Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2018, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, υπό τον τίτλο: «Ω! γλυκύ μου έαρ!», με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και Θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής. Η εκδήλωση αφιερώθηκε στον προσφάτως εκλιπόντα Ιεροψάλτη Ηλία Καλαϊτζή.

Παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και ευσεβείς Χριστιανοί.

Συμμετείχε Οργανικό Σύνολο μαθητών του Μουσικού Σχολέιου Άρτας υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Γιαννούτσου. Επίσης, συμμετείχε η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας υπό την χοραρχία των κ. Κωνσταντίνου Ράπτη και Δημητρίου Βασιλάκη, καθώς και χορός σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Τσίτσικα.

Τους Ύμνους σχολίασε Θεολογικά ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Δημήτριος Νικολάου, Εφημέριος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Άρτης.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων για την Τράπεζα Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «ΚΑΤΑΦΥΓΗ».

Η εκδήλωση είχε την στήριξη του Δήμου Αρταίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως και ευχήθηκε για τις Μεγάλες Ημέρες του Πάσχα και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.