνει, που ο Χριστός μας δίνει μέσα στην εκκλησία. Αυτή είναι η πραγματικότητα που θα πρέπει να πούμε: Ο Χριστός μάς δίνεται μέσα στην εκκλησία Του, για να Τον έχουμε στη ζωή μας και να Τον γευόμαστε σε αυτήν.

Από αυτά τα πολύ ωραία λοιπόν παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα, θα κάνω μια πολύ σύντομη αναφορά. Από το δεύτερο παλαιοδιαθηκικό ανάγνωσμα που είναι από το βιβλίο των παροιμιών. Ένα πολύ ωραίο διδακτικό κείμενο, το οποίο το διαβάζουμε στις Ακολουθίες του Εσπερινού από την έναρξη της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, από τον Εσπερινό της Καθαράς Δευτέρας δηλαδή, δηλαδή μέχρι και τέλος σχεδόν της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο σημερινό κεφάλαιο, που είναι από το δωδέκατο κεφάλαιο και το δέκατο τρίτο, έχει αντιθέσεις: το πώς ζει ο ευσεβής άνθρωπος και το πώς ζει ο ασεβής άνθρωπος. Πώς θα πρέπει τα παιδιά να υπακούν στους γονείς τους. Και βέβαια, θα σας ξενίσει αυτό το οποίο θα σας πω, αλλά μιλάει μέσα για την ανεργία. Μιλάει μέσα για την τεμπελιά. Μιλάει μέσα για τους ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται με πολλή σωφροσύνη και διάκριση στη ζωή τους. Αλλά μιλάει και για τους ανθρώπους οι οποίοι είναι αδιάκριτοι και ζουν εις βάρος των άλλων, ή κάνουν πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κάνουν.

Και μάλιστα, έτσι λέγει εδώ στην αρχή: “Ἀνὴρ συνετὸς θρόνος αἰσθήσεως.” Ο συνετός άνθρωπος, αυτός που έχει σύνεση, έτσι έχει διάκριση στη ζωή. Θρόνος αἰσθήσεως είναι η διάκριση την οποία θα πρέπει να έχουμε ο καθένας από εμάς και η καθεμία στη ζωή μας. “Καρδία δὲ ἀφρόνων συναντήσει ἀρὰς.” Οι άφρονες, αυτοί οι οποίοι δεν έχουν σύνεση στη ζωή τους και είναι τεμπέληδες, θα έχουν κατάρες.
Φοβερός λόγος: “Καρδίαν ἀνδρὸς δικαίου ταράσσει, ἀγγελία δὲ ἀγαθὴ εὐφραίνει αὐτόν.” Ο λόγος του ανθρώπου, μπορεί να είναι γλυκός, όμορφος, επιστηρικτικός. Αλλά μπορεί να είναι και φοβερός λόγος. Και αυτός ο λόγος, καταλαβαίνετε, ο φοβερός λόγος, ταράσσει την καρδιά του ανθρώπου. Αντιθέτως, η αγαθή αγγελία, ο αγαθός λόγος, η αγαθή είδηση ευφραίνει τον άνθρωπο, τον χαριτώνει.
Μία πολύ ωραία προτροπή για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι ότι ο υἱὸς πρέπει να είναι υπάκουος στον πατέρα του. Αντίθετα, ο υἱός, ο οποίος είναι ανυπάκουος, οδηγείται στην απώλεια, στην καταστροφή. “Ὁ δὲ φυλάσσων τὸ ἐαυτοῦ στόμα, τηρεῖ τὴν ἑαυτοῦ ψυχήν.” Δείτε τι ωραία που τα λέγει εδώ ο σοφός Παρομοιαστής! Όποιος φυλάσσει το στόμα του από το να λέγει ανόητα ή κακά λόγια, στην ουσία προφυλάσσει την ψυχή του και την περιφρουρεί.
“Ὁ δὲ προπετής χείλεσι λαλήσει κακὰ.” Αυτός ο οποίος έχει προπέτεια και είναι απρόσεκτος στη ζωή του, με τα χείλη του δημιουργεί προβλήματα και λέγει αδίκους και ασεβείς λόγους. Δεν έχει δικαιοσύνη στη ζωή του. Προσπαθεί να κάνει φίλους τους φαύλους και διαπράττει πολλές αμαρτίες.
“Φῶς δικαίων διαπαντός, φῶς δὲ ἀσεβῶν σβέννυται.” Ένα πολύ ωραίο συμπέρασμα από αυτά που διαβάσαμε. Είναι η επιβεβαίωση ότι, αυτός ο οποίος έχει το φως, οι δίκαιοι δηλαδή άνθρωποι, έχουν ισχύ και παρουσία διαχρονική, διαπαντός. Οι ασεβείς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν το φως, τελικά το φως τους σβήνεται και χάνεται.
Και βέβαια, μετά από τα προηγούμενα που, πολύ επιγραμματικά σας είπα, καταλαβαίνετε ότι όταν μιλούμε για «φως» μέσα στην Εκκλησία, εννοούμε τον ίδιο τον Χριστό. “Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσι.” Ο Χριστός μας φωτίζει όλους και μας κατευθύνει στη ζωή μας.
Αυτό το φως, λοιπόν, μας κρατάει, μας συντηρεί και μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε πράγματι να επιβεβαιώνεται αυτή η παρουσία του φωτός του Χριστού στη ζωή μας. Αλλά, για να το έχουμε, θα πρέπει να το προσπαθήσουμε. Να κάνουμε αυτά τα οποία είπαμε στην αρχή: με την προσευχή μας, με τη νηστεία μας, με την προετοιμασία μας στον πνευματικό για να εξομολογηθούμε, με το να κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, να μελετούμε τον λόγο του Θεού είναι πολύ βασικό στοιχείο για την πνευματική κατάρτιση του χριστιανού, ώστε και πάλι το φετινό Πάσχα, που θα κληθούμε όλοι μας να εορτάσουμε μαζί, δηλαδή με το πάθος και τη σταυρική θυσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να κάνουμε και το δικό μας πέρασμα, τη δική μας ανάσταση, από τη φθορά και την αμαρτία, στην κατάσταση της παρουσίας του Θεού μέσα στη ζωή μας.
Και το εύχομαι αυτό, αδελφοί μου, σε όλους σας, με τη Χάρη και με το έλεος του Θεού.
Σας ευχαριστώ που είμαστε απόψε μαζί και τελέσαμε την ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων. Γευθήκαμε τον Χριστό, προσευχηθήκαμε, και σας παρακαλώ πολύ, να αγωνίζεστε πνευματικά και να κοινωνείτε συχνά. Σε κάθε Θεία Λειτουργία να προετοιμάζεστε και να παίρνετε τον Χριστό μέσα σας. Γιατί χωρίς τον Χριστό, να ξέρετε, δεν μπορούμε να πορευθούμε εις την ζωή μας.
Καλό και ευλογημένο υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής!
Καλή δύναμη και πολλές ευλογίες σε εσάς και τις οικογένειές σας».

