• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Τελέστηκε στην Λάρνακα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου

7 Αυγούστου 2019
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
Τελέστηκε στην Λάρνακα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου
Share on FacebookShare on Twitter
Τελέστηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, στη Λάρνακα, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.
Τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μητροπόλεως τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο ιερός κλήρος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και χιλιάδες κόσμου. Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος αφού φόρεσε τον αρχιερατικό μανδύα κατευθύνθηκε εν πομπή με τους άλλους συνοδικούς και τον κλήρο προς τον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος.
Στην συνέχεια, ο Κιτίου Νεκτάριος εισήλθε στο ναό με τον κόσμο να φωνάζει «Αξιος» και ακολούθως μετέβη στο ιερό και αφού του δόθηκε η ποιμαντική ράβδος για να ποιμαίνει το ποίμνιο του, κάθισε στον Αρχιερατικό Θρόνο.
Την ενθρόνιση πραγματοποίησε  ο πρώτος τη τάξει Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος προσφωνώντας τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, Εξαρχο Λάρνακας και Λευκάρων Νεκτάριο, ανέφερε ότι «ιστάμενος ήδη επί της σκοπιάς στην οποία σε ανύψωσε του φιλοχρίστου λαού η ψήφος και της Ιεράς Συνόδου η επίνευσις, θα συγκλονίζεσαι αναλογιζόμενος το ύψος της ευθύνης και τις υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνεις».
Πρόσθεσε ότι «μέσα στο κλίμα αυτό  της συγκίνησης, της χαράς του ποιμνίου σου, αλλά και της δικής σου χαράς, καθώς και των προσδοκιών της Εκκλησίας, ήλθαμε κι εμείς σήμερα, οι εν Χριστώ αδελφοί σου, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για να σε ενθρονίσουμε, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, στην έδρα σου, προκειμένου να αναλάβεις και επίσημα τα καθήκοντά σου».
Η Εκκλησία, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πάφου «έχει καθήκον να παρακολουθεί την πορεία της ανθρώπινης προόδου και να την φωτίζει με το φως της θείας αποκάλυψης. Ο σκοπός της  Εκκλησίας δεν είναι να συναγωνίζεται άλλους κοινωνικούς φορείς, ούτε και να προσφέρει καλύτερο κοινωνικό έργο, αλλά να προσφέρει στον άνθρωπο εκείνο που δεν μπορούν να του προσφέρουν οι άλλοι».
Απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, ο Πάφου Γεώργιος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα πετύχει σ’ αυτή την προσπάθεια, αφού όπως εξήγησε η εντεκαετής συνεργασία τους δεν του «άφησε καμιάν αμφιβολία για τα προσόντα, το ήθος και την εργατικότητά» του, ενώ το πράον και προσηνές του χαρακτήρα του, η μόρφωσή του και η βαθειά πίστη του στον Θεό και στις δυνατότητες του ανθρώπου, εγγυώνται την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του.
Στον χαιρετισμό του, ο Πάφου Γεώργιος αναφέρθηκε και στην τουρκική κατοχή η οποία επιφορτίζει την Εκκλησία με το «σημαντικό καθήκον της αποκατάστασης της εθνικής ελευθερίας του τόπου. Η δισχιλιετής ζωή και δράση της Εκκλησίας  της Κύπρου, οι θυσίες, οι διώξεις, τα παθήματά της, όσα υπέστη προασπιζομένη τα δίκαια του λαού της, της δίνουν το δικαίωμα να λέει με εγκαύχηση ότι «αναπληροί τα παθήματα του Χριστού εν τη σαρκί αυτής».
Σήμερα, συνέχισε, «στις αφάνταστα δύσκολες συνθήκες της κατοχής και στους φοβερούς εθνικούς κινδύνους που εγκυμονούνται», τα βλέμματα των πιστών «στρέφονται στην Εκκλησία για την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας. Η έλλειψη ιστορικής συνείδησης σε μεγάλο μέρος της νεολαίας μας, ο εφησυχασμός, η αδιαφορία, οι έντονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν μπορούν να αφήσουν την Εκκλησία μακριά από την πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα, ούτε και εμάς στην προσφορά μόνο της μεταφυσικής ελπίδας στον λαό».
Ανέφερε, επίσης, ότι στην περίπτωση της Κύπρου «δεν είναι μόνον η πατρίδα, αλλά και η πίστη που διακυβεύονται», προσθέτοντας πως «μέχρι την απελευθέρωση του τόπου μας και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού μας, δεν μπορεί η Κυπριακή Εκκλησία να αποποιηθεί των ευθυνών της στο εθνικό μας θέμα».
Απευθυνόμενος στον Κιτίου Νεκτάριο, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ακόμα ότι θα πρέπει να γίνει «και εθνικός καθοδηγητής του ποιμνίου» του, σημείωσε πως ο νέος Μητροπολίτης επιστρέφει στη γενέτειρα του, σε ένα χώρο που υπηρέτησε και προηγουμένως, ενώ ευχήθηκε να είναι η ποιμαντορία του «πολύχρονη και καρποφόρα. Οι ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου καθώς και όλων και των μελών της Ιεράς Συνόδου «είησαν μετά σού και μετά παντός του ποιμνίου σου».
Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσωνας Ιασωνίδης, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο «εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, με ιδιαίτερη χαρά, βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση», πρόσθεσε ότι η παρουσία του γεμίζει τον κόσμο «ελπίδες και προσδοκίες» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το έργο που θα επιτελέσει θα είναι θεάρεστο.
Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τον νέο Μητροπολίτη ότι σ’ αυτό το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει, η Λάρνακα «θα είναι συμπαραστάτις και συνοδοιπόρος για το καλό της πόλης και της εκκλησίας».
Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου διαδέχεται «έναν άνθρωπο με μεγάλη και χρυσή καρδιά, ένα άνθρωπο που για 46 και πλέον χρόνια παρουσιάζει ένα μεγάλο και σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό, φιλανθρωπικό, ιεραποστολικό, οικονομικό και κοινωνικό άλλα και εθνικό έργο. Ενα άνθρωπο που με αυτοθυσία, αλληλεγγύη και φιλανθρωπία εργάστηκε ακούραστα για το καλό της πόλης, της Εκκλησίας, αλλά και της πατρίδας μας».
Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο κ. Ιασωνίδης είπε ότι έχει επιτελέσει το έργο του στο έπακρον, έχει δοκιμαστεί σε πολλές και δύσκολες συνθήκες και έχει πάρει άριστα και σημείωσε πως «όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στον νέο μας Μητροπολίτη, δίπλα στον νέο μας εκκλησιαστικό ηγέτη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και προσκλήσεις που κρύβει η σύγχρονη κοινωνία μας».
Στην δική του ομιλία, ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος είπε πως τον καταλαμβάνει δέος αναλογιζόμενος τις προσωπικότητες που «κόσμησαν με την παρουσία τους αυτό τον θρόνο, όπως ο Άγιος Λάζαρος ο Τετραήμερος ως πρώτος επίσκοπος Κιτίου, ο εθνομάρτυρας Μελέτιος, ο Νικόδημος Μυλωνάς, ο εθνάρχης Μα­κάριος ο Γ΄ και τόσοι άλλοι. Αγωνία συνέχει την ύπαρξή μου κατά πόσο θα ανταποκριθώ επάξι­α σ’ αυτήν την ιερή αποστολή», είπε και σημείωσε πως στην Λάρνακα γεννήθηκε, μεγάλωσε, χειροτονήθηκε και έζησε μέχρι και την εκλογή του ως Επίσκοπος Αρσινόης.
Πρόσθεσε πως «η Εκκλησία Κύπρου, της οποίας ιστορική επισκοπή είναι και η Ιερά Μητρόπολις Κιτίου, είναι ο μακροβιότερος θεσμός στην ιστορία του τόπου» και είπε ότι «η σφραγίδα της χριστιανικής πίστης αποτυπώ­θηκε στο ήθος και την παράδοση, στα γράμματα και τις τέχνες, βοηθώντας τον τόπο όχι μόνο να διέλθει αλώβητος από τις κακουχίες της ιστορίας, αλλά και να δημιουργήσει πολιτισμό».
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και ολόκληρη η Εκκλησία, συνέχισε, «έχει χρέος να αφου­γκράζεται τα προβλήματα των νέων, αλλά και κάθε σύγχρονου ανθρώπου, και να είναι αρωγός σε οποιονδήποτε ανατρέχει σ’ αυτήν», ενώ αναφέρθηκε στην λειτουργία των ενοριών και στην φιλανθρωπία που πρέπει να δραστηριοποιηθεί σ’ αυτές καθώς και στην προσφορά των Μονών της περιφέρειας με προεξάρχουσα τη Μονή Σταυροβουνίου.
Ο Κιτίου Νεκτάριος είπε επίσης ότι η Μητρόπολη θα στηρίξει «κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στην σύσφιγξη των κοινωνικών σχέσεων, στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης, αναγκαίων προϋποθέσε­ων για την ευημερία της χώρας. Αναμένουμε και επιδιώκουμε την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση της Μητροπολιτικής περιφέρειάς μας, αλλά και με κάθε οργανω­μένο σύνολο, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης».
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κιτίου ανέφερε πως «θα ενισχύουμε κάθε προσπάθεια της εκάστοτε ηγεσίας του τόπου μας για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο πρόβλημα της κατοχής της πατρίδας μας από τον Τούρκο εισβολέα. Μιας λύσης που θα διασφαλίζει την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη ολόκληρου του κυπριακού λαού μέσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η οποία θα επιτρέπει σε κάθε πολίτη να βιώνει την ελευθερία και την πνευματική πληρότητά του, όπως τη βιώνει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης».
Αυτό, συνέχισε, «είναι μια υποχρέωση προς ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου μας, ίσως της πλειοψηφίας, οι οποίοι είναι εκτοπισμένοι. Τους διαβεβαι­ώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους και ότι ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας».
Ο Μητροπολίτης εξέφρασε «θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες» σε όσους ποικιλοτρόπως του συμπαραστάθηκαν, μεταξύ των οποίων την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β’, τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου, τον Πάφου Γεώργιο, τους ιερείς και το πλήρωμα της Μητρόπολης Κιτίου και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου.
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, κατέληξε «έχει ως προστάτη της και πολιούχο τον Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο και Φίλο Χριστού. Αυτόν προσδοκώ να έχω κι εγώ φίλο και συμπαραστάτη στη πορεία που ξεκινώ σήμερα» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά του θα τον χρειαστεί πολλές φορές.
Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, πλην του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας, βουλευτές, Δήμαρχοι, ηγούμενοι και ηγούμενες και χιλιάδες κόσμου.
Μετά την τελετή της ενθρόνισης, ο Κιτίου Νεκτάριος δέχθηκε στο προαύλιο της Εκκλησίας τα συγχαρητήρια του κλήρου και του λαού.
Σημειώνεται ότι έξω από τον Ιερό Ναό του Σωτήρος υπήρχε πανό με την εικόνα του Χριστού και την φωτογραφία του νέου Μητροπολίτη Κιτίου, το οποίο έγραφε «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Πρόσφατα Άρθρα

