Έπειτα από την δημοσιοποίηση σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, του ονόματος του εκλεκτού του για διαδοχή του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπέδειξε τον διάδοχο του.

«… καθίσταται σαφές πως οι διαχέουσες πληροφορίες τις οποίες αναπαράγουν έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ότι ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή παραιτήσεώς του υπέδειξε ως διάδοχό του τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι ψευδείς και ανυπόστατες».

Βέβαια ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος όπως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ποτέ δεν θα έγραφε στην επιστολή παραιτήσεως του κάτι το οποίο δεν θα ήτανε σύμφωνο με τα παραδομένα, τα κανονικά και τα νόμιμα.

Ο άνθρωπος όμως που από νεότατος γνωρίζει τα της εκκλησιαστικής διοίκησης, εφόσον ήθελε να υποδείξει τον διάδοχο του, θα το έκανε με προσωπική επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο και μόνον. Δεδομένου, ότι κατά καιρούς είχε προκαλέσει με τις απόψεις που εξέφραζε, για τις οποίες ο Αρχιεπίσκοπος σαφέστατα δήλωσε ότι, ότι ο Αμβρόσιος λέει είναι σωστό, αλλά δεν το λέει με σωστό τρόπο, προκαλούσε και τις αντιδράσεις των Συνεπισκόπων του, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους. Φέρνοντας λοιπόν σε δύσκολη θέση την Ιεραρχία, είναι πιθανόν οι Ιεράρχες να μην του κάνανε το χατήρι για τον εκλεκτό του, ανεξαρτήτως αν ο παρουσιαζόμενος εκλεκτός χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από όλους.

Βέβαια όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά έλεγαν οι παλαιότεροι. Σε κάθε περίπτωση, η εκλογή που θα γίνει από την Ιεραρχία τον Οκτώβριο, θα πρέπει να είναι «ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι».

Συνοπτικός

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.