Πρόσφατα Άρθρα

«Η μετάνοια ανοίγει την καρδιά και μας καθιστά οικείους του Θεού»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η μετάνοια ανοίγει την καρδιά και μας καθιστά οικείους του Θεού»

23 Οκτωβρίου 2026

Με κατάνυξη ετελέσθη το βράδυ της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρτης, Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος...

Read more
Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

23 Οκτωβρίου 2026

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Στη Σπάρτη τελέσθηκε, προεξάρχοντος...

Read more
«Από το “ΟΧΙ” του 1940 στο αιώνιο παρόν της ελληνικής ψυχής»: Εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου για την 28η Οκτωβρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

«Από το “ΟΧΙ” του 1940 στο αιώνιο παρόν της ελληνικής ψυχής»: Εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου για την 28η Οκτωβρίου

23 Οκτωβρίου 2026

Σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη...

Read more
Ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Ισίδωρος στο Κολλέγιο Αθηνών
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Ισίδωρος στο Κολλέγιο Αθηνών

23 Οκτωβρίου 2026

Με επιμνημόσυνη δέηση και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Κολλεγίου Αθηνών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα...

Read more
Αγρυπνία για την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία για την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου

23 Οκτωβρίου 2026

 Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στην «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης, τελέσθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026, η ακολουθία...

Read more
Η άνοδος Ιακώβου του Αδελφοθέου εις την ηγεσίαν της Εκκλησίας
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος: Ο πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων

23 Οκτωβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της αρχαίας Εκκλησίας υπήρξε ο άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος,...

Read more
Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του «Σχολείου Πατερικής Θεολογίας» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του «Σχολείου Πατερικής Θεολογίας» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου

22 Οκτωβρίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου, η πρώτη συνάντηση του...

Read more
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας για τη νέα σχολική χρονιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας για τη νέα σχολική χρονιά

22 Οκτωβρίου 2026

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης τελέστηκε εχθές, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του...

Read more
Γενική Ιερατική Σύναξη στην Κέρκυρα με θέμα τις σύγχρονες αιρέσεις και τις καταστροφικές λατρείες
Εκκλησία της Ελλάδος

Γενική Ιερατική Σύναξη στην Κέρκυρα με θέμα τις σύγχρονες αιρέσεις και τις καταστροφικές λατρείες

22 Οκτωβρίου 2026

Γενική Ιερατική Σύναξη διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, υπό την...

