Την Κυριακή μετά την Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και ημέρα μνήμης και τιμής της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε κατά το μοναστηριακό τυπικό , υπό το φως των κεριών , σε ένα κατανυκτικό περιβάλλον το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χτυσόστομο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής, π. Βενέδικτος, π. Βαρλαάμ και π. Παχώμιος. Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Καθηγούμενος της Σεβασμίας Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ισίδωρος Τσιατάς, ο Δήμαρχος Μετεώρων, κ. Χρήστος Σινάνης και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος  αναφέρθηκε στην συμβολή των μοναχών τονίζοντας πως τα μοναστήρια αποτελούν τον πνεύμονα των Μητροπόλεων.   Επεσήμανε επίσης, πως  η αδελφότητα της Μονής αποτελεί φως και υπόδειγμα ασκητικής βιοτής και η ιστορική Μονή του Βαρλαάμ είναι φάρος πνευματικός δια μέσου των αιώνων αλλά ιδιαιτερως στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο Γέροντας Ισίδωρος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας που τέλεσε την αναίμακτη θυσία στην Μονή ευλογώντας τους Πατέρες και τον πιστό λαό του Θεού και του πρόσφερε ως ανάμνηση ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ξεναγήθηκε βλέποντας σπάνια κειμήλια στους χώρους της Μονής, την οποία είχε επισκεφθεί όταν ήταν φοιτητής, με τον αδελφό της Μονής, Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Κίτρους κ. Αγαθόνικο  και Καστορίας Σεραφείμ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.