• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Πάντοτε καιρός αγώνα και εξέγερσης»

15 Ιουνίου 2025
in Εκκλησία της Ελλάδος
Φθιώτιδος Συμεών: «Πάντοτε καιρός αγώνα και εξέγερσης»
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Μαρτυρική και Αγιοτόκο πόλη της Υπάτης ,στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Υπάτης και Μητρόπολης Νέων Πατρών και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε:

          «Όλα τα γεγονότα της Θείας Οικονομίας, από την Σάρκωση του Χριστού μέχρι και την Αγία Πεντηκοστή, όλα ανεξαιρέτως τα γεγονότα αυτής της πορείας του Χριστού έφεραν ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα του ανθρώπου να γίνει άγιος. Και τι σημαίνει να γίνει άγιος; Δεν σημαίνει απλώς να γίνει ένας καλός άνθρωπος, δεν σημαίνει απλώς να γίνει ένας χρηστός πολίτης, δεν σημαίνει απλώς να είναι ένας ευυπόληπτος και αξιοπρεπής συνάνθρωπος μέσα στην κοινωνία των πολιτών αλλά άγιος σημαίνει να κατορθώσει από το κατ’ εικόνα να φτάσει στο καθ’ ομοίωση, να κατορθώσει δηλαδή να γίνει όμοιος με τον Θεό, να γίνει κατά χάριν Θεός, να μετάσχει δηλαδή της Θεότητος, να συμμετέχει και να μεταλαμβάνει της ζωής του Θεού και αυτά τα πρόσωπα των αγίων, όλων όμως των αγίων και των επωνύμων, των γνωστών σε μας, αλλά και των αφανών, των ανωνύμων, τα εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας.

          Φυσικά η ημέρα η 15η Ιουνίου είναι και η μέρα κατά την οποίαν εορτάζονται και συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο προφήτης Αμώς εκ της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και ο Όσιος Ιερώνυμος ο Πεντάγλωσσος ο Θεοφόρος και ο Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος που και τη ζωή αυτών των Αγίων αν παρατηρήσουμε, μπορούμε να ανιχνεύσουμε, να ιχνηλατήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, τις αγκυλώσεις του, τις παθογένειες του, τα προβλήματά του, τις αναπηρίες του, να ξεπεράσει όλα αυτά τα οποία τον κρατούν καθηλωμένο μέσα σε ένα κέλυφος ατομοκρατίας και φιλαυτίας και μπορούν να τον οδηγήσουν σε μία έξοδο κοινωνική και αγαπητική, σε μία αγιοπνευματική κοινωνικοποίηση όπου ο άνθρωπος συναντά τον Θεό και ο άνθρωπος συναντά τον συνάνθρωπο. Και το Θεό ο άνθρωπος και τον συνάνθρωπο τον συναντά μόνο στη ζωή της αγάπης, μόνο στη ζωή της θυσίας, στη ζωή της προσφοράς. Δεν μπορείς να συναντήσεις τον συνάνθρωπο σου στη ζωή της ισχυρογνωμοσύνης ,του εγωισμού, της αυτοπεριχαράκωσης, στα συμφέροντά σου και στην ιδιοτέλεια σου. Τον συνάνθρωπο και τον Θεό θα τον συναντήσεις όταν βγεις έξω από τον εαυτό σου, όταν θέλεις να υπερβείς τα όποια συμφέροντά σου και όταν αποφασίσεις πραγματικά να ξεπεράσεις όλα αυτά τα οποία σε κρατούν κλεισμένο σε έναν μικρόκοσμο και σου ανοίγουν τη δυνατότητα να εισέλθεις σε έναν μεγαλόκοσμο.

          Αυτά τα πρόσωπα εορτάζουμε σήμερα: όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας, που αποφάσισαν στη ζωή τους ο καθένας από το δικό του μετερίζι, όποια και αν ήταν η κοινωνική τους προέλευση, όποια και αν ήταν η καταγωγή τους, όποια και αν ήταν η μόρφωση τους, όποιες και να ήταν οι συνθήκες της ζωής τους, αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα να πάψουν να ζουν για τον εαυτό τους, αλλά να ζουν για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

          Η εορτή των Αγίων Πάντων είναι ένας εκλεκτός και μοναδικός συνδυασμός σήμερα με τη μνήμη των ολοκαυτωθέντων Υπαταίων αδελφών ημών, αλλά και με την δυνατότητα μέσα από τη θυσία των μαρτυρικών αδελφών της Υπάτης να επικοινωνήσουμε καρδιακά και αδελφικά και με άλλες μαρτυρικές πόλεις και μαρτυρικές περιοχές και τόπους θυσίας, οι οποίες όλες μαζί έχουν διαγράψει μία λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Άλλωστε οι σελίδες οι ένδοξες της ιστορίας δεν έχουν γραφεί με μελάνι πολυτελείας, ούτε με ακριβές πένες αγορασμένες ή δανεισμένες από την Εσπερία, άλλα έχουν γραφτεί με το αίμα της θυσίας. Η ιστορία η αληθινή και η ένδοξη γράφεται με το αίμα και με τον ιδρώτα και με τα δάκρυα ενός λαού που πορεύεται με ενότητα και με αξιοπρέπεια και με αγώνες και επαναστάσεις στο εθνικό του πεπρωμένο και στην εθνική του αποστολή.

          Πάντοτε θα είναι καιρός αγώνα και εξέγερσης κι αυτό ζητούν και οι Υπαταίοι Μάρτυρες. Να μην κλείσουμε το στόμα μας, την καρδιά μας και την συνείδησή μας. Αυτό ζητούν οι Ομολογητές της Εκκλησίας οι Άγιοι Πάντες. Αυτό ζητούν όλοι αυτοί οι οποίοι εβασανίσθησαν, όπως ακούσαμε στο αποστολικό ανάγνωσμα, υπέφεραν, βρέθηκαν διωγμένοι από παντού. Αυτό ζητούν όσοι εκούσια θυσιάστηκαν για την πίστη και για την πατρίδα, για αρχές και αξίες και ιδανικά. Αυτό ζητούν και από μας σήμερα και οφείλουμε και σήμερα που επαναλαμβάνονται γενοκτονίες, επαναλαμβάνονται εγκλήματα, τα βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση, δεν έχουμε καμία δυνατότητα να πούμε ότι δεν είδαμε, ότι δεν ξέρουμε, δεν ακούσαμε, βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση κομμένα κεφάλια, κομμένα πόδια, σκοτωμένα παιδιά. Βλέπουμε στους δέκτες της τηλεοράσεως, δεν είναι ταινίες του Χόλυγουντ δυστυχώς, είναι πραγματικότητες που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, σε Βορρά, σε Δύση και Ανατολή, σε Νότο, παντού και για αυτό θα κριθούμε όλοι μας ανεξαιρέτως πώς σταθήκαμε απέναντι σε όλα αυτά, ποια στάση πήραμε, πόσα ανοίξαμε τα μάτια μας και κυρίως πόσο ανοίξαμε το φρόνημά μας, τη καρδιά μας, την ψυχή μας, τη φωνή μας.

          Θα μας κρίνει η ιστορία και θα μας κρίνουν οι νεκροί γι’ αυτούς για τους οποίους κάνουμε γιορτές, εκδηλώσεις και πανηγύρια. Αν δεν τιμήσουμε έμπρακτα τη μνήμη τους, τότε θα έχουμε μεγαλύτερο κρίμα κάνοντας εκδηλώσεις, μνημόσυνα, ομιλίες, συναντήσεις, συνέδρια, διάφορα άλλα γεγονότα. Ο καιρός το απαιτεί. Το αίμα των παιδιών του κόσμου το φωνάζει : Φτάνει πια ο πόλεμος, φτάνει πια η βία, φτάνουν πια τα συμφέροντα. Επιτέλους, η ειρήνη και η δικαιοσύνη μέσα στον κόσμο».

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β’, ο οποίος άγει τα σεπτά του ονομαστήρια σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

          «Σήμερα όμως είναι μία ιδιαίτερη μέρα χαράς για την Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος καθώς άγει τα ονομαστήριά του και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στον οποίο ευχήθηκα χθες εκ μέρους όλων σας και πραγματικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στους οποίους βρισκόμαστε ο Θεός μας ελέησε να έχουμε έναν Προκαθήμενο της αγάπης, της επιείκειας, της ισορροπίας, έναν Αρχιεπίσκοπο που δεν κάνει θόρυβο αλλά έχει πολύ δυνατή φωνή, έναν Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μπορεί να ομιλήσει πολύ δυνατά ακόμη και με τη σιωπή του και ξέρει να κρατάει το λαό μας ενωμένο με θυσία της δικής του εικόνας. Διότι στη ζωή τότε έχει αξία να διακονείς αξίες και ιδανικά, όταν αυτή η διακονία έχει φθορά για σένα που διακονείς, όταν εκουσίως αναλαμβάνεις φθορά. Αν έχουμε παθογένειες και προβλήματα και στρεβλώσεις στον τόπο μας μεταξύ των άλλων, οφείλονται και σε αυτό το λεγόμενο επάρατο “πολιτικό κόστος”, σε έναν λαϊκισμό, ο οποίος διαπνέει όλα τα στρώματα της ζωής ακόμα και τους διανοούμενους ακόμα και τους ποιμένες, τους πάντες, να χαϊδεύουμε αυτιά για να μην στεναχωρήσουμε ή να μην θίξουμε κανέναν ή κανένα κακώς κεκτημένο, ούτε καν και αυτές τις αδυναμίες, τα πάθη και τα ανομήματα που διαπράττουμε και ως λαός.

           Ευχόμεθα στο Θεό να τον έχει τον Μακαριώτατο για πολλά πολλά χρόνια ακόμα στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος υγιή, μακροημερεύοντα, ορθοτομούντα τον λόγο της αληθείας και να είναι όντως ο μακροβιότερος Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο σε χρόνους θητείας αλλά και σε χρόνους ζωής, να εορτάζουμε και την εκατοστή επέτειο της ζωής του και να είναι στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος και αυτό έχει σημασία να το ακούτε από το νεότερο στην ηλικία Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος».

                   Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επί τη επετείω 81 ετών από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής (17 Ιουνίου 1944) και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τους παρισταμένους Βουλευτές, τους Δημάρχους, Λαμιέων, Δελφών, Διστόμου, Αράχωβας – Αντίκυρας, εκπρόσωπο του Δημάρχου Καστορίας, από εκπροσώπους της περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των Θεσμών και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε και στην Τελετή Αδελφοποίησης της Δ. Κ. Υπάτης, της Δ. Ε. Υπάτης του Δήμου Λαμιέων και της Δ. Κ. Καστελλίων, της Δ. Ε. Γραβιάς του Δήμου Δελφών, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος, οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων , την Δημοτική Κοινότητα Υπάτης και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Φωτιά στη Χρυσοκελλαριά: Απειλείται το ιστορικό μοναστήρι της περιοχής
Ελλάδα Κόσμος

Απανθρακώθηκε ο οδηγός του φορτηγού που έπιασε φωτιά κοντά στο Άγιο Όρος

31 Ιουλίου 2025

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουλίου, καθώς ο οδηγός του φορτηγού που υπό άγνωστες μέχρι στιγμές συνθήκες κατέληξε...

Read more
Κουρά μεγαλόσχημου μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά μεγαλόσχημου μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

30 Ιουλίου 2025

Την Τρίτη 29 Ιουλίου 2025, κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και πνευματικής ευφορίας,...

Read more
Great Taste Awards 2025: Διεθνή Βραβεία γεύσης για το μέλι Κουμαριάς & τη γύρη της Ιεράς Μονής Τρικόρφου
Εκκλησία της Ελλάδος

Great Taste Awards 2025: Διεθνή Βραβεία γεύσης για το μέλι Κουμαριάς & τη γύρη της Ιεράς Μονής Τρικόρφου

30 Ιουλίου 2025

Μέσα στην ησυχία των βουνών της Φωκίδας, εκεί όπου οι μέλισσες εργάζονται αδιάκοπα ανάμεσα σε άγριες κουμαριές, πολύχρωμα αγριολούλουδα, καστανιές,...

Read more
Με απόλυτη επιτυχία το 1ο Music Summer Camp στο Καινούργιο Λοκρίδος
Χωρίς κατηγορία

Με απόλυτη επιτυχία το 1ο Music Summer Camp στο Καινούργιο Λοκρίδος

30 Ιουλίου 2025

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε σήμερα ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, το 1ο Music Summer Camp...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Νυχτερινή λιτανεία για την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού

30 Ιουλίου 2025

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ Ἀγαπητοί μου﮲ Πατέρες, ἀδελφοὶ καὶ ἀδελφές μου. Καθιερώθηκε...

Read more
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…. Μεγάλη η απουσία του μακαριστού Μητρ. Πατρών Νικοδήμου!
Απόψεις - Γνώμες

Περί τινων ἀβλεψιῶν καὶ νεωτερισμῶν ἐν ταῖς ἀρχιερατικαῖς ἀκολουθίαις

30 Ιουλίου 2025

Μακαριστοῦ Μητροπολίτου Πατρῶν κυροῦ Νικοδήμου Κατὰ τὰς χοροστασίας ἡ ἀρμόζουσα ἐμφάνισις τοῦ Ἀρχιερέως εἶναι ἡ μετὰ Μανδύου. Δὲν θεωρεῖται δὲ...

Read more
Υπότροφοι του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Υπότροφοι του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

30 Ιουλίου 2025

Για άλλη μία φορά υπότροφοι φοιτητές Θεολογίας, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες της Πατριαρχικής Θεολογικής Σχολής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός»...

Read more
Καστορίας Καλλίνικος: Ἡ ἁγία Παρασκευή στήν κατάσβεση τῆς πυρκαϊᾶς
Εκκλησία της Ελλάδος

Καστορίας Καλλίνικος: Ἡ ἁγία Παρασκευή στήν κατάσβεση τῆς πυρκαϊᾶς

30 Ιουλίου 2025

Τοῦ Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς τῆς ἁγίας Παρασκευῆς ἄκουσα καί εἶδα ἀπό τό ἐπισκοπεῖο πυροσβεστικά ἀεροπλάνα νά...

Read more
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλινίκου
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλινίκου

30 Ιουλίου 2025

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Καλλινίκου (Καρούσου), τέλεσε σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου 2025...

Read more
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

29 Ιουλίου 2025

Κατά το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου 2025, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος επισκέφθηκε εορτάζουσες ενορίες και Ι. Μονές...

Read more
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Κρύα Βρύση
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Κρύα Βρύση

29 Ιουλίου 2025

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025 ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Ειρήνης, ηγουμένης της...

Read more
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ  ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

29 Ιουλίου 2025

Το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2025, μετά την πανήγυρη της Πολιούχου της Χαλκίδος, αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος...

Read more
Κατασκηνώσεις Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Νέα σελίδα στο κατασκηνωτικό ημερολόγιο!»
Εκκλησία της Ελλάδος

Κατασκηνώσεις Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Νέα σελίδα στο κατασκηνωτικό ημερολόγιο!»

29 Ιουλίου 2025

Συνεχίζονται αμείωτα οι κατασκηνωτικές περίοδοι και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο...

Read more
Στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ο Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας της Κύπρου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ο Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας της Κύπρου

28 Ιουλίου 2025

Την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 28 Ιουλίου, ο κ. Ανδρέας Γρηγορίου, Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας...

Read more
Μητρόπολις Ναυπάκτου: Ἐκδήλωση γιὰ τοὺς Ἀποδήμους Ναυπακτίους
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρόπολις Ναυπάκτου: Ἐκδήλωση γιὰ τοὺς Ἀποδήμους Ναυπακτίους

28 Ιουλίου 2025

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, τήν Κυριακή, 27 Ἰουλίου 2025, στίς 8.30 τό ἀπόγευμα πραγματοποίησε ἐκδήλωση ἀφιερωμένη στούς...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων
Αγίου Παντελεήμονος

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και Ιαματικός Παντελεήμων {27 Ιουλίου}

26 Ιουλίου 2025

Ενός νέου ανθρώπου και γιατρού την ιερή μνήμη εορτάζει και τιμά σήμερα η Εκκλησία, του αγίου μεγαλομάρτυρα και ιαματικού Παντελεήμονος....

Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

Το θαύμα του Αγ. Παντελεήμονα και ο ασεβής γιατρός!

26 Ιουλίου 2025
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

Αθλοφόρε Άγιε και Ιαματικέ Παντελεήμων πρέσβευε τῳ ελεήμωνι Θεῷ

26 Ιουλίου 2025
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

Στὴν ἑορτὴ τοῦ ἁγίου Παντελεήμονος

27 Ιουλίου 2020
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

Εις τον Άγιο Παντελεήμονα

27 Ιουλίου 2018
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

26 Ιουλίου 2016
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

Συνετοί καί ἁπλοί (Ἁγίου Παντελεήμονος) – π. Γρηγόριος Μουσουρούλης

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

(ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ)

26 Ιουλίου 2016
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

Ἅγιος Παντελεήμων

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

26 Ιουλίου 2016
Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

Ὁ Ἅγιος Παντελεήμων

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Βάπτιση μέσα στη Θεία Λειτουργία στην Καρδίτσα

Βάπτιση μέσα στη Θεία Λειτουργία στην Καρδίτσα

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Λαρίσης -Τιμητική διάκριση στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Λαρίσης -Τιμητική διάκριση στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην εορτάζουσα Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην εορτάζουσα Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

Κρήτης Ευγένιος : «Η θάλασσα δεν χωρίζει, ενώνει τους τόπους και τις καρδιές»

Κρήτης Ευγένιος : «Η θάλασσα δεν χωρίζει, ενώνει τους τόπους και τις καρδιές»

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist