Προ της απολύσεως του Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης προσεφώνησε με εγκαρδιότητα τον Ποιμενάρχη κ. Συμεών και εξ ονόματος του Φθιωτικού Λαού σημείωσε:

«Με πίστη, βαθιά εκτίμηση, ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και αμέριστη συγκίνηση, χθες καλωσορίσαμε στη Λαμία, την πρωτεύουσα της Περιφερειακής μας ενότητας και έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το νέο μας Ποιμενάρχη.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα μας,

Επιτρέψτε μου σήμερα, στο σύντομο χαιρετισμό μου, λίγα λόγια από καρδιάς, εκ μέρους και για λογαριασμό όλων των Φθιωτών συμπολιτών μας.

Η Φθιώτιδα, είναι ένας αγιοτόκος τόπος με πλούσιο ιστορικό παρελθόν και αξιόλογες πνευματικές καταβολές. Η αξιόλογη ιστορία της και η πλούσια γη της, που ευλογήθηκε με ευφορία, προίκισαν τους ανθρώπους της με την αρετή της φιλοξενίας, τη χαρά της δημιουργίας και τους ενέπνευσαν τις αξίες της συνεργασίας και της ακούραστης προσπάθειας.

Αυτός ο ευλογημένος τόπος με το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο χάρη στην πλούσια δράση των ανθρώπων, των αξιόλογων σωματείων και των συλλόγων του,

Αυτός ο τόπος με τις ισχυρές θρησκευτικές καταβολές που διατηρούνται ακμαίες χάρη στην εκκλησία και το μεγάλο έργο των αξιόλογων κληρικών του,

Αυτός ο τόπος σήμερα σας καλωσορίζει, Σεβαστέ μας Πατέρα, ευχόμενος το ποιμαντορικό σας έργο να είναι πλούσιο, σε μια εποχή μεγάλων αμφισβητήσεων, προκλήσεων και προσδοκιών!

Πρόθυμοι να εργαστούμε από κοινού για τα κοινά μας οράματα και τους στόχους που θέτουμε ως κοινωνία, είμαστε βέβαιοι ότι θα περιβάλλετε την Φθιώτιδα με Αγάπη και Κατανόηση, Αξιοσύνη και Θεία Έμπνευση. Σπέρνοντας στις καρδιές μας τη Δύναμη και την Πίστη, είμαστε βέβαιοι ότι θα θερίσουμε μαζί Σας, τους γόνιμους καρπούς της σύμπραξης και της συνεργασίας σε δύσκολες εποχές. Απροσχημάτιστοι βοηθοί και ακάματοι συμπαραστάτες, θα είμαστε δίπλα Σας για να αγωνιζόμαστε και να αγωνιούμε κι εμείς, όπως κι Εσείς, για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Σήμερα, αυτή την ιερή και συμβολική για την Φθιώτιδα ημέρα, Σας καταθέτουμε την έντιμη και ειλικρινή θέλησή μας να συμπορευτούμε μαζί Σας στην νέα περίοδο της πνευματικής και εκκλησιαστικής για τον τόπο μας ζωής. Σας καταθέτουμε την από καρδιάς διάθεσή μας να συνεργαστούμε.

Σεβασμιώτατε,

Μόλις χθες, μας αναγγείλατε ότι έρχεστε να χτυπήσετε τις πόρτες της καρδιάς μας. Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Διότι εδώ, στη Λαμία, στη Φθιώτιδα, στην καρδιά της Ελλάδας, οι καρδιές όλων μας, της κάθε μιας και του καθένα από εμάς, ήδη χτυπούν στον τόνο της δικής σας καρδιάς και λαχταρούνε να γευτούν την πατρική σας αγάπη!!

Καλώς ορίσατε στη Φθιώτιδα, στην πρωτεύουσα του νόμου μας και έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία!

Kατασπαζόμαστε την δεξιά σας και εκζητούμε την ευλογίαν σας!

Άξιος!»

Ακολούθως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε ευγενώς στον Σεβασμιώτατο ένα χειροποίητο ασημένιο δίσκο, όπου μέσα του είναι χαραγμένα, το άγαλμα του Λεωνίδα, η προτομή του Εθνοιερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου και η Γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Συμεών βαθειά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τα καλά του λόγια και την γενάτη αγάπη και ευγένεια προφορά του και χαρακτηριστικά σημείωσε:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα, για  τα καλά σας λόγια αλλά και για το όμορφο δώρο με τους πολλούς συμβολισμούς,  τα πολλά νοήματα και τη διευρυμένη δυνατότητα έμπνευσης, την οποία δίνει. Διότι κανείς μπορεί να έχει έμπνευση για το μέλλον μονάχα αν πατάει γερά στο παρελθόν. Όποιος νομίζει ότι αν διαγράψει το παρελθόν και το κλείσει μέσα σε ένα ντουλάπι και το σβήσει, ότι μπορεί να έχει μέλλον είναι πολύ γελασμένος. Μονάχα με γερές ρίζες με γνώση του παρελθόντος, με γνώση της Ιστορίας, αλλά μία γνώση δυναμική και όχι μία γνώση στατική μπορεί κανείς να προχωρήσει μπροστά στο μέλλον.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.