• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Πάνδημος εορτασμός των Πολιούχων της Αταλάντης Αγίων Θεοδώρων

13 Μαρτίου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Πάνδημος εορτασμός των Πολιούχων της Αταλάντης Αγίων Θεοδώρων
Share on FacebookShare on Twitter

Με λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο κορυφώθηκε σήμερα ο πάνδημος εορτασμός των Πολιούχων Αγίων Θεοδώρων στην Πρωτεύουσα της Λοκρίδος, στην ιστορική πόλη της Αταλάντης, στην Ιερά Καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

          Τόσο στον πανηγυρικό Όρθρο όσο και στο Συλλείτουργο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου, ενώ τους Ιερούς ύμνους των Ακολουθιών απέδωσε Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών και μαθητών του Παραρτήματος Αταλάντης του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

          Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα, αλλά και με πολλά αγιογραφικά παραδείγματα, αναφέρθηκε στην καλή χρήση της γλώσσας, έτσι όπως αυτή ορίζουν, τόσο ο Απόστολος Παύλος, όσο και μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησία μας:

          «Τέκνον Τιμόθεε, ἐνδυναμοῦ ἐν τῇ χάριτι τῇ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, καὶ ἃ ἤκουσας παρ’ ἐμοῦ διὰ πολλῶν μαρτύρων, ταῦτα παράθου πιστοῖς ἀνθρώποις, οἵτινες ἱκανοὶ ἔσονται καὶ ἑτέρους διδάξαι». Συμβουλεύει ο Απόστολος Παύλος τον μαθητή  του Τιμόθεο, να χρησιμοποιεί το όργανο της γλώσσας, ώστε να κηρύττεται Χριστός και μάλιστα Εσταυρωμένος και Αναστάς, προς σωτηρίαν πάντων των λαών. Του υποδεικνύει πως η διδασκαλία, η ομιλία, έχει χρέος να εκφράζει τα εσώψυχα και να αποκαλύπτει προς τους άλλους τον θησαυρό της πίστεως που έχουμε στην καρδιά μας. Η λαλιά, η ομιλία είναι μία ιδιαίτερη ευλογία προς τον άνθρωπο, διότι του δίνει την ευκαιρία, να εκφραστεί δια της προσευχής προς τον Θεό και με λόγια προς τους ανθρώπους, φανερώνοντας τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων του. Άλλωστε ό,τι έχει καρδιά, έχουν και τα χείλη.

Από την εμπειρία των Αγίων μας βλέπουμε ότι κανένα άλλο μέλος του σώματος μας δεν εκτρέπει τόσο πολύ τον άνθρωπο στην αμαρτία. Η γλώσσα είτε θα σε πάει στον παράδεισο, είτε θα σε οδηγήσει στην απώλεια. Χρειάζεται χαλινός στη γλώσσα και στα χείλη. Το όργανο αυτό μας δόθηκε από τον Θεό για να τον δοξολογούμε και να κάνουμε με τους καλούς λόγους μας πνευματικές ελεημοσύνες».

Στη συνέχεια ο κ. Αθανάσιος επισήμανε με νόημα:

«Την περίοδο αυτή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που ασχολούμαστε ιδιαιτέρως με τα πνευματικά αγωνίσματα και αγωνιζόμαστε φιλότιμα στην καλλιέργεια των αρετών και στο ξερίζωμα των παθών, ας παρακαλούμε τον Θεό με τις πολλές πρεσβείες των Αγίων Θεοδώρων Τήρωνος και Στρατηλάτη, να μας χαρίζει εγκράτεια στην γλώσσα, δύναμη να την συγκρατούμε, σύνεση και φόβο Θεού, προκειμένου ο λόγος μας να είναι μύρο που θα αρωματίζει την κοινωνία μας, που τόσο το έχει ανάγκη και ζώντας με τον τρόπο αυτό να αξιωθούμε να ακούσουμε τον φοβερό λόγο του Κυρίου μας: «εἴ τις ἐν λόγῳ οὐ πταίει, οὗτος τέλειος ἀνήρ», « εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ..εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ Κυρίου σου».

