• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

O εορτασμός του Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο στη Λαμία

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
6 Μαΐου 2018
byPoimin.gr Team
O εορτασμός του Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ  στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο στη Λαμία
Share on FacebookShare on Twitter

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και περισσή ευλάβεια εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή το διήμερο 5 & 6 Μαΐου, η Ιερά μνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ, του Νεοφανούς και Θαυματουργού.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν  το καλλιμάρμαρο πανηγυρίζων Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του αγίου, το οποίο ευρίσκεται στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως και το οποίο καθημερινά είναι πόλος έλξεως για εκατοντάδες πιστούς που προσέρχονται για να ανάψουν ένα κερί και να αναπέμψουν την προσευχή τους στον μεγάλο άγιο Εφραίμ τον Θαυματουργό.

Την φετινή πανήγυρη της Μητροπόλεως ελάμπρυνε με την παρουσία του έτι περισσότερο, ευρισκόμενος στη Λαμία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα της Τανζανίας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προηξήρχε και τις δύο ημέρες των Ιερών Ακολουθιών, συμμετέχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου, Ιερέων από την Μητρόπολή, καθώς και μεγάλου πλήθους πιστών κυρίως νέων, οι οποίοι από νωρίς την Παρασκευή συνέρρεαν ασταμάτητα για να δηλώσουν την αγάπη, την πίστη και τον σεβασμό τους στον άγιο Εφραίμ.

Στις Ιερές ακολουθίες, οι οποίες μετεδόθησαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του Ιερού Λειψάνου του αγίου, το οποίο η Μητρόπολις κατέχει ως ατίμητο πνευματικό θησαυρό, ενώ έψαλλε Βυζαντινός χορός νέων υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός, κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, στον Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο άγιος Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντος του Ποιμενάρχου κ. Νικολάου.

Μετά την ευλόγηση των άρτων, η οποία έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, προσεφώνησε τον κ. Ιερώνυμο, καλωσορίζοντας τον για ακόμη μια φορά στην Μητρόπολή, ευχαριστώντας τον για την ευλογημένη παρουσία του, η οποία σε όλους σκορπά χαρά και ευλογία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  και δι’ ολίγον ωμίλησε για την ζωή, το μαρτύριο και την εμφάνιση των Ιερών Λειψάνων του αγίου, τα οποία ο Θεός αποκάλυψε θαυματουργικώς, 500 χρόνια μετά το μαρτύριο του, δια να στηρίξει την πίστη των ανθρώπων αλλά και να αποκτήσουν οι πιστοί έναν ακόμη θερμό μεσίτη τους στον θρόνο του Θεού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε και σε μερικά θαύματα του αγίου, των οποίων καθημερινά γίνεται μάρτυρας, συνομιλώντας με τους προσκυνητές και κατέληξε:

«Είναι ευεργεσία για την πόλη της Λαμίας η Εκκλησία αυτή, γιατί ο κόσμος έρχεται στο Ναό και προσεύχεται στον γιατρό, διδάσκαλο και προστάτη άγιο Εφραίμ κι εκείνος ανταποκρίνεται αμέσως στις προσευχές των πιστών».

Στο τέλος του εσπερινού ωμίλησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ Ιερώνυμος. Εκ βάθους καρδίας ευχαρίστησε τον Τριαδικό  Θεό για την παρουσία του στον εορτασμό και μετέφερε σε όλους τους πασχαλινούς χαιρετισμούς και  ευλογίες του  Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει για πολλοστή φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την μεγάλη στήριξη που παρέχει η Ιερά Μητρόπολή στο Ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στην Τανζανία της Αφρικής και για τα δύο μεγάλα δώρα, τον Καθεδρικό Ναό του αγίου Νικολάου στην Μουάνζα και για το Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως του, του οποίου άρχισαν οι εργασίες και θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη αλλά και ένα μεγάλο βοήθημα στο έργο της Ιεραποστολής, κηρύττων εις τους αιώνας την αγάπη και την πίστη στον Χριστό του ευλογημένου λαού της Φθιώτιδος.

Ανήμερα της Εορτής το Σάββατο 6 Μαΐου, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος και ακολούθως στην Αναστάσιμη Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προηξήρχε ο άγιος Μουάνζα.

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η  Ιερά Λιτανεία των αγίων λειψάνων πέριξ του Ναού και ο Ποιμενάρχης ωμίλησε και πάλι στους πιστούς για τον άγιο και για τον Ιεραπόστολο Μητροπολίτη Μουάνζα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μουάνζα κ. Ιερώνυμε, δεν έχω λόγους να εκφράσω αυτά που αισθάνεται η ψυχή μου σήμερα, που εδώ εις την Εκκλησία του αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος, προσφέραμε την αναίμακτη Θεία Μυσταγωγία, υμών προεξάρχοντος και ζητήσαμε την βοήθεια του αγίου Εφραίμ για όλο τον κόσμο αλλά και για σας τον Ιεραπόστολο και αγωνιστή Ιεράρχη της Αφρικής. Ο Θεός δια πρεσβειών του αγίου Εφραίμ, να σας ενισχύει, να σας δίδει δύναμη για να μάχεστε κατά της ειδωλολατρίας, της μαγείας, της αγνείας και της αθεΐας στην μαύρη Ήπειρο, όπου υπάρχει μερίδα για την Βασιλεία του Θεού πολλών ανθρώπων.

Σεβαστοί Πατέρες, κ. Βουλευτά, κ. Αντιδήμαρχε, αγαπητοί μου αδελφοί, ξέρω πόσο αγαπάτε τον άγιο Εφραίμ και ξέρω ότι η αγάπη σας αυτή μετράει ιδιαίτερα για τον καθένα σας και για την Εκκλησία μας. Δεν είναι μόνο τα πολλά του θαύματα αλλά κυρίως είναι η έμπνευση, την οποία προσφέρει στον καθένα μας αυτός ο ταπεινός καλόγερος, ο οποίος 500 χρόνια ήταν κεκρυμμένος, αλλά με την χάρη και πρόνοια του Θεού, πριν από περίπου 50 χρόνια εμφανίστηκε δια της αγίας Μοναχής Μακαρίας, της Μακαριστής Καθηγουμένης της Μονής του αγίου Εφραίμ.

Αγαπητοί μου αδελφοί, πολλά διδάγματα παίρνουμε από τις εορτές των αγίων μας, όπως και από τον σήμερα τιμώμενο άγιο Εφραίμ, τον όσιο και μάρτυρα  σε μια  εποχή που έχει κρίση και ακαταστασία  και όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει η κρίση αυτή είναι πρώτα πνευματική – ηθική και ύστερα οικονομική. Όταν ο άνθρωπος ξεφύγει από το χριστιανικό ήθος και την εν Χριστώ ζωή έρχεται και η φτώχεια. Ο άνθρωπος της σημερινής εποχής έχει φτώχεια πνευματική, αλλά να που ο Θεός στέλνει διδασκάλους, ιατρούς και μπροστάρηδες αγίους για να μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στον δρόμο της αγιότητος.

Ο άγιος Εφραίμ μας διδάσκει την παρουσία και το μεγαλείο του Θεού. Είναι ένας πρόθυμος μεσίτης μας στον Θρόνο του Θεού και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν είναι μόνο στον ουρανό μετά των αγίων αλλά ζει ανάμεσά μας εδώ στη γη. Ανάμεσα στον κόσμο που τον φωνάζει στον πόνο και στην ανάγκη του από τα νοσοκομεία, τις φυλακές, τα σπίτια και εκείνος ανταποκρίνεται αμέσως».

Τέλος ο Ποιμενάρχης αφού ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον άγιο Μουάνζα, τον παρεκάλεσε να απευθύνει τον πατρικό του λόγο προς τους πιστούς.

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Φθιώτιδος κ. Νικόλαε, άρχοντες του τόπου και ευλογημένε λαέ του Θεού.

Αυτές τις λίγες μέρες που έζησα κοντά σας Σεβασμιώτατε, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Τριαδικό Θεό, εσάς Σεβασμιώατατε και μέσω εσάς όλο τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την ευλογία και την αγάπη σας που μου δώσατε την ευκαιρία να εορτάσω μαζί σας τον άγιο Εφραίμ.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σκέφθηκα ότι εδώ και 2000 χρόνια που ο Απόστολος των Εθνών Παύλος εκήρηξε το Ευαγγέλιο στους Έλληνες, το κήρυγμά του αυτό ακόμη τους αναγεννά. Την αγάπη και την φιλοξενία που απολαμβάνω καθώς και την μεγάλη βοήθεια που μου παρέχεται στο έργο της Ιεραποστολής δεν είναι από ξένους αλλά είναι από ανθρώπους του  Χριστού μας και βέβαια αυτή η αγάπη είναι που οδήγησε και  τους μάρτυρες να πεθάνουν για τον Χριστό παραγκωνίζοντας την αξία της ζωής τους. Αυτό έκανε και ο άγιος Εφραίμ και όπως είπατε Σεβασμιώτατε γι’ αυτό ζει ανάμεσά μας, διότι πέθανε για τον Χριστό.

Ας ακολουθούμε κι εμείς τα βήματα ων αγίων μαρτύρων με την αγάπη που μας δίνει ο Χριστός για να αξιωθούμε να βρούμε μια θέση στην Βασιλεία του Θεού. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Αφρική και προσπαθούμε να μεταδώσουμε το Φως του Χριστού μας στους Αφρικανούς αδελφούς μας, να φωτισθούν, να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό, να μεταμορφωθούν για να αξιωθούν κι’ αυτοί να μπουν στην Βασιλεία του Θεού.

Σας ευχαριστώ για όλα και παρακαλώ να προσεύχεστε και για εμάς τους Ιεραποστόλους. Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!».

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Λάμπρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως προσεφέρθη πλούσιο εόρτιο κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους στην Τραπεζαρία του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου.

Πρόσφατα Άρθρα

Ἐκλογὴ τοῦ νέου Ἀρχιεπισκόπου Καναδᾶ
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ἐκλογὴ τοῦ νέου Ἀρχιεπισκόπου Καναδᾶ

22 Ιουλίου 2026

Ἡ Ἁγία καὶ Ἱερὰ Σύνοδος, συνελθοῦσα σήμερον, 22αν Ἰουλίου 2026, ὑπὸ τὴν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου...

Read more
«Ἡ ἐξέλιξη τῆς Νομοθεσίας στο θέμα τῆς καύσης τῶν νεκρῶν. Κανονική Θεώρηση»
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος: «Η δυτική εκκλησία σε σχίσμα»

22 Ιουλίου 2026

Μπορεῖ οἱ Ἕλληνες νά μήν ἔχουμε ἐνδιαφέρουν γιά τά ὅσα συμβαίνουν στην ἐκκλησία τῆς Ρώμης καί γενικότερα στόν Ρωμαιοκαθολικό κόσμο,...

Read more
31η ἐπέτειος τῆς εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου
Εκκλησία της Ελλάδος

31η ἐπέτειος τῆς εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου

22 Ιουλίου 2026

Ἐπὶ τῇ μνήμῃ τῆς Ἁγίας Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρκέλλης τῆς Χιοπολίτιδος πανηγύρισε σήμερα τὸ ὁμώνυμο Ἱερὸ Παρεκκλήσιο τῆς πόλεως Σάμου. Τὴ...

Read more
ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2026

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων, στη Χαλκίδα, προς τιμήν της πολιούχου της αγίας Παρασκευής...

Read more
Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά

22 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών...

Read more
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ
Πνευματικές Διδαχές

Μερικά θαύματα τοῦ λειψάνου τῆς Ἁγίας Μαρίας τῆς Μαγδαληνῆς στήν Ἱερά Μονή Σίμωνος Πέτρας (Ἅγιον Ὄρος).

22 Ιουλίου 2026

Εξαιρετική θέσι ανάμεσα στα Άγια Λείψανα, που βρίσκονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, κατέχει το αριστερό χέρι της Αγ. Μυροφόρου...

Read more
Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα

22 Ιουλίου 2026

Στον μόνιμο θρόνο Της, στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, επέστρεψε, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026, μετά από την εξαήμερη...

Read more
Αθώος ο ηγούμενος Εφραίμ και οι 13 συγκατηγορούμενοι του
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αρωγός των Κατασκηνώσεων της Πιερίας

22 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ανταποκρινόμενη για ακόμη μία φορά με αγάπη και ευαισθησία στις ανάγκες της Ιεράς...

Read more
ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

22 Ιουλίου 2026

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026 η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου των κατασκηνώσεων της...

Read more
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου

22 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος...

Read more
Ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος στον Βοτανικό
Αγίας Μαρκέλλας

Αγία Παρθενομάρτυς Μαρκέλλα η Χιοπολίτης

22 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η Χίος ανάδειξε μια πλειάδα αγίων της Εκκλησίας μας. Το πανέμορφο και μυροβόλο αυτό...

Read more
Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Μυροφόρος και Ισαπόστολος {22 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Μυροφόρος και Ισαπόστολος {22 Ιουλίου}

22 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η γυναίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, βρήκε καταξίωση...

Read more
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ
Πνευματικές Διδαχές

Tο άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

22 Ιουλίου 2026

Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής....

Read more
Η Αμοργός τίμησε το άξιο τέκνο της! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Αμοργός τίμησε το άξιο τέκνο της! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

21 Ιουλίου 2026

Ενα 6σέλιδο αφιέρωμα στον εμβληματικό πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό φιλοξενεί η «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Με...

Read more
Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία
Εκκλησία της Ελλάδος

Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Ο εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στην Πάτρα

Ο εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στην Πάτρα

Ένας αριστοκράτης Φαναριώτης Ιεράρχης

Η μνήμη αυτού είη αγήρως

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Φωτεινή Νέας Σμύρνης

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Φωτεινή Νέας Σμύρνης

Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου

Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου

Εκδηλώσεις Μνήμης 75ης επετείου βομβαρδισμού του Βουργαρελίου Άρτης

Εκδηλώσεις Μνήμης 75ης επετείου βομβαρδισμού του Βουργαρελίου Άρτης

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist