Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες εορτάσθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλως και Θάσου τα Άγια Θεοφάνεια. Το πρωΐ της Δευτέρας, 6 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου τέλεσε τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον ιερό ενοριακό Ναό ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ. Ακολούθησε η έξοδος εκ του ιερού Ναού και εκκίνηση της πομπής προς την παραλιακή οδό, για τον ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον κεντρικό Λιμένα της Καβάλας «ο Απόστολος Παύλος», με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, αγήματος του στρατού και με την συμμετοχή των Αρχών και των Φορέων της Πόλεως και της Περιφερείας. Εν τέλει, η επιστροφή και η κατάληξη της πομπής στον ιερό ενοριακό Ναό ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των νέων της Καβάλας, αφού είκοσι σχεδόν τολμηροί αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα νερά του λιμανιού της Καβάλας για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και την πατρική ευχή του Σεβασμιωτάτου κ. Στεφάνου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.