Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, τελέστηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου, πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου και Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Με λόγους θερμούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, καλωσόρισε τους αγίους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τον φιλόχριστο λαό του Θεού για την παρουσία του και αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και του Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, παρακάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, να κηρύξει τον θείο λόγο. Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ διένειμε τον άρτο δεχόμενος της ευχές των πιστών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.