Read more
Πάνδημη συμμετοχή στην εορτή του νεομάρτυρα Αγ. Ιωάννη στο Γεράκι – Τιμήθηκε ο επί 45 χρόνια εφημέριος Πρωτ. Ιωάννης Χαραμής
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη συμμετοχή στην εορτή του νεομάρτυρα Αγ. Ιωάννη στο Γεράκι – Τιμήθηκε ο επί 45 χρόνια εφημέριος Πρωτ. Ιωάννης Χαραμής

22 Οκτωβρίου 2026

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη. Στο ιστορικό Γεράκι,...

Read more
Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Προσφόρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Προσφόρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος

22 Οκτωβρίου 2026

Με την ακολουθία του Αγιασμού  ξεκίνησαν για 5η συνεχή χρονιά τα μαθήματα  της Πρότυπης Σχολής Σπουδής Παρασκευής Προσφόρου της Ιεράς...

Read more
«Ας κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της πίστεως στους ναούς και στις καρδιές»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ας κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της πίστεως στους ναούς και στις καρδιές»

22 Οκτωβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026,...

Read more
Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ευλαλίου, προστάτου του Ράδιο ΕΛΠΙΔΑ 96,1
Εκκλησία της Ελλάδος

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ευλαλίου, προστάτου του Ράδιο ΕΛΠΙΔΑ 96,1

22 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πνευματική χαρά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ευλαλίου, επισκόπου Λαμπούσης της Κύπρου και προστάτη του Ραδιοφωνικού...

Read more
Αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων της «Χριστιανικής Αγωγής» Καρδίτσας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων της «Χριστιανικής Αγωγής» Καρδίτσας

22 Οκτωβρίου 2026

Μια νέα περίοδος πνευματικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων ξεκινά για τον Σύλλογο Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής Καρδίτσας, με επίκεντρο τη μελέτη του...

Read more
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

22 Οκτωβρίου 2026

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2026 τα μαθήματα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39
Κηρύγματα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

19 Οκτωβρίου 2024

«Εδεσμείτο αλύσεσι… και διαρρήσσων τα δεσμά ηλαύνετο υπό του δαίμονος εις τας ερήμους». Ο δαιμονιζόμενος, που ο Κύριος απελευθέρωσε στη...

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Θεός Ισχυρός, Εξουσιαστής, Άρχων Ειρήνης, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος

19 Οκτωβρίου 2024
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα της εκδιώξεως του Χριστού από την πόλη των Γαδαρηνών.

21 Οκτωβρίου 2023
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Ιματισμένοι – Κυριακή ΣΤ’ Λουκά

21 Οκτωβρίου 2023
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Κυριακή Στ’ Λουκᾶ: «ἠρώτησαν αὐτόν… ἀπελθεῖν ἀπ᾿ αὐτῶν, ὅτι φόβῳ μεγάλῳ συνείχοντο»

22 Οκτωβρίου 2022
«Ὁ γάρ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καί δικαιοσύνῃ καί ἀληθείᾳ»

«Έχεις Πνεύμα Άγιο στην καρδιά σου;»

22 Οκτωβρίου 2022
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ιδιοτέλεια και συμφέρον

20 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Η θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών

20 Οκτωβρίου 2018
Ο Διάβολος

Ο Διάβολος

20 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

20 Οκτωβρίου 2018
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

«Εξελθόντι τω Ιησού…υπήντησεν αυτώ ανήρ τις, ος είχε δαιμόνια…»

21 Οκτωβρίου 2017
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤ´ ΛΟΥΚΑ

22 Οκτωβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ

22 Οκτωβρίου 2016
Next Post
Εάν δεν έχεις αυτούς τους στόχους, τότε φάε κρέας και την Μεγάλη Παρασκευή

Εάν δεν έχεις αυτούς τους στόχους, τότε φάε κρέας και την Μεγάλη Παρασκευή

Λαμία: Αρχιμανδρίτης σε αμόκ έβριζε χυδαία και χτυπούσε αστυνομικούς γιατί του πήραν τις πινακίδες – Σοκαρισμένοι οι πολίτες δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν

Λαμία: Αρχιμανδρίτης σε αμόκ έβριζε χυδαία και χτυπούσε αστυνομικούς γιατί του πήραν τις πινακίδες - Σοκαρισμένοι οι πολίτες δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

Στην Ψυχιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο Αρχιμανδρίτης που έβρισε και χτυπούσε αστυνομικούς στην Λαμία

Στην Ψυχιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο Αρχιμανδρίτης που έβρισε και χτυπούσε αστυνομικούς στην Λαμία

Επίσκεψη Λειτουργών Υγείας της Αγάπης στο Πουρί

Επίσκεψη Λειτουργών Υγείας της Αγάπης στο Πουρί

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist