Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Σαββάτο, 1η Δεκεμβρίου, στο Φανάρι, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά, που συνοδευόταν από τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Παναγιώτατο θέματα που άπτονται των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προωθούμενης από την Κυβέρνηση Συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς και της προτεινόμενης συμφωνίας που περιλαμβάνει σχέδιο και μεταρρύθμισης της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθ. του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, υπογραμμίσθηκε, μεταξύ άλλων, το ζωηρό ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τα ζητήματα του εφημεριακού κλήρου.

φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.