Την Κυριακή μετά την Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και ημέρα μνήμης και τιμής της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον πάνσεπτος Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Αναφερόμενος στην ομιλία του προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας,  στην Δύναμη του Τιμίου Σταυρού και την σημασία που έχει για τον κάθε Πιστό, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι  «ο Τίμιος Σταυρός υψούται και μας καλεί στο ύψος του Ουρανού, ευρισκόμενος ανάμεσα μας και δείχνοντάς μας, το δρόμο εκείνο της αγάπης, ο οποίος θα πρέπει να γίνει τρόπος της ζωής μας και ταυτόχρονα μήνυμα καταλλαγής, συμφιλιώσεως και ειρήνης».

«Η ζωή του Σταυρού είναι θρίαμβος, είναι χαρά, είναι αυτή που προσφέρει την Ουράνια Μακαριότητα, αναλλοίωτη, αναφαίρετη και αμετάβλητη. Όταν καταφέρει κανείς να ζει το Μυστήριο της Εκκλησίας μέσα από την ζωή του Σταυρού και μέσα από την Ευχαριστιακή Σύναξη, τότε μπορεί να αισθάνεται αληθινά τον Ιησού Χριστό, ζώντας μέσα στην παρουσία Του».

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.