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, αφού ευχαρίστησε τους δύο αδελφούς του Αγίους Αρχιερείς για την ευλογητή παρουσία τους στην εορτή και για τους κόπους στους οποίους υπεβλήθησαν, για να βρεθούν στην Αταλάντη, στην έδρα του μεγάλου ιεράρχου του Γένους, του Ταλαντίου Νεοφύτου και κατόπιν πρώτου Προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρθηκε με αγάπη στον πιστό λαό της Αταλάντης και στα άξια τέκνα αυτού, τα οποία «με τον πολιτισμό τους και την συλλογική τους αυτοσυνειδησία κρατούν τα ιερά και τα όσια του τόπου τους».

          Κατακλείοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών υπογράμμισε:

          «Θέλω σήμερα να τιμήσω ένα άξιο τέκνο της Αταλάντης. Θέλω να τιμήσω έναν ευλογημένο εργάτη της τοπικής εκκλησίας, έναν ακούραστο διάκονο της Θείας Λατρείας, ο οποίος, με θυσίες και κόπους και ανιδιοτέλεια, επί 40 και πλέον χρόνια υπηρέτησε το ιερό αναλόγιο και διακόνησε τον λαό του Θεού. Σήμερα, σε τούτη την εύσημο ημέρα, εις εφαρμογήν του σχετικού Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, απονέμω την ημέτερη ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ μετά του Σταυρού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στον Ελλογιμώτατο και Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη και Θεράποντα της μουσικής παιδείας των Λοκρών κ. Νικόλαο Σαμαρτζή».

          Ακολούθησε η πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Εφεστίου και Θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων στους δρόμους της πόλεως,  με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών και τιμητικών αγημάτων.

        Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με ιδιαίτερη συγκίνηση τόνισε: «Η Αταλάντη σήμερα στέλνει ένα μήνυμα. Κάποιοι νόμιζαν ότι με την πανδημία και με κάποια μέτρα  που ήταν αναγκαία και η Εκκλησία μας τα ακολούθησε εν Συνόδω, κάποιοι νόμιζαν ότι «ξοφλήσαμε» με την Εκκλησία, ότι τελειώσαμε με αυτή την ιστορία. Η Αταλάντη λοιπόν σας απαντά: Η Εκκλησία είναι ζωντανή, είναι παρούσα, γιατί Εκκλησία είναι ο πιστός λαός της, ο οποίος πιστεύει, αγαπά τον Χριστό και ξέρει ότι η αλήθεια, η αγάπη και η ενότητα είναι μέσα στην Εκκλησία. Τόσο συνθετικός και τόσο ενωτικός δεν είναι κανένας άλλος θεσμός εκτός της Εκκλησίας. Όλοι χωράμε στην Εκκλησία, γιατί όλοι είμαστε παιδιά του Χριστού. Η Αταλάντη βοά και κραυγάζει: Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας και ο κόσμος με ζωντανή Εκκλησία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

          Η Ιερά Λιτανεία έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, τον οποίο παιάνισε η Δημοτική Φιλαρμονική και έψαλλαν με συγκίνηση όλοι οι παρευρισκόμενοι.

         Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα από το χορευτικό ΝΠΔΔ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στον Δήμο Λοκρών υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση της χορογράφου κ. Γεωργίας Γρηγοριάδου με «Τοπικούς χορούς της Ρούμελης», μετατρέποντας σε ακόμη πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα στην Αταλάντη,  όπου και επιβραβεύθηκαν από το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.

          Τέλος, στον επίλογο της εορτής ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές στην επίσημη προσφώνησή του προς όλους τους προσκεκλημένους ανέφερε τα εξής:

        «Μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, προσπαθούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να συνεχίσουμε τις πολιτιστικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Για την κοινωνία μας είναι βασικό να μπορέσουμε να ανακτήσουμε όσα ξαφνικά απωλέσαμε.

          Ο εμβληματικός Ιερός Ναός των Αγίων Θεοδώρων χτίστηκε το 1855, στο κέντρο της πόλης. Οι πρόγονοι μας δεν επέλεξαν τυχαία τη θέση για να θεμελιώσουν και να υψώσουν το 1855 τον Πανίερο Καθεδρικό Ναό τους, των μεγαλομαρτύρων και θαυματουργών ομωνύμων Αγίων Θεοδώρων του Τήρωνος και Στρατηλάτου. Καθοδηγεί και εμπνέει τους διερχόμενους με την εύγλωττη σιωπή του.

           Η Αταλάντη αποτελεί την έδρα του Δήμου Λοκρών και ανέκαθεν αποτελούσε πολιτιστική πηγή αγκαλιάζοντας τόσο τους κατοίκους της όσο και τους κατοίκους των γύρω Κοινοτήτων με σκοπό την ενότητα, την καλλιτεχνική εξέλιξη, την ομόνοια και την αλληλεγγύη.

           Η συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία. Νιώθω πραγματικά ευτυχής που διαπιστώνω καθημερινά ότι η συμβολή μας στην προστασία των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη, γίνεται πραγματικότητα μέσα από τις παράλληλες δράσεις που έχουμε αναπτύξει Δήμος και Εκκλησία.

           Όλοι μαζί, με σεβασμό στο διακριτό ρόλο του καθενός και στους φορείς συμπορευόμαστε και συναποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση και η συνέχιση της αγαστής αυτής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης και του Δήμου.

          Η αντιμετώπιση της φτώχειας εν μέσω της ενεργειακής κρίσης χρειάζεται τη συνεργασία Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας.

         Σεβασμιώτατε κ. Συμεών, μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και στόχο, που μαζί θέσαμε από την πρώτη μέρα που επισκεφτήκατε τον Δήμο μας, ένα όραμα που αφήνει στην άκρη το βολικό ΕΓΩ και πορεύεται προς το απαραίτητο ΕΜΕΙΣ.

         Σε μια περίοδο κρίσεων και ανατροπών απαιτείται να επαναφέρουμε σε προτεραιότητα αξίες και αρχές που εξυψώνουν τον άνθρωπο. Θέλουμε μια κοινωνία καλύτερη με ευκαιρίες και δυνατότητες που δεν θα υπάρχουν περιορισμοί και αποκλεισμοί. Στην πορεία μας αυτή δε λείπουν τα εμπόδια και οι δυσκολίες. Έχουμε τη διάθεση, την αισιοδοξία, τις ιδέες, την υπομονή, τη γνώση και την επιμονή να πάμε καλύτερα και ψηλότερα τον τόπο μας. Στην πορεία αυτή δεν περισσεύει κανείς.

          Από την έδρα του Δήμου Λοκρών, την εορτάζουσα Αταλάντη, διεκδικούμε το φως και πρόοδο για όλους τους κατοίκους του τόπου μας, με τη βοήθεια όλων εσάς και σήμερα με την παρουσία σας και μέσα από το έργο σας μας βοηθάτε στην προσπάθεια μας!». (Πατήστε εδώ για την ομιλία του Δημάρχου)

         Τον κ. Δήμαρχο αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αναφερόμενος στην σπουδαία συνεργασία μεταξύ του Δήμου Λοκρών και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και στους πολλαπλούς καρπούς, που αυτή προσφέρει και χαρίζει στον τόπο συμβάλλοντας στην πρόοδό του, ενώ η «Παραδοσιακή και Βυζαντινή Μικτή Χορωδία» του ΝΠΔΔ για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό στο Δήμο Λοκρών, υπό την διεύθυνση του Δρ. κ. Ανδρέου Ιωακείμ, Διευθυντού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» πλαισίωσε καλλιτεχνικά το γεγονός.

        Στην Θεία Λειτουργία και στην Ιερά Λιτανεία παραβρέθηκαν: ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου,  οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με σύσσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δήμαρχοι Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Αμαλία Ποντίκα,   η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας,  ο Διοικητής Α.Τ. Λοκρών κ. Φώτιος Τσιριγκούλης, ο Διοικητής ΕΣΔΕ Αταλάντης κ. Θεόδωρος Γουργούλης, ο Λιμενάρχης Αταλάντης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κ. Βελισάριος Μπεκιάρης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

ΟΤΑΝ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ: Η ΦΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΟΤΑΝ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ: Η ΦΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

2 Δεκεμβρίου 2025

Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό ευχαριστούμε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο για την τιμητική παρουσία και συμμετοχή του στην...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

2 Δεκεμβρίου 2025

Τη μνήμη του αγίου Φιλαρέτου του ελεήμονος εόρτασε η Ενορία αγ. Νικολάου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος...

Read more
Επιμνημόσυνη δέηση στον Καραβά για τους στρατιώτες  που έχασαν τη ζωή τους το 1972
Εκκλησία της Ελλάδος

Επιμνημόσυνη δέηση στον Καραβά για τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους το 1972

1 Δεκεμβρίου 2025

Το πρωί της Δευτέρας 1η Δεκεμβρίου 2025, μετά την πανήγυρη του Αγίου Θεοκλήτου στο Καστόρι, οι επίσημοι μετέβησαν στον Καραβά, όπου,...

Read more
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «H μαρτυρία της πίστεως δεν δίδεται με εμμονές, αλλά με διάλογο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «H μαρτυρία της πίστεως δεν δίδεται με εμμονές, αλλά με διάλογο»

1 Δεκεμβρίου 2025

Τους διορισμούς των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Διαχειριστικών Επιτροπών των Ιερών Ναών Βόλου και περιχώρων, για την τριετία...

Read more
Η Άρτα πανηγύρισε τον Όσιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Άρτα πανηγύρισε τον Όσιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη

1 Δεκεμβρίου 2025

Το απόγευμα της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου 2025, μέσα σε πνευματική κατάνυξη, ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Οσίου...

Read more
Το Καστόρι τίμησε με λαμπρότητα τον Πολιούχο του Άγιο Θεόκλητο
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Καστόρι τίμησε με λαμπρότητα τον Πολιούχο του Άγιο Θεόκλητο

1 Δεκεμβρίου 2025

Τη μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας τίμησε την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2025 η Εκκλησία μας και το Καστόρι εόρτασε...

Read more
Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

1 Δεκεμβρίου 2025

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο, Επίσκοπο Κορίνθου, τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παύλος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία το Σάββατο, 29...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ο αναγκεμένος αδελφός μας είναι η εικόνα του ιδίου του Θεού, το μέτρο της ευθύνης μας, η προϋπόθεση της σωτηρίας μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο αναγκεμένος αδελφός μας είναι η εικόνα του ιδίου του Θεού, το μέτρο της ευθύνης μας, η προϋπόθεση της σωτηρίας μας»

1 Δεκεμβρίου 2025

Στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σερρών, χοροστάτησε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2025, στις 6:00 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης...

Read more
Περί Αληθείας ουδείς λόγος
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Περί Αληθείας ουδείς λόγος

1 Δεκεμβρίου 2025

Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, ε.έ., πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των 1,700 χρόνων από την σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου με προεξάρχοντα...

Read more
Επίσκεψη του Μητροπολίτου Δημητριάδος στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα»
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Δημητριάδος στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα»

1 Δεκεμβρίου 2025

Ποιμαντική επίσκεψη στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών (στρατόπεδο Γεωργούλα στη Ν. Ιωνία) πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως της...

Read more
Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας  στο Άγιον Όρος για την εορτή  του Αγίου Κοσμά του Πρώτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας στο Άγιον Όρος για την εορτή του Αγίου Κοσμά του Πρώτου

1 Δεκεμβρίου 2025

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ μετέβη το Σάββατο 29...

Read more
Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

1 Δεκεμβρίου 2025

Με κατάνυξη και συμμετοχή πολλών ενοριτών και προσκυνητών πανηγύρισε το Ι. Παρεκκλήσιο του αγ. αποστόλου Ανδρέου, της Ενορίας Μαλακώντα, προεξάρχοντος...

Read more
Η Ακολουθία της Τριθέκτης για την Εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ακολουθία της Τριθέκτης για την Εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

1 Δεκεμβρίου 2025

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Κατερίνης, η Ακολουθία της Τριθέκτης,...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Η διακονία και μαρτυρία της Εκκλησίας στην διαχείριση κρίσεων»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Η διακονία και μαρτυρία της Εκκλησίας στην διαχείριση κρίσεων»

30 Νοεμβρίου 2025

Την ετήσιο μνήμη του Προστάτου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αγίου Φιλαρέτου...

Read more
Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια

30 Νοεμβρίου 2025

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)
Αποστόλου Ανδρέα Πρωτόκλητου

Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

29 Νοεμβρίου 2025

Mακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ "Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν" (Ιω. ά, 42) Κατά το διάστημα...

Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

29 Νοεμβρίου 2025
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Άγιος Ανδρέας: Ο Πρωτοκλητος Μαθητής του Χριστού

29 Νοεμβρίου 2025
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Η τιμή των γονέων – Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά

29 Νοεμβρίου 2025
Ὁ ἅγιος ἀπόστολος Ἀνδρέας

Ὁ ἅγιος ἀπόστολος Ἀνδρέας

29 Νοεμβρίου 2024
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Ένα «ΜΗΝΥΜΑ» του Αγίου Ανδρέα για την Ελληνική οικογένεια

29 Νοεμβρίου 2024
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

Αποστολικά Μηνύματα: «Το μεγάλο Δώρο του Κυρίου μας»

24 Νοεμβρίου 2024
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Εἰ θέλεις εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωήν, τήρησον τὰς ἐντολάς

24 Νοεμβρίου 2024
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Μνήμη αποστόλου Ανδρέου (30-11-2014)

29 Νοεμβρίου 2022
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά «Αξίως περιπατήσαι της κλήσεως…»

27 Νοεμβρίου 2021

Τα λάθη του άρχοντος Ιουδαίου

24 Νοεμβρίου 2018
Η κατάκτηση της αιώνιας ζωής

Η κατάκτηση της αιώνιας ζωής

24 Νοεμβρίου 2018
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

30 Νοεμβρίου 2016
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Άγιος Ανδρέας: μία χαρακτηριστική περίπτωση!

30 Νοεμβρίου 2016
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Ο Θεός ἡμᾶς τούς ἀποστόλους ἐσχάτους ἀπέδειξεν, ὡς ἐπιθανατίους (Α´ Κορ. 4, 9)

26 Νοεμβρίου 2019
Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

Ην δέ ᾽Ανδρέας… (᾽Ιωάν. 1, 41)

26 Νοεμβρίου 2019
Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

30 Νοεμβρίου – Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (Ιω. α΄ 35-52) (Α΄ Κορ. δ΄ 9-16)

26 Νοεμβρίου 2019
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (Ιωαν. Α΄ 35-52)

26 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ

28 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

28 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Ιερά Μητόπολις Σερβίων και Κοζάνης

28 Νοεμβρίου 2014

Κήρυγμα Κυριακῆς 30.11.2014 Ἀποστόλου Ἀνδρέου Α΄ Κορ. δ΄ 9-16

16 Νοεμβρίου 2023

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ (30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

18 Νοεμβρίου 2014
Next Post
Χειροτονία νέου Διακόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην αγαπημένη του  Μπέϊρα της Μοζαμβίκης

Συλλυπητήρια Επιστολή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς τον Πατριάρχη Αιθιοπίας

Ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο στον Μητροπολίτη Βελγίου

Ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο στον Μητροπολίτη Βελγίου

Πρωτ. Ανδρέας Τριλίβας: Η ορθόδοξη πνευματικότητα, είναι μία ισορροπημένη πνευματικότητα

Πρωτ. Ανδρέας Τριλίβας: Η ορθόδοξη πνευματικότητα, είναι μία ισορροπημένη πνευματικότητα

Αρχιμ. π. Δανιήλ Αεράκης: Μία γυναίκα στον κόσμο, υποδέχθηκε στην μήτρα Της, τον δημιουργό όλου του κόσμου

Αρχιμ. π. Δανιήλ Αεράκης: Μία γυναίκα στον κόσμο, υποδέχθηκε στην μήτρα Της, τον δημιουργό όλου του κόσμου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist