ΡεπορτάζΑθανάσιος Τζάνης

Ο πιστός και ευλαβής λαός του Λεκανοπεδίου, προσήλθε το εσπέρας του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού για να υποδεχθεί την τιμία χείρα του Αγίου Διονυσίου του Ζακυνθινού.

Η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Διονυσίου εκ της Ιεράς Μονής Στροφάδων, την οποία εκόμισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονύσιος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Στροφάδων Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος, πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του ναού, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.

Αναπέμφθηκε δέηση και το ιερό και χαριτόβρυτο άγιο και Θαυματουργό λείψανο εκ της χειρός του εν αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού τοποθετήθηκε εις το μέσον του Ναού.

Ακολούθως, τελέστηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και συνευχόμενου εκ του Ιερού Βήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Διονυσίου κ. Διονυσίου.

Πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Κλήμης Φιλίππου, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας, πρώτα «προς τον αγαθοδότην Θεόν» και εν συνεχεία προς όλους όσους κοπιάσανε δια να μεταφερθεί από την Ζάκυνθο στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού και να τεθεί προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό των πιστών η τιμία χείρα του Αγίου Διονυσίου.

Το ιερό Λείψανο της Τιμίας και Αγίας Χειρός του Αγίου Διονυσίου θα παραμείνει για προσκύνηση από τους πιστούς μέχρι και την Τρίτη 25η Σεπτεμβρίου 2018. Ο ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 07:00 το πρωί, όπου θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.