Τελέστηκε, εκ μεταθέσεως ως είθισται λόγω της υπάρξεως τριών Ενοριών τιμωμένων στον Άγιο Νικόλαο, η πανήγυρις της Ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως αλλά και των διακονούντων ιερέων στις υπάρχουσες στο Λουξεμβούργο λοιπές ορθόδοξες παρουσίες, ενώ τα αναλόγια πλαισίωσαν η χορωδία του Ναού και η χορωδία της Ρουμανικής Ενορίας του Λουξεμβούργου.

Την πανήγυρι τίμησαν με την παρουσία τους ο απερχόμενος Πρέσβυς της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο κ. Λούης-Αλκιβιάδης Αμπατής, Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδα στην βάση του ΝΑΤΟ στο Λουξεμβούργο, η Γενική Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κα. Laura Codruța Kövesi, ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους Δρ. Θεοχάρης Γραμματικός, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου κα. Σία Καββαδία και πλήθος εκκλησιάσματος.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση για όλο το εκκλησίασμα στο Ενοριακό Κέντρο της Ενορίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.