• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Τελέστηκε στην Λάρνακα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου

in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
7 Αυγούστου 2019
byPoimin.gr Team
Τελέστηκε στην Λάρνακα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου
Share on FacebookShare on Twitter
Τελέστηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, στη Λάρνακα, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.
Τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μητροπόλεως τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο ιερός κλήρος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και χιλιάδες κόσμου. Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος αφού φόρεσε τον αρχιερατικό μανδύα κατευθύνθηκε εν πομπή με τους άλλους συνοδικούς και τον κλήρο προς τον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος.
Στην συνέχεια, ο Κιτίου Νεκτάριος εισήλθε στο ναό με τον κόσμο να φωνάζει «Αξιος» και ακολούθως μετέβη στο ιερό και αφού του δόθηκε η ποιμαντική ράβδος για να ποιμαίνει το ποίμνιο του, κάθισε στον Αρχιερατικό Θρόνο.
Την ενθρόνιση πραγματοποίησε  ο πρώτος τη τάξει Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος προσφωνώντας τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, Εξαρχο Λάρνακας και Λευκάρων Νεκτάριο, ανέφερε ότι «ιστάμενος ήδη επί της σκοπιάς στην οποία σε ανύψωσε του φιλοχρίστου λαού η ψήφος και της Ιεράς Συνόδου η επίνευσις, θα συγκλονίζεσαι αναλογιζόμενος το ύψος της ευθύνης και τις υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνεις».
Πρόσθεσε ότι «μέσα στο κλίμα αυτό  της συγκίνησης, της χαράς του ποιμνίου σου, αλλά και της δικής σου χαράς, καθώς και των προσδοκιών της Εκκλησίας, ήλθαμε κι εμείς σήμερα, οι εν Χριστώ αδελφοί σου, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για να σε ενθρονίσουμε, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, στην έδρα σου, προκειμένου να αναλάβεις και επίσημα τα καθήκοντά σου».
Η Εκκλησία, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πάφου «έχει καθήκον να παρακολουθεί την πορεία της ανθρώπινης προόδου και να την φωτίζει με το φως της θείας αποκάλυψης. Ο σκοπός της  Εκκλησίας δεν είναι να συναγωνίζεται άλλους κοινωνικούς φορείς, ούτε και να προσφέρει καλύτερο κοινωνικό έργο, αλλά να προσφέρει στον άνθρωπο εκείνο που δεν μπορούν να του προσφέρουν οι άλλοι».
Απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, ο Πάφου Γεώργιος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα πετύχει σ’ αυτή την προσπάθεια, αφού όπως εξήγησε η εντεκαετής συνεργασία τους δεν του «άφησε καμιάν αμφιβολία για τα προσόντα, το ήθος και την εργατικότητά» του, ενώ το πράον και προσηνές του χαρακτήρα του, η μόρφωσή του και η βαθειά πίστη του στον Θεό και στις δυνατότητες του ανθρώπου, εγγυώνται την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του.
Στον χαιρετισμό του, ο Πάφου Γεώργιος αναφέρθηκε και στην τουρκική κατοχή η οποία επιφορτίζει την Εκκλησία με το «σημαντικό καθήκον της αποκατάστασης της εθνικής ελευθερίας του τόπου. Η δισχιλιετής ζωή και δράση της Εκκλησίας  της Κύπρου, οι θυσίες, οι διώξεις, τα παθήματά της, όσα υπέστη προασπιζομένη τα δίκαια του λαού της, της δίνουν το δικαίωμα να λέει με εγκαύχηση ότι «αναπληροί τα παθήματα του Χριστού εν τη σαρκί αυτής».
Σήμερα, συνέχισε, «στις αφάνταστα δύσκολες συνθήκες της κατοχής και στους φοβερούς εθνικούς κινδύνους που εγκυμονούνται», τα βλέμματα των πιστών «στρέφονται στην Εκκλησία για την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας. Η έλλειψη ιστορικής συνείδησης σε μεγάλο μέρος της νεολαίας μας, ο εφησυχασμός, η αδιαφορία, οι έντονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν μπορούν να αφήσουν την Εκκλησία μακριά από την πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα, ούτε και εμάς στην προσφορά μόνο της μεταφυσικής ελπίδας στον λαό».
Ανέφερε, επίσης, ότι στην περίπτωση της Κύπρου «δεν είναι μόνον η πατρίδα, αλλά και η πίστη που διακυβεύονται», προσθέτοντας πως «μέχρι την απελευθέρωση του τόπου μας και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού μας, δεν μπορεί η Κυπριακή Εκκλησία να αποποιηθεί των ευθυνών της στο εθνικό μας θέμα».
Απευθυνόμενος στον Κιτίου Νεκτάριο, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ακόμα ότι θα πρέπει να γίνει «και εθνικός καθοδηγητής του ποιμνίου» του, σημείωσε πως ο νέος Μητροπολίτης επιστρέφει στη γενέτειρα του, σε ένα χώρο που υπηρέτησε και προηγουμένως, ενώ ευχήθηκε να είναι η ποιμαντορία του «πολύχρονη και καρποφόρα. Οι ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου καθώς και όλων και των μελών της Ιεράς Συνόδου «είησαν μετά σού και μετά παντός του ποιμνίου σου».
Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσωνας Ιασωνίδης, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο «εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, με ιδιαίτερη χαρά, βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση», πρόσθεσε ότι η παρουσία του γεμίζει τον κόσμο «ελπίδες και προσδοκίες» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το έργο που θα επιτελέσει θα είναι θεάρεστο.
Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τον νέο Μητροπολίτη ότι σ’ αυτό το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει, η Λάρνακα «θα είναι συμπαραστάτις και συνοδοιπόρος για το καλό της πόλης και της εκκλησίας».
Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου διαδέχεται «έναν άνθρωπο με μεγάλη και χρυσή καρδιά, ένα άνθρωπο που για 46 και πλέον χρόνια παρουσιάζει ένα μεγάλο και σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό, φιλανθρωπικό, ιεραποστολικό, οικονομικό και κοινωνικό άλλα και εθνικό έργο. Ενα άνθρωπο που με αυτοθυσία, αλληλεγγύη και φιλανθρωπία εργάστηκε ακούραστα για το καλό της πόλης, της Εκκλησίας, αλλά και της πατρίδας μας».
Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο κ. Ιασωνίδης είπε ότι έχει επιτελέσει το έργο του στο έπακρον, έχει δοκιμαστεί σε πολλές και δύσκολες συνθήκες και έχει πάρει άριστα και σημείωσε πως «όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στον νέο μας Μητροπολίτη, δίπλα στον νέο μας εκκλησιαστικό ηγέτη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και προσκλήσεις που κρύβει η σύγχρονη κοινωνία μας».
Στην δική του ομιλία, ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος είπε πως τον καταλαμβάνει δέος αναλογιζόμενος τις προσωπικότητες που «κόσμησαν με την παρουσία τους αυτό τον θρόνο, όπως ο Άγιος Λάζαρος ο Τετραήμερος ως πρώτος επίσκοπος Κιτίου, ο εθνομάρτυρας Μελέτιος, ο Νικόδημος Μυλωνάς, ο εθνάρχης Μα­κάριος ο Γ΄ και τόσοι άλλοι. Αγωνία συνέχει την ύπαρξή μου κατά πόσο θα ανταποκριθώ επάξι­α σ’ αυτήν την ιερή αποστολή», είπε και σημείωσε πως στην Λάρνακα γεννήθηκε, μεγάλωσε, χειροτονήθηκε και έζησε μέχρι και την εκλογή του ως Επίσκοπος Αρσινόης.
Πρόσθεσε πως «η Εκκλησία Κύπρου, της οποίας ιστορική επισκοπή είναι και η Ιερά Μητρόπολις Κιτίου, είναι ο μακροβιότερος θεσμός στην ιστορία του τόπου» και είπε ότι «η σφραγίδα της χριστιανικής πίστης αποτυπώ­θηκε στο ήθος και την παράδοση, στα γράμματα και τις τέχνες, βοηθώντας τον τόπο όχι μόνο να διέλθει αλώβητος από τις κακουχίες της ιστορίας, αλλά και να δημιουργήσει πολιτισμό».
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και ολόκληρη η Εκκλησία, συνέχισε, «έχει χρέος να αφου­γκράζεται τα προβλήματα των νέων, αλλά και κάθε σύγχρονου ανθρώπου, και να είναι αρωγός σε οποιονδήποτε ανατρέχει σ’ αυτήν», ενώ αναφέρθηκε στην λειτουργία των ενοριών και στην φιλανθρωπία που πρέπει να δραστηριοποιηθεί σ’ αυτές καθώς και στην προσφορά των Μονών της περιφέρειας με προεξάρχουσα τη Μονή Σταυροβουνίου.
Ο Κιτίου Νεκτάριος είπε επίσης ότι η Μητρόπολη θα στηρίξει «κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στην σύσφιγξη των κοινωνικών σχέσεων, στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης, αναγκαίων προϋποθέσε­ων για την ευημερία της χώρας. Αναμένουμε και επιδιώκουμε την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση της Μητροπολιτικής περιφέρειάς μας, αλλά και με κάθε οργανω­μένο σύνολο, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης».
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κιτίου ανέφερε πως «θα ενισχύουμε κάθε προσπάθεια της εκάστοτε ηγεσίας του τόπου μας για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο πρόβλημα της κατοχής της πατρίδας μας από τον Τούρκο εισβολέα. Μιας λύσης που θα διασφαλίζει την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη ολόκληρου του κυπριακού λαού μέσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η οποία θα επιτρέπει σε κάθε πολίτη να βιώνει την ελευθερία και την πνευματική πληρότητά του, όπως τη βιώνει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης».
Αυτό, συνέχισε, «είναι μια υποχρέωση προς ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου μας, ίσως της πλειοψηφίας, οι οποίοι είναι εκτοπισμένοι. Τους διαβεβαι­ώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους και ότι ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας».
Ο Μητροπολίτης εξέφρασε «θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες» σε όσους ποικιλοτρόπως του συμπαραστάθηκαν, μεταξύ των οποίων την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β’, τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου, τον Πάφου Γεώργιο, τους ιερείς και το πλήρωμα της Μητρόπολης Κιτίου και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου.
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, κατέληξε «έχει ως προστάτη της και πολιούχο τον Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο και Φίλο Χριστού. Αυτόν προσδοκώ να έχω κι εγώ φίλο και συμπαραστάτη στη πορεία που ξεκινώ σήμερα» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά του θα τον χρειαστεί πολλές φορές.
Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, πλην του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας, βουλευτές, Δήμαρχοι, ηγούμενοι και ηγούμενες και χιλιάδες κόσμου.
Μετά την τελετή της ενθρόνισης, ο Κιτίου Νεκτάριος δέχθηκε στο προαύλιο της Εκκλησίας τα συγχαρητήρια του κλήρου και του λαού.
Σημειώνεται ότι έξω από τον Ιερό Ναό του Σωτήρος υπήρχε πανό με την εικόνα του Χριστού και την φωτογραφία του νέου Μητροπολίτη Κιτίου, το οποίο έγραφε «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Πρόσφατα Άρθρα

«Πολλοί σας αγαπούμε και πολλοί προσευχόμαστε για εσάς» – Συγκινητική Ιερά Παράκληση για τους μαθητές στο Μουζάκι
Εκκλησία της Ελλάδος

«Πολλοί σας αγαπούμε και πολλοί προσευχόμαστε για εσάς» – Συγκινητική Ιερά Παράκληση για τους μαθητές στο Μουζάκι

24 Μαΐου 2026

Με αισθήματα πατρικής αγάπης και ουσιαστικής πνευματικής μέριμνας προς τη μαθητιώσα νεολαία, η Ιερά Μητρόπολή μας συνεχίζει και εφέτος να...

Read more
Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Κέρκυρα

24 Μαΐου 2026

Στον παλαίφατο και ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Πατέρων στην πόλη της Κερκύρας ,λειτούργησε κατά την Κυριακή των Αγίων 318...

Read more
Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

24 Μαΐου 2026

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Καλαμάκι Κορινθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος τέλεσε τον Όρθρο και τη...

Read more
Άρτα: Παράκληση στον “Θαυμαστό Σύμβουλο Χριστό” υπέρ των εξεταζομένων μαθητών και μαθητριών
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Παράκληση στον “Θαυμαστό Σύμβουλο Χριστό” υπέρ των εξεταζομένων μαθητών και μαθητριών

24 Μαΐου 2026

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου, στην πόλη της...

Read more
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πτελεό
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πτελεό

24 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους προσκυνητών.          ...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία Διακόνου στην Λαμία
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία Διακόνου στην Λαμία

24 Μαΐου 2026

Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η εις Διάκονον Χειροτονία του μοναχού π. Σιλουανού Ξηρομερίτη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών...

Read more
Κυριακή των Πατέρων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πενταλόφου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή των Πατέρων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πενταλόφου

24 Μαΐου 2026

Στον μεταβυζαντινό Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (19ος αιώνας) της παραμεθορίου Κοινότητος Πενταλόφου, του τέως Δήμου Τριγώνου, ιερούργησε,...

Read more
Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

24 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία...

Read more
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Καλαμάτα

24 Μαΐου 2026

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου ε.έ. , ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει...

Read more
Xειροτονία Διακόνου στον Τύρναβο
Εκκλησία της Ελλάδος

Xειροτονία Διακόνου στον Τύρναβο

24 Μαΐου 2026

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλεισαν κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό Αγίου Γεδεών του Νεομάρτυρος, πολιούχου Τυρνάβου, σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου 2026, προκειμένου να...

Read more
Λειτουργία σε εκκλησιά ερημική…
Εκκλησία της Ελλάδος

Λειτουργία σε εκκλησιά ερημική…

24 Μαΐου 2026

Χωρίς ιδιαίτερη επισημότητα, το Σάββατο, 23 του μηνός Μαΐου ε.έ.,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε...

Read more
Στο θρονί της Παναγίας στο Βέρμιο το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Εκκλησία της Ελλάδος

Στο θρονί της Παναγίας στο Βέρμιο το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

24 Μαΐου 2026

Την Κυριακή 24 Μαΐου το πρωί  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στο...

Read more
Μεγάλη ευλογία: Ναός του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στη Νέα Έφεσο Πιερίας
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ και Αδειάζουν Ναοί και Μοναστήρια

24 Μαΐου 2026

Γιατί αδειάζουν οι Ναοί και τα Μοναστήρια; Γιατί οι νέοι απομακρύνονται από την Εκκλησία και την πνευματική ζωή; Τι συμβαίνει...

Read more
Άρτα: Μνήμη θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Μνήμη θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

24 Μαΐου 2026

Με σεβασμό και συγκίνηση ετιμήθη την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, το πρωΐ, στην Άρτα, η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Η αγία Ορθόξοξη Εκκλησία είναι η Εκκλησία των Πατέρων»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η αγία Ορθόξοξη Εκκλησία είναι η Εκκλησία των Πατέρων»

24 Μαΐου 2026

Πανηγυρική θ. Λειτουργία, ιερουργήσαντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, τελέσθηκε, στον νεόδμητο ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Η εορτή της Μεταφορφώσεως του Σωτήρος, στην Λουτρόπολη Σπιάντζας

Η εορτή της Μεταφορφώσεως του Σωτήρος, στην Λουτρόπολη Σπιάντζας

Νὰ γίνει τὸ θέλημα τὸ δικό Σου, Θεέ μου, καὶ ὄχι τὸ δικό μου

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Τυρολόης

Πλήθος χριστιανών κατέκλεισε το  Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου

Πλήθος χριστιανών κατέκλεισε το Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου  στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist