Με την παρουσία πλήθους κόσμου και των παιδιών των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, της πόλεως της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής Αγιοβασιλόπιττας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Κέντρο Νεότητος της Μητροπόλεως, έναντι του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παιδική χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως, και την παρουσίαση του προγράμματος σπουδών της παιδικής χορωδίας υπό του κ. Κωνσταντίνου Σιάχου, Διευθυντού της Σχολής, αλλά και την παρουσίαση της νέας δασκάλας των παιδιών κ. Παρασκευής Λουμίτη, η οποία διευθύνοντας τη χορωδία  απέδωσε επίκαιρα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Εν συνεχεία προβλήθηκε σύντομο βίντεο με την ιστορία της Βασιλόπιτας και ακολούθησε ανάγνωση επίκαιρου χρονογραφήματος.

Τέλος την εορτή έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας π. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και προσέφερε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά δώρα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης