ΡεπορτάζΑθανάσιος Τζάνης

Με αισθήματα ευλαβείας και αληθινής αγάπης προς τον τίμιο και ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας προσήλθαν οι πιστοί χριστιανοί το εσπέρας της Πέμπτης 13ης Σεπτεμβρίου στον εορτάζοντα Ναό του Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς .

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων.

Τον θείο λόγο κήρυξε με λόγια απλά, μεστά πνευματικών νοημάτων πριν το «Νυν απολύεις» ο Επίσκοπος Θεσπιών. O Θεοφιλέστατος τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο  Τίμιος Σταυρός είναι η απόλυτη έμπνευση της απόλυτης θυσίας και της απόλυτης ελευθερίας. Ο Σταυρός του Ιησού Χριστού, είναι η δυνατότητα μέσα στην αδυναμία μας, να παίρνουμε δύναμη για να αγαπάμε, να συγχωρούμε, να προχωράμε μπροστά, να βλέπουμε με καλό λογισμό των κόσμο όλο,  να πάψουμε να ζούμε στην μοναξιά και να μεταβούμε στην ζωή της αγάπης και της θυσίας.  Μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

O Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κούβαρης, στην σύντομη ομιλία του εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Επίσκοπο Θεσπιών και  τον φιλέορτο λαό που συμμετείχε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού. Ευχήθηκε ο Τίμιος  και Ζωοποιός Σταυρός που αποτελεί το αγιώτερο σημείο και το προσφιλέστερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως και λατρείας, να είναι οδηγός και βοηθός στη ζωή όλων και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της υπολοίπου πανηγύρεως.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.