Την 26η του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ετελέσθη εις τον ομώνυμο ιερό ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, με λόγο μειλίχιο, σεμνοπρεπή μα και ουσιαστικό, προσέφωνησε τον προσκεκλημένο Αρχιερέα και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εκκλησιαστικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου. Εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του και ευχήθηκε τα δέοντα προς τους ευλαβείς χριστιανούς που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον ναό.

Το απόγευμα και ώρα 06:00μ.μ. θα τελεστεί ο Αναστασημος Εσπερινός. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Κανάλας, εκ της νήσου Κύθνου που Φιλοξενείται στον ως άνω ναό, στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΖ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης