Λαμπρά εορτάστηκε η εορτή    της Παγκοσμίου  Υψώσεως  του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου  στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Την παραμονή της εορτής 13ης Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο  Μέγας  Πανηγυρικός  Εσπερινός  μετά Αρτοκλασίας στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο εμπνευσμένα  ο Πανοσιολογιώταος Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας  Εφημέριος Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα  Ερέτριας με την συμετοχή  ιερέων  άλλων ενοριών της περιοχής και  πλήθος πιστών που τίμησαν  την λαμπρή εορτή της τοπικής εκκλησίας μεταξύ των οποίων της Δημάρχου  Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλημπατέ και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού έλαβε χώρα η Λιτανεία του Ζωοποιού Σταυρού  άνα τις οδούς της ενορίας Γυμνό  όπου τελέσθηκαν ικετήριοι δεήσεις  υπέρ υγείας των πιστών οποιός αποτελεί τοπικό έθιμο πολλών ετών στην ενορία με την συμμετοχή πολλών πιστών κάθε χρόνο.

Την κυριώνυμο ημέρα θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Τελετή της  Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.