Ολοκλήρωσε σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών την μεγάλη του ποιμαντική περιοδεία σε όλες τις Ιερές Μονές της Επαρχίας μας ιερουργώντας αυτήν την φορά στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος ευχόμενος και στην Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Ελισάβετ, για τα σεπτά της ονομαστήρια.

          Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο νέος ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, ο οποίος αναφερόμενος στο νόημα της εορτής συσχέτισε την Ανάσταση του Λαζάρου με την Ανάσταση του Χριστού και παρουσίασε την σχέση του Χριστιανού με τον θάνατο. Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Αμφικλείας κ. Αθανασία Στιβακτή και συνεργάτες της Μονής.

          Ο Σεβασμιώτατος από την Κυριακή της Τυρινής 14 Μαρτίου το απόγευμα έως και σήμερα επισκέφθηκε συνολικά και τις είκοσι δυο Ιερές Μονές της επαρχίας μας τελώντας Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, Χαιρετισμούς, Μεγ. Απόδειπνα και λοιπές Ακολουθίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Συμεών βρέθηκε διαδοχικά στις εξής Ιερές Μονές:

Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας (14.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος (16.3.2021)

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος (17.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας (19.3.2021)

Ιερό Μοναστηριακό Κάθισμα Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Αχλαδίου (19.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράϊδος Στυλίδος (21.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας (25.3.2021)

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης (26.3.2021)

Ιερά Μονή Παναγίας Γαυριώτισσας Δαδίου (26.3.2021)

Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης (31.3.2021)

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λιβανατών (2.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μελιταίας Δομοκού (4.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής (7.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας (9.4.2021)

Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος (11.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης (12.4.2021)

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων (14.4.2021)

Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζελίου (14.4.2021)

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Άνω Σπαρτιάς (16.4.2021)

Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραΐδος Στυλίδος (16.4.2021)

Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Δίβρης (18.4.2021).

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος (24.4.2021)

          Κατά την επίστροφή του σήμερα από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος, σε δήλωσή του στον ραδιοφωνικό μας σταθμό και συγκεκριμένα στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας, κάνοντας έναν απολογισμό της μεγάλης αυτής περιοδείας του και ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

          «Ολοκληρώσαμε σήμερα ένα πρώτο μεγάλο κύκλο του προγράμματος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθώς μας αξίωσε η αγάπη του Θεού να επισκεφθούμε όλες τις Ιερές Μονές της Επαρχίας μας, για να έχουμε και την ευκαιρία μιας πνευματικής συναναστροφής με τους Πατέρες, τις Μητέρες, τους Μοναχούς και τις Μοναχές οι οποίοι ασκούνται στα μοναστήρια μας, κρατάνε αναμμένη τη λαμπάδα της πίστεώς μας αλλά και το καντήλι της αγάπης και της προσφοράς προς την Εκκλησία, προς την πατρίδα, προς κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως.

          Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένος διότι η αγάπη του Θεού μου έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσω εν μέσω πανδημίας και εν μέσω των δυσκολιών πρακτικών και τεχνικών, αυτή την μεγάλη περιοδεία.

          Θέλω να ευχαριστήσω τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεώς μας, τον πανάξιο διευθυντή του, τον π. Δημήτριο Ατματζίδη αλλά και όλους τους συνεργάτες, εσάς, τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς που με την εξωτερική μονάδα μεταδόσεων, μεταδώσατε όλες τις επισκέψεις και όλες τις ιερές ακολουθίες αλλά και μέσα από τα δελτία ειδήσεων του σταθμού μεταφέρατε στους χιλιάδες ακροατές μας αυτήν την μοναστηριακή πανδαισία. Θέλω να ευχαριστήσω τους μοναχούς και τις μοναχές για την υποδοχή τους, για την αγάπη τους, την καλοσύνη τους αλλά και την υποδειγματική τάξη την οποία συνάντησα στα μοναστήρια και θέλω να πω προς όλο τον λαό της Φθιώτιδος ότι είμαστε πολύ ευλογημένος τόπος για πάρα πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι έχουμε τόσα πολλά μοναστήρια. Είναι ένας μεγάλος πλούτος. Είναι φάροι πνευματικοί που μέσα στην φουρτούνα της ζωής, μέσα στις δοκιμασίες των θλίψεων, μέσα στο καμίνι των πειρασμών, αυτά τα μοναστήρια παρηγορούν, ενισχύουν και κυρίως δείχνουν δρόμο, τον δρόμο προς την Ανάσταση. Αυτόν τον δρόμο ο οποίος ανοίγει σήμερα.

          Πλέον μετά την Ανάσταση του Λαζάρου, πορευόμεθα προς την Ανάσταση του Χριστού και πλέον ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα πολλών ιερών ακολουθιών, πολλών ιερών επισκέψεων. Αυτή την φορά με διπλή κατεύθυνση. Αφενός μεν ένα κομμάτι του είναι σε μεγάλους κεντρικούς Ναούς της πόλεως και των άλλων πόλεων μας και ένα άλλο κομμάτι του είναι σε μικρά χωριά τα οποία στερούνται εφημερίου, στερούνται ιερέα. Έτσι λοιπόν επέλεξα και έτσι κατήρτισα το πρόγραμμά μου να επισκεφθώ και να πραγματοποιήσω πολλές ιερές ακολουθίες τουλάχιστον τρείς κάθε ημέρα, μια πρωινή και δυο απογευματινές σε όλο σχεδόν το εύρος της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Επίσης προσαρμοζόμενοι και στα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα έχουμε μια κατ’ οικονομία αναπροσαρμογή του ωραρίου των ιερών ακολουθιών και κάποιων άλλων πραγμάτων που δεν μπορούν να γίνουν φέτος, αλλά θα γίνουν του χρόνου πρώτα ο Θεός.

          Παρόμοιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν οι πατέρες στις ενορίες τους, στα μοναστήρια τους, οι ιεροκήρυκές μας, όλοι οι συνεργάτες μας ανεξαιρέτως και μάλιστα με πιστή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων και υγειονομικών μέτρων. Ήδη έχουμε φροντίσει προκειμένου όλο το κληρικό και λαϊκό προσωπικό να έχει την δυνατότητα για δωρεάν self test μέσα από τη σχετική πλατφόρμα καθώς έχουμε δώσει τα στοιχεία και μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν. Έχουμε φροντίσει για το υγειονομικό υλικό το οποίο είναι απαραίτητο και νομίζω ότι όλοι οι συνεργάτες, τα εκκλησιαστικά συμβούλια, οι νεοκώροι, οι ψάλτες άπαντες αλλά και οι πιστοί μας ανεξαιρέτως, όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να περάσουμε ένα Πάσχα και αναστάσιμο και πανηγυρικό και υγειονομικά ασφαλές.

          Θέλω εκ των προτέρων να ευχαριστήσω, τον ιερό κλήρο και όλο το ποίμνιο της Μητροπόλεώς μας που θα ακολουθήσει αυτήν την πορεία του Εσταυρωμένου Νυμφίου της Εκκλησίας μας με σύνεση, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα με την προσδοκία και την προσμονή της Αναστάσεως.

          Με αυτές τις σκέψεις και τις ευχές εύχομαι να υποδεχτούμε τον Νυμφίο Χριστό, αύριο Κυριακή των Βαΐων. Πράγματι ως οι παίδες φωνάζοντες και κράζοντες το Ωσαννά αλλά να μην είναι ένα Ωσαννά επευφημιών συναισθηματικού χαρακτήρα ενός κοσμικού ηγέτη αλλά να είναι η κραυγή του ενθουσιασμού μας για τη νίκη ενάντια στον θάνατο η οποία δια του Σταυρού έρχεται μπροστά μας». Αυτά δήλωσε στο τοπικό μας ραδιόφωνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών  για την Μεγαλή Εβδομάδα έχει ως εξής:

Κυριακή Βαΐων 25 Απριλίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άγναντης Λοκρίδος.

17:30 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Πυροσβεστών στα Καμένα Βούρλα παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλώτας Υπάτης.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομποτάδων.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριλιάς.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Γαλανέϊκων Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

16:00 μ.μ. Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Σταυρού.

18:00 μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

08:00 π.μ. Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (Μεγάλου Βασιλείου) Μ. Πέμπτης στον  Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μεξιατών.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

15:30 μ.μ. Α’ Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ελευθεροχωρίου.

17:30 μ.μ. Β’ Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

07:30 π.μ. Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών Μ. Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων.

10:00 π.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

12:00 μ.μ. Προσκύνησις Επιταφίων στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου Στυλίδος, Αγίας Παρασκευής Σφαγείων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας, Αγίας Βαρβάρας Λαμίας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας και Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας.

16:00 μ.μ. Α’ Ακολουθία Επιταφίου (Εγκώμια) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Περιστερίου Υπάτης.

18:00 μ.μ. Β’ Ακολουθία Επιταφίου (Εγκώμια) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μέγα Σάββατο 1 Μαΐου 2021 (Πρώτη Ανάσταση)

08:00 π.μ. Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Διακονία Ιερού Μυστηρίου Εξομολογήσεως

18:00 μ.μ. Α’ Τελετή Αναστάσεως  στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξηριωτίσσης Λαμίας.

18:45 μ.μ. Β’ Τελετή Αναστάσεως στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου Λαμίας παρουσία του Φρουράρχου Λαμίας και Διοικητή του ΚΕΥΠ Ταξιάρχου κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη.

19:30 μ.μ. Γ’ Τελετή Αναστάσεως στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τους ασθενείς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου.

21:00 μ.μ.  Δ’ Τελετή Αναστάσεως στην πλατεία Ελευθερίας Λαμίας. Στη συνέχεια η Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου 2021

11:00 π.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. (τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

17:30 μ.μ. Α’ Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου.

19:30 μ.μ. Β’ Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Υπάτης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

          Κατά την υλοποίηση του λειτουργικού προγράμματος, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ με φροντίδα και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών έχουν αποσταλεί έγκαιρα οι σχετικοί κατάλογοι με τα απαιτούμενα στοιχεία του κληρικού και λαϊκού προσωπικού, ώστε να προμηθευτούν δωρεάν τα σχετικά self tests.

          Τέλος, ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών απέστειλε τις αναλυτικές οδηγίες της Ιεράς Συνόδου για τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς και σε όλες τις Ιερές Μονές με την εντολή της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής τους.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Προσκύνημα νέων της Ι.Μ. Κίτρους στην Ιερά Νήσο Τήνο

Πολυμελής ομάδα νέων, στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πραγματοποίησαν τριήμερο προσκύνημα στην Ιερά Νήσο Τήνο από 28-30 Ιουλίου. Στην...

Το μήνυμα της ΣΤ’ Κυριακής Ματθαίου

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Αγαπητοί μου αδελφοί. Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος την προηγούμενη Κυριακή στο Ευαγγέλιό του μας περιέγραψε πώς καταστρέφεται...

Υπό το «φόβο»… η I.M. Εδέσσης εξέδωσε ανακοίνωση γιατί δεν αναγνώσθηκε η εγκύκλιος της Συνόδου

Λόγω της εκτός Ελλάδος απουσίας του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ την προηγούμενη εβδομάδα, η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για το...

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

H νηστεία πάντα ήταν από τα πλέον σημαντικά στοιχεία των Oρθοδόξων. Θεωρείται ο πιο αρχαίος θεσμός της Εκκλησίας. Η νηστεία της Παναγίας ξεκινά την...

Ο Αρχιεπίσκοπος Benjamin Atas στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 28ης Ιουλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υπεδέχθη στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης τον...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η 28η, η 29η και η 30η Επετειακές Εκδηλώσεις της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Με επιτυχία και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκαν η 28η, η 29η και η 30η επετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος...

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στην εορτάζουσα Ενορία στον Κώστο της Πάρου

Την Τρίτη 27-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας μετέβη στον Κώστο της Πάρου όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος χοροστάτησε στον Όρθρο,...

Ιερά Πανήγυρις Αγίας Θεοκτίστης εκ Λέσβου

Λέσβου τὸ θρέμμα, παρθένος Θεοκτίστη, Κτίστῃ Θεῷ πρόσεισι νύμφη παγκάλη. Με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Θεοκτίστης της Μηθυμναίας στην...
video

Εξομολόγηση: Αν κρύψω αμαρτήματα συγχωρούμαι;

Εξομολόγηση: Αν κρύψω αμαρτήματα συγχωρούμαι; Εξομολογημένα και ανεξομολόγητα αμαρτήματα τι γίνεται με αυτά;. Όταν κρύβω στην εξομολόγηση και δεν λέω την αλήθεια στον ιερέα...

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ζωής μας είναι η διχόνοια»

Ποιμαντική επίσκεψη στο όμορφο χωριό Μακρυρράχη Δομοκού, καθώς την περίοδο με τις διαδοχικές καραντίνες, δεν ήταν εφικτό να το επισκεφθεί,  πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα...

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα Γηροκομεία της I.M. Φθιώτιδος

Η ALVO εξοπλίζει τις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης Φθιώτιδος με τον αυτόματο αιματολογικό ταχύ-αναλυτή υψηλής τεχνολογίας OLO Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της...

Εξόδιος ακολουθία του Συγκέλλου π. Αθανασίου Γκότση

Στο χωριό Αθίκια Κορινθίας και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μετέβησαν χθες Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και...

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στα εγκαίνια του Ε.ΣΥ.Κ. Αστυνόμευσης Καλαμάτας

Τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη...

Ποιμαντική περιοδεία του Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου στην Σκόπελο

Την Σκόπελο επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής για να επικοινωνήσει με...