• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Τελέστηκε στην Λάρνακα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου

7 Αυγούστου 2019
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
Τελέστηκε στην Λάρνακα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου
Share on FacebookShare on Twitter
Τελέστηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, στη Λάρνακα, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.
Τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μητροπόλεως τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο ιερός κλήρος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και χιλιάδες κόσμου. Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος αφού φόρεσε τον αρχιερατικό μανδύα κατευθύνθηκε εν πομπή με τους άλλους συνοδικούς και τον κλήρο προς τον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος.
Στην συνέχεια, ο Κιτίου Νεκτάριος εισήλθε στο ναό με τον κόσμο να φωνάζει «Αξιος» και ακολούθως μετέβη στο ιερό και αφού του δόθηκε η ποιμαντική ράβδος για να ποιμαίνει το ποίμνιο του, κάθισε στον Αρχιερατικό Θρόνο.
Την ενθρόνιση πραγματοποίησε  ο πρώτος τη τάξει Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος προσφωνώντας τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, Εξαρχο Λάρνακας και Λευκάρων Νεκτάριο, ανέφερε ότι «ιστάμενος ήδη επί της σκοπιάς στην οποία σε ανύψωσε του φιλοχρίστου λαού η ψήφος και της Ιεράς Συνόδου η επίνευσις, θα συγκλονίζεσαι αναλογιζόμενος το ύψος της ευθύνης και τις υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνεις».
Πρόσθεσε ότι «μέσα στο κλίμα αυτό  της συγκίνησης, της χαράς του ποιμνίου σου, αλλά και της δικής σου χαράς, καθώς και των προσδοκιών της Εκκλησίας, ήλθαμε κι εμείς σήμερα, οι εν Χριστώ αδελφοί σου, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για να σε ενθρονίσουμε, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, στην έδρα σου, προκειμένου να αναλάβεις και επίσημα τα καθήκοντά σου».
Η Εκκλησία, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πάφου «έχει καθήκον να παρακολουθεί την πορεία της ανθρώπινης προόδου και να την φωτίζει με το φως της θείας αποκάλυψης. Ο σκοπός της  Εκκλησίας δεν είναι να συναγωνίζεται άλλους κοινωνικούς φορείς, ούτε και να προσφέρει καλύτερο κοινωνικό έργο, αλλά να προσφέρει στον άνθρωπο εκείνο που δεν μπορούν να του προσφέρουν οι άλλοι».
Απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, ο Πάφου Γεώργιος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα πετύχει σ’ αυτή την προσπάθεια, αφού όπως εξήγησε η εντεκαετής συνεργασία τους δεν του «άφησε καμιάν αμφιβολία για τα προσόντα, το ήθος και την εργατικότητά» του, ενώ το πράον και προσηνές του χαρακτήρα του, η μόρφωσή του και η βαθειά πίστη του στον Θεό και στις δυνατότητες του ανθρώπου, εγγυώνται την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του.
Στον χαιρετισμό του, ο Πάφου Γεώργιος αναφέρθηκε και στην τουρκική κατοχή η οποία επιφορτίζει την Εκκλησία με το «σημαντικό καθήκον της αποκατάστασης της εθνικής ελευθερίας του τόπου. Η δισχιλιετής ζωή και δράση της Εκκλησίας  της Κύπρου, οι θυσίες, οι διώξεις, τα παθήματά της, όσα υπέστη προασπιζομένη τα δίκαια του λαού της, της δίνουν το δικαίωμα να λέει με εγκαύχηση ότι «αναπληροί τα παθήματα του Χριστού εν τη σαρκί αυτής».
Σήμερα, συνέχισε, «στις αφάνταστα δύσκολες συνθήκες της κατοχής και στους φοβερούς εθνικούς κινδύνους που εγκυμονούνται», τα βλέμματα των πιστών «στρέφονται στην Εκκλησία για την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας. Η έλλειψη ιστορικής συνείδησης σε μεγάλο μέρος της νεολαίας μας, ο εφησυχασμός, η αδιαφορία, οι έντονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν μπορούν να αφήσουν την Εκκλησία μακριά από την πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα, ούτε και εμάς στην προσφορά μόνο της μεταφυσικής ελπίδας στον λαό».
Ανέφερε, επίσης, ότι στην περίπτωση της Κύπρου «δεν είναι μόνον η πατρίδα, αλλά και η πίστη που διακυβεύονται», προσθέτοντας πως «μέχρι την απελευθέρωση του τόπου μας και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού μας, δεν μπορεί η Κυπριακή Εκκλησία να αποποιηθεί των ευθυνών της στο εθνικό μας θέμα».
Απευθυνόμενος στον Κιτίου Νεκτάριο, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ακόμα ότι θα πρέπει να γίνει «και εθνικός καθοδηγητής του ποιμνίου» του, σημείωσε πως ο νέος Μητροπολίτης επιστρέφει στη γενέτειρα του, σε ένα χώρο που υπηρέτησε και προηγουμένως, ενώ ευχήθηκε να είναι η ποιμαντορία του «πολύχρονη και καρποφόρα. Οι ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου καθώς και όλων και των μελών της Ιεράς Συνόδου «είησαν μετά σού και μετά παντός του ποιμνίου σου».
Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσωνας Ιασωνίδης, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο «εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, με ιδιαίτερη χαρά, βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση», πρόσθεσε ότι η παρουσία του γεμίζει τον κόσμο «ελπίδες και προσδοκίες» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το έργο που θα επιτελέσει θα είναι θεάρεστο.
Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τον νέο Μητροπολίτη ότι σ’ αυτό το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει, η Λάρνακα «θα είναι συμπαραστάτις και συνοδοιπόρος για το καλό της πόλης και της εκκλησίας».
Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου διαδέχεται «έναν άνθρωπο με μεγάλη και χρυσή καρδιά, ένα άνθρωπο που για 46 και πλέον χρόνια παρουσιάζει ένα μεγάλο και σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό, φιλανθρωπικό, ιεραποστολικό, οικονομικό και κοινωνικό άλλα και εθνικό έργο. Ενα άνθρωπο που με αυτοθυσία, αλληλεγγύη και φιλανθρωπία εργάστηκε ακούραστα για το καλό της πόλης, της Εκκλησίας, αλλά και της πατρίδας μας».
Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο κ. Ιασωνίδης είπε ότι έχει επιτελέσει το έργο του στο έπακρον, έχει δοκιμαστεί σε πολλές και δύσκολες συνθήκες και έχει πάρει άριστα και σημείωσε πως «όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στον νέο μας Μητροπολίτη, δίπλα στον νέο μας εκκλησιαστικό ηγέτη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και προσκλήσεις που κρύβει η σύγχρονη κοινωνία μας».
Στην δική του ομιλία, ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος είπε πως τον καταλαμβάνει δέος αναλογιζόμενος τις προσωπικότητες που «κόσμησαν με την παρουσία τους αυτό τον θρόνο, όπως ο Άγιος Λάζαρος ο Τετραήμερος ως πρώτος επίσκοπος Κιτίου, ο εθνομάρτυρας Μελέτιος, ο Νικόδημος Μυλωνάς, ο εθνάρχης Μα­κάριος ο Γ΄ και τόσοι άλλοι. Αγωνία συνέχει την ύπαρξή μου κατά πόσο θα ανταποκριθώ επάξι­α σ’ αυτήν την ιερή αποστολή», είπε και σημείωσε πως στην Λάρνακα γεννήθηκε, μεγάλωσε, χειροτονήθηκε και έζησε μέχρι και την εκλογή του ως Επίσκοπος Αρσινόης.
Πρόσθεσε πως «η Εκκλησία Κύπρου, της οποίας ιστορική επισκοπή είναι και η Ιερά Μητρόπολις Κιτίου, είναι ο μακροβιότερος θεσμός στην ιστορία του τόπου» και είπε ότι «η σφραγίδα της χριστιανικής πίστης αποτυπώ­θηκε στο ήθος και την παράδοση, στα γράμματα και τις τέχνες, βοηθώντας τον τόπο όχι μόνο να διέλθει αλώβητος από τις κακουχίες της ιστορίας, αλλά και να δημιουργήσει πολιτισμό».
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και ολόκληρη η Εκκλησία, συνέχισε, «έχει χρέος να αφου­γκράζεται τα προβλήματα των νέων, αλλά και κάθε σύγχρονου ανθρώπου, και να είναι αρωγός σε οποιονδήποτε ανατρέχει σ’ αυτήν», ενώ αναφέρθηκε στην λειτουργία των ενοριών και στην φιλανθρωπία που πρέπει να δραστηριοποιηθεί σ’ αυτές καθώς και στην προσφορά των Μονών της περιφέρειας με προεξάρχουσα τη Μονή Σταυροβουνίου.
Ο Κιτίου Νεκτάριος είπε επίσης ότι η Μητρόπολη θα στηρίξει «κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στην σύσφιγξη των κοινωνικών σχέσεων, στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης, αναγκαίων προϋποθέσε­ων για την ευημερία της χώρας. Αναμένουμε και επιδιώκουμε την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση της Μητροπολιτικής περιφέρειάς μας, αλλά και με κάθε οργανω­μένο σύνολο, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης».
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κιτίου ανέφερε πως «θα ενισχύουμε κάθε προσπάθεια της εκάστοτε ηγεσίας του τόπου μας για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο πρόβλημα της κατοχής της πατρίδας μας από τον Τούρκο εισβολέα. Μιας λύσης που θα διασφαλίζει την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη ολόκληρου του κυπριακού λαού μέσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η οποία θα επιτρέπει σε κάθε πολίτη να βιώνει την ελευθερία και την πνευματική πληρότητά του, όπως τη βιώνει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης».
Αυτό, συνέχισε, «είναι μια υποχρέωση προς ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου μας, ίσως της πλειοψηφίας, οι οποίοι είναι εκτοπισμένοι. Τους διαβεβαι­ώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους και ότι ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας».
Ο Μητροπολίτης εξέφρασε «θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες» σε όσους ποικιλοτρόπως του συμπαραστάθηκαν, μεταξύ των οποίων την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β’, τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου, τον Πάφου Γεώργιο, τους ιερείς και το πλήρωμα της Μητρόπολης Κιτίου και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου.
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, κατέληξε «έχει ως προστάτη της και πολιούχο τον Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο και Φίλο Χριστού. Αυτόν προσδοκώ να έχω κι εγώ φίλο και συμπαραστάτη στη πορεία που ξεκινώ σήμερα» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά του θα τον χρειαστεί πολλές φορές.
Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, πλην του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας, βουλευτές, Δήμαρχοι, ηγούμενοι και ηγούμενες και χιλιάδες κόσμου.
Μετά την τελετή της ενθρόνισης, ο Κιτίου Νεκτάριος δέχθηκε στο προαύλιο της Εκκλησίας τα συγχαρητήρια του κλήρου και του λαού.
Σημειώνεται ότι έξω από τον Ιερό Ναό του Σωτήρος υπήρχε πανό με την εικόνα του Χριστού και την φωτογραφία του νέου Μητροπολίτη Κιτίου, το οποίο έγραφε «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Πρόσφατα Άρθρα

Η 203η Επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η 203η Επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος

18 Απριλίου 2026

αρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή της Διακαινησίμου 17 Απριλίου 2026, η 203η Επέτειος της...

Read more
Η Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στη Λάρισα

18 Απριλίου 2026

Με κάθε επισημότητα και ευλάβεια ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί, σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή της Διακαινησίμου, για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής,...

Read more
Η εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στην Καρδίτσα

18 Απριλίου 2026

 Το πρωί της Παρασκευής της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου 2026, μέσα στο αναστάσιμο και φωτεινό κλίμα των ημερών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Η Διακαινήσιμος Εβδομάδα στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Διακαινήσιμος Εβδομάδα στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

18 Απριλίου 2026

Μέσα στην αναστάσιμη λαμπρότητα, συνεχίστηκαν οι ποιμαντικές και λειτουργικές δραστηριότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου κατά την Διακαινήσιμο Εβδομάδα....

Read more
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

18 Απριλίου 2026

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και στους πανηγυρίζοντες Προσκυνηματικούς Ναούς αυτής....

Read more
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

18 Απριλίου 2026

Με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή των πιστών εορτάστηκε η μεγάλη αναστάσιμη θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη...

Read more
Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Αργυροπούλι
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Αργυροπούλι

18 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου, Δήμου Τυρνάβου, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη...

Read more
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στην πανήγυρη της Ι.Μ. Γόλας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στην πανήγυρη της Ι.Μ. Γόλας

18 Απριλίου 2026

Την επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή της Κωνσταντινούπολης, εόρτασε την...

Read more
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος  και Φαναριοφερσάλων
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

17 Απριλίου 2026

   Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου, 16 Απριλίου 2026, ενόψει της λαμπράς εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ζωοδόχου Πηγής, ο...

Read more
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο Ι. ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο Ι. ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

17 Απριλίου 2026

Μέσα σε πασχάλιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η ιερά πανήγυρις του Ι. Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου αρρένων στην Έξω...

Read more
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Καστρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Καστρίου

17 Απριλίου 2026

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, Πέμπτη της Διακαινησίμου 16 Απριλίου 2026, στην πανηγυρίσασα ιστορική Ιερά Μονή...

Read more
Πανήγυρις Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανήγυρις Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου

17 Απριλίου 2026

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 17 Απριλίου 2026, η Εκκλησία μας τιμά και  εορτάζει την Παναγία ως Ζωοδόχο Πηγή. Στην Μητρόπολή...

Read more
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ι. Μονή Παναγίας Δοβρά και χειροτονία διακόνου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ι. Μονή Παναγίας Δοβρά και χειροτονία διακόνου

18 Απριλίου 2026

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου (17 Απριλίου) πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, με την ευκαιρία της εορτής της Ζωοδόχου...

Read more
Πειραιώς Σεραφείμ: Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι όπως ο Μόσιαλος
Εκκλησία της Ελλάδος

Οι Περί Αναστάσεως του Χριστού Κακόδοξες και Αλλόκοτες Δοξασίες της Εταιρείας “Σκοπιά”

17 Απριλίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς ενημερώνει: Οι Περί Αναστάσεως του Χριστού Κακόδοξες και Αλλόκοτες Δοξασίες της Εταιρείας “Σκοπιά”. https://www.youtube.com/watch?v=Z-GC5F9Udcs

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

17 Απριλίου 2026

 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 17 Απριλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ....

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Για να γίνεις πιστός, πρέπει πρώτα να γίνεις «άπιστος»…!
Κηρύγματα

Απόστολος Θωμάς: Ο δύσπιστος μαθητής του Κυρίου

27 Απριλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Την πρώτη Κυριακή μετά την Ανάσταση του Κυρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη...

Πάσχα  Αντίπασχα

Πάσχα Αντίπασχα

26 Απριλίου 2025
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Ομολογία πίστεως “Ο Κύριός μου και ο Θεός μου”

26 Απριλίου 2025
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Μακάριοι οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες

26 Απριλίου 2025
Ας Χαρούμε με την Ανάσταση του Χριστού μας

Ας Χαρούμε με την Ανάσταση του Χριστού μας

26 Απριλίου 2025
Για να γίνεις πιστός, πρέπει πρώτα να γίνεις «άπιστος»…!

Για να γίνεις πιστός, πρέπει πρώτα να γίνεις «άπιστος»…!

11 Μαΐου 2024
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Κυριακή του Θωμά – «Η σωτήριος ομολογία»

11 Μαΐου 2024
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Οι Σύγχρονοι Θωμάδες

11 Μαΐου 2024
«Επίστεψαν εις Αυτόν. Κήρυξαν παντού το όνομά Του.  Πέθαναν γι’ Αυτόν. Εμείς;»

«Επίστεψαν εις Αυτόν. Κήρυξαν παντού το όνομά Του. Πέθαναν γι’ Αυτόν. Εμείς;»

22 Απριλίου 2023
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Ὁμιλία, σὺν Θεῷ ἁγίῳ, στὴν Κυριακὴ τοῦ Θωμᾶ

30 Απριλίου 2022
Για να γίνεις πιστός, πρέπει πρώτα να γίνεις «άπιστος»…!

Θωμάς ο άλλος μαθητής

3 Απριλίου 2020
Ἡ Πρώτη Κυριακή μετά τό Πάσχα

Το μήνυμα της Κυριακής του Θωμά

4 Μαΐου 2019
Κυριακή του Αντίπασχα ή του Θωμά «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

Το Μήνυμα Της Αναστάσεως

13 Απριλίου 2018
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

«Δισταγμός και Υπέρβαση»

22 Απριλίου 2017
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Ομιλία εις την Νέα Κυριακή και εις τον Απόστολο Θωμά. Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος

7 Μαΐου 2016
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

«Ειρήνη! Όνομα γλυκύ και πράγμα γλυκύτερον»

22 Απριλίου 2017
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Κυριακή του Θωμά

7 Μαΐου 2016
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

7 Μαΐου 2016
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Κυριακή του Θωμά –«καὶ ἀπεκρίθη Θωμᾶς καὶ εἶπεν αὐτῷ, ὁ Κύριός μου καὶ ὁ Θεός μου»

16 Νοεμβρίου 2023
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Κυριακή του Θωμά

7 Μαΐου 2016
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Κυριακή του Θωμά

7 Μαΐου 2016
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ (ΘΩΜΑ)

7 Μαΐου 2016
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ 27-4-2014

7 Μαΐου 2016
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

22 Απριλίου 2017
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

7 Μαΐου 2016
Κήρυγμα στον Απόστολο της Κυριακής του Θωμά

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ (ΤΟΥ ΘΩΜΑ)

7 Μαΐου 2016
Next Post
Η εορτή της Μεταφορφώσεως του Σωτήρος, στην Λουτρόπολη Σπιάντζας

Η εορτή της Μεταφορφώσεως του Σωτήρος, στην Λουτρόπολη Σπιάντζας

Νὰ γίνει τὸ θέλημα τὸ δικό Σου, Θεέ μου, καὶ ὄχι τὸ δικό μου

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Τυρολόης

Πλήθος χριστιανών κατέκλεισε το  Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου

Πλήθος χριστιανών κατέκλεισε το Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου  στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist