• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Τελέστηκε στην Λάρνακα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου

7 Αυγούστου 2019
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
Τελέστηκε στην Λάρνακα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου
Share on FacebookShare on Twitter
Τελέστηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, στη Λάρνακα, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.
Τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μητροπόλεως τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο ιερός κλήρος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και χιλιάδες κόσμου. Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος αφού φόρεσε τον αρχιερατικό μανδύα κατευθύνθηκε εν πομπή με τους άλλους συνοδικούς και τον κλήρο προς τον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος.
Στην συνέχεια, ο Κιτίου Νεκτάριος εισήλθε στο ναό με τον κόσμο να φωνάζει «Αξιος» και ακολούθως μετέβη στο ιερό και αφού του δόθηκε η ποιμαντική ράβδος για να ποιμαίνει το ποίμνιο του, κάθισε στον Αρχιερατικό Θρόνο.
Την ενθρόνιση πραγματοποίησε  ο πρώτος τη τάξει Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος προσφωνώντας τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, Εξαρχο Λάρνακας και Λευκάρων Νεκτάριο, ανέφερε ότι «ιστάμενος ήδη επί της σκοπιάς στην οποία σε ανύψωσε του φιλοχρίστου λαού η ψήφος και της Ιεράς Συνόδου η επίνευσις, θα συγκλονίζεσαι αναλογιζόμενος το ύψος της ευθύνης και τις υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνεις».
Πρόσθεσε ότι «μέσα στο κλίμα αυτό  της συγκίνησης, της χαράς του ποιμνίου σου, αλλά και της δικής σου χαράς, καθώς και των προσδοκιών της Εκκλησίας, ήλθαμε κι εμείς σήμερα, οι εν Χριστώ αδελφοί σου, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για να σε ενθρονίσουμε, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, στην έδρα σου, προκειμένου να αναλάβεις και επίσημα τα καθήκοντά σου».
Η Εκκλησία, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πάφου «έχει καθήκον να παρακολουθεί την πορεία της ανθρώπινης προόδου και να την φωτίζει με το φως της θείας αποκάλυψης. Ο σκοπός της  Εκκλησίας δεν είναι να συναγωνίζεται άλλους κοινωνικούς φορείς, ούτε και να προσφέρει καλύτερο κοινωνικό έργο, αλλά να προσφέρει στον άνθρωπο εκείνο που δεν μπορούν να του προσφέρουν οι άλλοι».
Απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, ο Πάφου Γεώργιος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα πετύχει σ’ αυτή την προσπάθεια, αφού όπως εξήγησε η εντεκαετής συνεργασία τους δεν του «άφησε καμιάν αμφιβολία για τα προσόντα, το ήθος και την εργατικότητά» του, ενώ το πράον και προσηνές του χαρακτήρα του, η μόρφωσή του και η βαθειά πίστη του στον Θεό και στις δυνατότητες του ανθρώπου, εγγυώνται την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του.
Στον χαιρετισμό του, ο Πάφου Γεώργιος αναφέρθηκε και στην τουρκική κατοχή η οποία επιφορτίζει την Εκκλησία με το «σημαντικό καθήκον της αποκατάστασης της εθνικής ελευθερίας του τόπου. Η δισχιλιετής ζωή και δράση της Εκκλησίας  της Κύπρου, οι θυσίες, οι διώξεις, τα παθήματά της, όσα υπέστη προασπιζομένη τα δίκαια του λαού της, της δίνουν το δικαίωμα να λέει με εγκαύχηση ότι «αναπληροί τα παθήματα του Χριστού εν τη σαρκί αυτής».
Σήμερα, συνέχισε, «στις αφάνταστα δύσκολες συνθήκες της κατοχής και στους φοβερούς εθνικούς κινδύνους που εγκυμονούνται», τα βλέμματα των πιστών «στρέφονται στην Εκκλησία για την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας. Η έλλειψη ιστορικής συνείδησης σε μεγάλο μέρος της νεολαίας μας, ο εφησυχασμός, η αδιαφορία, οι έντονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν μπορούν να αφήσουν την Εκκλησία μακριά από την πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα, ούτε και εμάς στην προσφορά μόνο της μεταφυσικής ελπίδας στον λαό».
Ανέφερε, επίσης, ότι στην περίπτωση της Κύπρου «δεν είναι μόνον η πατρίδα, αλλά και η πίστη που διακυβεύονται», προσθέτοντας πως «μέχρι την απελευθέρωση του τόπου μας και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού μας, δεν μπορεί η Κυπριακή Εκκλησία να αποποιηθεί των ευθυνών της στο εθνικό μας θέμα».
Απευθυνόμενος στον Κιτίου Νεκτάριο, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ακόμα ότι θα πρέπει να γίνει «και εθνικός καθοδηγητής του ποιμνίου» του, σημείωσε πως ο νέος Μητροπολίτης επιστρέφει στη γενέτειρα του, σε ένα χώρο που υπηρέτησε και προηγουμένως, ενώ ευχήθηκε να είναι η ποιμαντορία του «πολύχρονη και καρποφόρα. Οι ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου καθώς και όλων και των μελών της Ιεράς Συνόδου «είησαν μετά σού και μετά παντός του ποιμνίου σου».
Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσωνας Ιασωνίδης, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο «εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, με ιδιαίτερη χαρά, βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση», πρόσθεσε ότι η παρουσία του γεμίζει τον κόσμο «ελπίδες και προσδοκίες» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το έργο που θα επιτελέσει θα είναι θεάρεστο.
Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τον νέο Μητροπολίτη ότι σ’ αυτό το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει, η Λάρνακα «θα είναι συμπαραστάτις και συνοδοιπόρος για το καλό της πόλης και της εκκλησίας».
Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου διαδέχεται «έναν άνθρωπο με μεγάλη και χρυσή καρδιά, ένα άνθρωπο που για 46 και πλέον χρόνια παρουσιάζει ένα μεγάλο και σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό, φιλανθρωπικό, ιεραποστολικό, οικονομικό και κοινωνικό άλλα και εθνικό έργο. Ενα άνθρωπο που με αυτοθυσία, αλληλεγγύη και φιλανθρωπία εργάστηκε ακούραστα για το καλό της πόλης, της Εκκλησίας, αλλά και της πατρίδας μας».
Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο κ. Ιασωνίδης είπε ότι έχει επιτελέσει το έργο του στο έπακρον, έχει δοκιμαστεί σε πολλές και δύσκολες συνθήκες και έχει πάρει άριστα και σημείωσε πως «όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στον νέο μας Μητροπολίτη, δίπλα στον νέο μας εκκλησιαστικό ηγέτη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και προσκλήσεις που κρύβει η σύγχρονη κοινωνία μας».
Στην δική του ομιλία, ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος είπε πως τον καταλαμβάνει δέος αναλογιζόμενος τις προσωπικότητες που «κόσμησαν με την παρουσία τους αυτό τον θρόνο, όπως ο Άγιος Λάζαρος ο Τετραήμερος ως πρώτος επίσκοπος Κιτίου, ο εθνομάρτυρας Μελέτιος, ο Νικόδημος Μυλωνάς, ο εθνάρχης Μα­κάριος ο Γ΄ και τόσοι άλλοι. Αγωνία συνέχει την ύπαρξή μου κατά πόσο θα ανταποκριθώ επάξι­α σ’ αυτήν την ιερή αποστολή», είπε και σημείωσε πως στην Λάρνακα γεννήθηκε, μεγάλωσε, χειροτονήθηκε και έζησε μέχρι και την εκλογή του ως Επίσκοπος Αρσινόης.
Πρόσθεσε πως «η Εκκλησία Κύπρου, της οποίας ιστορική επισκοπή είναι και η Ιερά Μητρόπολις Κιτίου, είναι ο μακροβιότερος θεσμός στην ιστορία του τόπου» και είπε ότι «η σφραγίδα της χριστιανικής πίστης αποτυπώ­θηκε στο ήθος και την παράδοση, στα γράμματα και τις τέχνες, βοηθώντας τον τόπο όχι μόνο να διέλθει αλώβητος από τις κακουχίες της ιστορίας, αλλά και να δημιουργήσει πολιτισμό».
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και ολόκληρη η Εκκλησία, συνέχισε, «έχει χρέος να αφου­γκράζεται τα προβλήματα των νέων, αλλά και κάθε σύγχρονου ανθρώπου, και να είναι αρωγός σε οποιονδήποτε ανατρέχει σ’ αυτήν», ενώ αναφέρθηκε στην λειτουργία των ενοριών και στην φιλανθρωπία που πρέπει να δραστηριοποιηθεί σ’ αυτές καθώς και στην προσφορά των Μονών της περιφέρειας με προεξάρχουσα τη Μονή Σταυροβουνίου.
Ο Κιτίου Νεκτάριος είπε επίσης ότι η Μητρόπολη θα στηρίξει «κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στην σύσφιγξη των κοινωνικών σχέσεων, στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης, αναγκαίων προϋποθέσε­ων για την ευημερία της χώρας. Αναμένουμε και επιδιώκουμε την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση της Μητροπολιτικής περιφέρειάς μας, αλλά και με κάθε οργανω­μένο σύνολο, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης».
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κιτίου ανέφερε πως «θα ενισχύουμε κάθε προσπάθεια της εκάστοτε ηγεσίας του τόπου μας για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο πρόβλημα της κατοχής της πατρίδας μας από τον Τούρκο εισβολέα. Μιας λύσης που θα διασφαλίζει την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη ολόκληρου του κυπριακού λαού μέσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η οποία θα επιτρέπει σε κάθε πολίτη να βιώνει την ελευθερία και την πνευματική πληρότητά του, όπως τη βιώνει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης».
Αυτό, συνέχισε, «είναι μια υποχρέωση προς ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου μας, ίσως της πλειοψηφίας, οι οποίοι είναι εκτοπισμένοι. Τους διαβεβαι­ώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους και ότι ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας».
Ο Μητροπολίτης εξέφρασε «θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες» σε όσους ποικιλοτρόπως του συμπαραστάθηκαν, μεταξύ των οποίων την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β’, τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου, τον Πάφου Γεώργιο, τους ιερείς και το πλήρωμα της Μητρόπολης Κιτίου και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου.
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, κατέληξε «έχει ως προστάτη της και πολιούχο τον Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο και Φίλο Χριστού. Αυτόν προσδοκώ να έχω κι εγώ φίλο και συμπαραστάτη στη πορεία που ξεκινώ σήμερα» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά του θα τον χρειαστεί πολλές φορές.
Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, πλην του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας, βουλευτές, Δήμαρχοι, ηγούμενοι και ηγούμενες και χιλιάδες κόσμου.
Μετά την τελετή της ενθρόνισης, ο Κιτίου Νεκτάριος δέχθηκε στο προαύλιο της Εκκλησίας τα συγχαρητήρια του κλήρου και του λαού.
Σημειώνεται ότι έξω από τον Ιερό Ναό του Σωτήρος υπήρχε πανό με την εικόνα του Χριστού και την φωτογραφία του νέου Μητροπολίτη Κιτίου, το οποίο έγραφε «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Πρόσφατα Άρθρα

Τρισάγιο γιά τόν μεγάλο γλωσσολόγο Δικαίο Βαγιακάκο (10 χρόνια ἀπό τήν κοίμησή του)
Εκκλησία της Ελλάδος

Τρισάγιο γιά τόν μεγάλο γλωσσολόγο Δικαίο Βαγιακάκο (10 χρόνια ἀπό τήν κοίμησή του)

2 Απριλίου 2026

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' ἐπί τῇ συμπληρώσει δεκαετίας (Μάρτιος 2016-2026) ἀπό τῆς κοιμήσεως τοῦ σπουδαίου γλωσσολόγου Δικαίου...

Read more
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ» ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ» ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

2 Απριλίου 2026

Τήν Τετάρτη 1η Ἀπριλίου 2026 , ὁ Σεβασμιώτατος ὑπέδεχθηκε τήν Ἱερά Εἰκόνα τῆς Παναγίας «Γιάτρισσας», στό Ἡρῶον τοῡ οἰκισμοῡ Παλλαδίου...

Read more
Μήνυμα Αναστάσεως από τα κάλαντα του Λαζάρου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Μήνυμα Αναστάσεως από τα κάλαντα του Λαζάρου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

2 Απριλίου 2026

Χαρούμενες παιδικές παρουσίες, χρώματα, άρωμα λουλουδιών, όμορφα στολισμένα καλαθάκια και γλυκές μελωδίες, πλημμύρισαν την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 τα γραφεία...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Μετά το Ισραήλ ΕΡΧΕΤΑΙ η Τουρκία; Ζούμε πριν τον Μεγάλο Πόλεμο;

2 Απριλίου 2026

Οι προφητείες για Ισραήλ, Τουρκία και τον Μεγάλο Πόλεμο που πολλοί πιστεύουν ότι πλησιάζει. Ζούμε πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο;...

Read more
Δεν υπάρχει πιο ψηλαφητή εικόνα από τη Σταύρωση για τη σωτηρία μας
Εκκλησία της Ελλάδος

Δεν υπάρχει πιο ψηλαφητή εικόνα από τη Σταύρωση για τη σωτηρία μας

2 Απριλίου 2026

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου...

Read more
Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Καλοχώρι
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Καλοχώρι

2 Απριλίου 2026

Την Τέταρτη 1 Απριλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετέβη στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καλοχωρίου,...

Read more
Ιερατική Σύναξη προ των πυλών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερατική Σύναξη προ των πυλών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στη Βέροια

2 Απριλίου 2026

Την Πέμπτη 2 Απριλίου το πρωί στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας συνεχίστηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη...

Read more

Δέματα Αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος


Δέματα Αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

2 Απριλίου 2026

Ενόψει της αγίας και μεγάλης εορτής του Πάσχα, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, μέσω του δικτύου...

Read more
Θύμα του «φονικού» καύσωνα ο ιερομόναχος π. Τίτος Πατρικαλάκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδημία Αρχιμανδρίτου Αγαπίου Ασημακόπουλου

2 Απριλίου 2026

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Αγαπίου Ασημακόπουλου, Αδελφού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων...

Read more
Mαθητές του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Mαθητές του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας

2 Απριλίου 2026

Επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυ­σό­στομο, πραγματοποίησαν σήμερα 2 Απριλίου 2026, μαθητές και εκπαι­δευ­τικοί του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας,...

Read more
Άρτα: Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα με ομιλία Μητροπολίτη Καλλινίκου
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα με ομιλία Μητροπολίτη Καλλινίκου

2 Απριλίου 2026

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Άρτα με ομιλία του Μητροπολίτη Καλλινίκου, μουσικό πρόγραμμα και συγκέντρωση τροφίμων για την Τράπεζα Τροφίμων “ΚΑΤΑΦΥΓΗ”

Read more
Ιερατική Σύναξη στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον π. Δανιήλ Αεράκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερατική Σύναξη στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον π. Δανιήλ Αεράκη

2 Απριλίου 2026

Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον π. Δανιήλ Αεράκη, παρουσία του Μητροπολίτη Φιλοθέου, με επίκεντρο λειτουργικά και...

Read more
Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: Αγιασμός και ευχές για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: Αγιασμός και ευχές για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

2 Απριλίου 2026

 Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το πρωί της Τετάρτης 1 Απριλίου 2026, στα Γραφεία...

Read more
Συνάντηση Μητροπολίτη Σάμου με τον Υποστράτηγο Γ. Καπράλο της ΔΔΕΕ
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνάντηση Μητροπολίτη Σάμου με τον Υποστράτηγο Γ. Καπράλο της ΔΔΕΕ

2 Απριλίου 2026

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής της ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Γεώργιος Καπράλος στον Μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιο, με συζήτηση για τη στήριξη των...

Read more
Συνάντηση Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνάντηση Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

2 Απριλίου 2026

Αντιπροσωπεία του Δ. Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος αποτελούμενη από τον πρόεδρο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σελλή, τον αντιπρόεδρο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου
Κηρύγματα

Κυριακή των Βαΐων – «Ιδού αναβαίνομεν…».

13 Απριλίου 2025

«Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» Αν στο πρώτο μέρος της Μεγάλης Σαρακοστής η προσπάθεια μας αποσκοπούσε στην κάθαρση...

Το Ωσαννά. . . και ο Σταυρωμένος Βασιλιάς

13 Απριλίου 2025
Ο Φόβος των Αρχιερέων

Ο Φόβος των Αρχιερέων

13 Απριλίου 2025
Ἡ Κυριακὴ τῶν Βαΐων: Ὁ θρίαμβος πρὶν τὸ Πάθος

Ἡ Κυριακὴ τῶν Βαΐων: Ὁ θρίαμβος πρὶν τὸ Πάθος

13 Απριλίου 2025
Τὸ Σάββατο τοῦ Λαζάρου: Ὅταν ὁ θάνατος νικιέται

Τὸ Σάββατο τοῦ Λαζάρου: Ὅταν ὁ θάνατος νικιέται

12 Απριλίου 2025
Άγιος Λάζαρος, ο φίλος του Κυρίου

Άγιος Λάζαρος, ο φίλος του Κυρίου

11 Απριλίου 2025
Λάζαρος ο Τετραήμερος και φίλος του Χριστού

Λάζαρος ο Τετραήμερος και φίλος του Χριστού

11 Απριλίου 2025
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

«Προ έξι ημερών του Πάσχα»

27 Απριλίου 2024
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

(†) Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν Διονυσίου: Ὁμιλία εἰς τὰ Βάϊα

27 Απριλίου 2024
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

«Πώς μπορώ να κρατήσω σήμερα την ψυχική μου γαλήνη και ειρήνη»

27 Απριλίου 2024
“Του δικαίου Λαζάρου η αναβίωσις”

Σάββατο του Λαζάρου

26 Απριλίου 2024
“Του δικαίου Λαζάρου η αναβίωσις”

“Του δικαίου Λαζάρου η αναβίωσις”

26 Απριλίου 2024
«Εγώ ειμί η ανάστασης και η ζωή»

«Εγώ ειμί η ανάστασης και η ζωή»

26 Απριλίου 2024
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

Κυριακή των Βαΐων – Το Δείπνον του Χριστού

9 Απριλίου 2023
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

Η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ

9 Απριλίου 2023
Η έγερσις του εν τάφω τετραημέρου, αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου

Η εκ νεκρών έγερσις του Αγίου Λαζάρου του τετραημέρου – σύμβολο της κοινής Αναστάσεως

8 Απριλίου 2023
Η έγερσις του εν τάφω τετραημέρου, αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου

Η έγερσις του εν τάφω τετραημέρου, αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου

7 Απριλίου 2023
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

Ομιλία για την Κυριακή των Βαΐων από το Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό

16 Απριλίου 2022
«Τον Λόγον δεξώμεθα ψυχής ταπεινότητι και γνώμης ορθότητι»

Κυριακή των Βαϊων Ευαγγέλιον

12 Απριλίου 2020
«Προ εξ ημερών του Πάσχα»

Ένας αλλιώτικος παράδοξος βασιλιάς…

23 Απριλίου 2019
«Τον Λόγον δεξώμεθα ψυχής ταπεινότητι και γνώμης ορθότητι»

«Τον Λόγον δεξώμεθα ψυχής ταπεινότητι και γνώμης ορθότητι»

20 Απριλίου 2019
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

Ομιλία εις την Κυριακήν των Βαΐων – Αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς

20 Απριλίου 2019
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

«Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου»

20 Απριλίου 2019

«Εσύ που ανήκεις;»

20 Απριλίου 2019
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

Κήρυγμα εις την Κυριακήν των Βαΐων

20 Απριλίου 2019
«Προ εξ ημερών του Πάσχα»

«Προ εξ ημερών του Πάσχα»

31 Μαρτίου 2018
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

“‘Ιδες, αγαπητέ, της εορτής το μυστήριον;”

8 Απριλίου 2017
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

Κυριακή των Βαΐων: Ο χαρμόσυνος χαρακτήρας της γιορτής και οι υποχρεώσεις των Χριστιανών.

16 Νοεμβρίου 2023
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

Επί τη Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

8 Απριλίου 2017
Επί τη  Βαϊφόρο είσοδο του Κυρίου

«Η ψυχολογία των μεταπτώσεων»

8 Απριλίου 2017
Next Post
Η εορτή της Μεταφορφώσεως του Σωτήρος, στην Λουτρόπολη Σπιάντζας

Η εορτή της Μεταφορφώσεως του Σωτήρος, στην Λουτρόπολη Σπιάντζας

Νὰ γίνει τὸ θέλημα τὸ δικό Σου, Θεέ μου, καὶ ὄχι τὸ δικό μου

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Τυρολόης

Πλήθος χριστιανών κατέκλεισε το  Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου

Πλήθος χριστιανών κατέκλεισε το Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου  στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist