Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Τυρνάβου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αρχικά τόνισε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος είναι το πρόσωπο εκείνο, το οποίο εγκωμίασε ο Χριστός περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο. Είναι ο μεγαλύτερος των Προφητών, αφού Εκείνος προετοίμασε τον ερχομό του Σωτήρος. Κατόπιν, αναφέρθηκε και ανέλυσε το Τριαδολογικό και Χριστολογικό Δόγμα, «ως τα μόνα δυνάμενα σώζειν», καταλήγοντας ότι μόνο η Εκκλησία πού γεύεται και αναπνέει το Χριστό ως «αμνό του Θεού», κατά την ομολογία του Προδρόμου, δικαιούται να μας πει ποιος και τί είναι ο Χριστός. Η μαρτυρία της Εκκλησίας, για το Χριστό, στον άνθρωπο κάθε εποχής παραμένει σταθερή καί αμετακίνητη: Ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος. Και Αυτός είναι ο Χριστός της Εκκλησίας, που προσφέρεται πάντα σαν απάντηση στην λυτρωτική αναζήτηση του κόσμου.

Καθώς πατάμε το κατώφλι ενός ακόμη νέου χρόνου, ο Μεγάλος Προφήτης, ο Πρόδρομος και Βαπτιστής, όπως τότε, στην έρημο του Ιορδάνη, έτσι και σήμερα, στην εποχή μας, υποδεικνύει στον κόσμο τον Αμνό του Θεού, τον Λυτρωτή και Κύριο μας Ιησού Χριστό, « Ίδε ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες της σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως-του παραρτήματος Τυρνάβου, ενώ ευχαρίστησε τους Τυρναβίτες για την αγάπη που δείχνουν προς την Αγία μας Εκκλησία και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Δήμαρχο της πόλεως έτη πολλά.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.