Τη γνώμη του για το ενδεχόμενο ενός 3ου Παγκοσμίου πολέμου, εξέφρασε αποκλειστικά στην κάμερα του poimin.gr ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Πετυχαίνει ωστόσο μέσα από το μειλίχιο λόγο του να προσφέρει αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης στον αναγνώστη παρά το γεγονός ότι αναφέρεται σε κάτι τόσο βάρβαρο, βίαιο, καταστροφικό.

Χαρακτηρίζει τον πόλεμο «κατάρα» και αναφέρεται στο διαρκές αίτημα της εκκλησίας για ειρήνη ανά τον κόσμο.

Σημειώνει την γενικότερη ανησυχία που επικρατεί την περίοδο αυτή γύρω από το φλέγον αυτό ζήτημα, ενώ δεν παραλείπει να κάνει λόγο τόσο για τους «μεγάλους» όσο και για τα συμφέροντα αυτών.

Παρακινεί, εν συνεχεία, όλους μας να διατηρούμε πνεύμα ομόνοιας καθώς, όπως επισημαίνει, τα αισθήματα φιλοπατρίας ανέκαθεν διακατείχαν τον ελληνικό λαό.

Εύχεται, εν κατακλείδι, την αποφυγή ενός γεγονότος τέτοιου, ενός ακόμη πολέμου και εκφράζει την ελπίδα πως ο κόσμος, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, δεν θα οδηγηθεί στην αφροσύνη μιας γενικευμένης σύρραξης με ολέθρια αποτελέσματα για όλους μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.