«Ο Ακάθιστος Ύμνος»
Πνευματικές Διδαχές

«Ο Ακάθιστος Ύμνος»

27 Μαρτίου 2026

Την πέμπτη Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Εκκλησία μας ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Με...

Read more
Η Σύναξις του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξις του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

27 Μαρτίου 2026

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, τελέσθηκε στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό...

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

27 Μαρτίου 2026

Τήν Τρίτη 24η Μαρτίου 2026, παραμονή τῆς Ἑορτῆς, ὁ Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τὴν Ἀκολουθία τοῦ Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ στὸν ἑορτάζοντα Ἱερό Καθεδρικό...

Read more
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη νήσο Νάξο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη νήσο Νάξο

27 Μαρτίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν στη Νάξο η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και η Εθνική Παλιγγενεσία. Αφ’...

Read more
Ο νέος Διοικητής της Α.Σ.Δ.Η.Μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο νέος Διοικητής της Α.Σ.Δ.Η.Μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

27 Μαρτίου 2026

   Το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου ο νέος Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Ηπείρου και Μακεδονίας (Α.Σ.Δ.Η.Μ.), Αντιστράτηγος κ....

Read more
«Αγγέλων αγαλλίαμα πάντιμον»
Πνευματικές Διδαχές

«Χαίρε κυοφορούσα οδηγόν πλανωμένοις»

27 Μαρτίου 2026

«Χαίρε κυοφορούσα οδηγόν πλανωμένοις» (Χαίρε Παναγία που κυοφορείς τον οδηγό σ’ αυτούς που πλανώνται) Η αμαρτία ως εκτροπή από το...

Read more
Ο Ακάθιστος Ύμνος
Πνευματικές Διδαχές

Ο Ακάθιστος Ύμνος

27 Μαρτίου 2026

Στην επίσημη λειτουργική γλώσσα η ακολουθία αυτή ονομάζεται «Ακάθιστος Ύμνος» ή μονολεκτικά «Ακάθιστος» από την ορθία στάση, που τηρούσαν οι...

Read more
Η ταπείνωση ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα πάθη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ταπείνωση ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα πάθη

27 Μαρτίου 2026

Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2026, στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στο Μεγάλο Ευΰδριο Φαρσάλων, τελέσθηκε με κατάνυξη η...

Read more
Νεανική Εκδήλωση Ι.Μ. Νέας Ιωνίας αφιερωμένη  στην 25η Μαρτίου 1821
Εκκλησία της Ελλάδος

Νεανική Εκδήλωση Ι.Μ. Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

27 Μαρτίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την εορτή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, διοργανώνοντας...

Read more
Αγρυπνία σε όλες της Ιερές Μονές των Μετεώρων για τον κορονοϊό
Πνευματικές Διδαχές

Ο Ακάθιστος Ύμνος: Ιστορία, Δομή, Περιεχόμενο, Σύνθεση

27 Μαρτίου 2026

Ιδιαίτερη είναι η αγάπη και ξεχωριστός ο σεβασμός, με τον οποίο το σύνολο των πιστών περιβάλλει την Ακολουθία του Ακάθιστου...

Read more
Αγρυπνία  για την Παναγία Παραμυθία  στην Κόρινθο
Πνευματικές Διδαχές

Η Ιστορία πίσω από τον Ακάθιστο Ύμνο

27 Μαρτίου 2026

Το 626 μ.Χ. η Κωνσταντινούπολη βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος, με το μεγαλύτερο μέρος του βυζαντινού στρατού,...

Read more
Η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν
Πνευματικές Διδαχές

Η θεολογική και αισθητική αξία του Ακάθιστου Ύμνου

27 Μαρτίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Η ορθόδοξη υμνολογία αποτελεί ένα κορυφαίο κεφάλαιο στον παγκόσμιο πολιτισμό. Είναι  η αδιάκοπη συνέχεια...

Read more
Αγία Μάρτυς Ματρώνα της Θεσσαλονίκης
Πνευματικές Διδαχές

Αγία Μάρτυς Ματρώνα της Θεσσαλονίκης

27 Μαρτίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Οι γυναίκες Μάρτυρες της αρχαίας Εκκλησίας, υπήρξαν το ίδιο ηρωικές με τους άνδρες. Επέδειξαν...

Read more
Ιστορική μνήμη στην ιστορική Τρίπολη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιστορική μνήμη στην ιστορική Τρίπολη

26 Μαρτίου 2026

Επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου...

Read more
Τό πρόβλημα τῶν ναρκωτικῶν
Εκκλησία της Ελλάδος

Τό πρόβλημα τῶν ναρκωτικῶν

26 Μαρτίου 2026

Μέ ἀφορμή μιά σημαντική ἐκδήλωση πού ἔγινε στήν Ναύπακτο γιά τά ναρκωτικά στήν ὁποία διατύπωσα μερικές σκέψεις μου γράφω τό...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η διπλή του γένους γιορτή
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Καιρός Επανευαγγελισμού

24 Μαρτίου 2026

του Αρχιμ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου Δρ. Θεολογίας Η προσμονή του Μεσσία από τον Ισραηλιτικό λαό αποτελούσε  για πολλά χρόνια, το συνδετικό...

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

«Ἐπὶ σοὶ Χαίρει, Κεχαριτωμένη. Πᾶσα ἡ κτίσις»

24 Μαρτίου 2026
«Το βάθος το υψοποιόν και το ύψος το ταπεινόν»

«Το βάθος το υψοποιόν και το ύψος το ταπεινόν»

24 Μαρτίου 2026
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Η σύλληψη του Ιησού από την Παρθένο Μαρία – Το υπέρλογο καί υπερφυσικό μυστήριο

24 Μαρτίου 2026
«Το βάθος το υψοποιόν και το ύψος το ταπεινόν»

«Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον»!

24 Μαρτίου 2026
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ένας άγγελος συνομιλεί με την Παρθένο, για να μην ξαναμιλήσει ο διάβολος με γυναίκα

24 Μαρτίου 2025
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Λόγος εις τον Ευαγγελισμόν της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών και Αειπαρθένου Μαρίας

24 Μαρτίου 2025
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ομιλία στον Ευαγγελισμό της πανυπέραγνης Δέσποινας μας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας

24 Μαρτίου 2024
Ομιλία για την 25η Μαρτίου – Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατόγλου ΣΧΗ (ΣΙ)

Ομιλία για την 25η Μαρτίου – Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατόγλου ΣΧΗ (ΣΙ)

24 Μαρτίου 2024
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου

24 Μαρτίου 2024
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ομιλία για τη Γιορτή της 25ης Μαρτίου

23 Μαρτίου 2023
Η διπλή του γένους γιορτή

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η αναδημιουργία του κόσμου

23 Μαρτίου 2023
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Πανηγύρι της πίστης και της λευτεριάς

23 Μαρτίου 2023
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Λόγος εις τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

23 Μαρτίου 2023
Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου με άδειες τις Εκκλησίες

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου με άδειες τις Εκκλησίες

25 Μαρτίου 2020
Η διπλή του γένους γιορτή

«Εὐαγγελίζου γῆ χαρὰν μεγάλην…»

25 Μαρτίου 2019
Η διπλή του γένους γιορτή

«Γαβριὴλ ἐξ οὐρανοῦ, τὸ Χαῖρε κράζει τῇ σεμνῇ…»

24 Μαρτίου 2019
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

24 Μαρτίου 2017
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Τίποτε ἀδύνατο γιὰ τὸ Θεὸ

24 Μαρτίου 2020
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Μεγάλα τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ!

16 Νοεμβρίου 2023
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Εἰς τὴν 25ην Μαρτίου

16 Νοεμβρίου 2023
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

24 Μαρτίου 2017
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ευαγγελίζου Ελλάδος Γή Χαρά Μεγάλη.

24 Μαρτίου 2017
Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Εὐαγγελισμὸς καὶ Ἑλλάδα

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Η εορτή της Μεταφορφώσεως του Σωτήρος, στην Λουτρόπολη Σπιάντζας

Η εορτή της Μεταφορφώσεως του Σωτήρος, στην Λουτρόπολη Σπιάντζας

Νὰ γίνει τὸ θέλημα τὸ δικό Σου, Θεέ μου, καὶ ὄχι τὸ δικό μου

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Τυρολόης

Πλήθος χριστιανών κατέκλεισε το  Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου

Πλήθος χριστιανών κατέκλεισε το Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου  στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Η εορτή του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist