Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και οι αυλές των σχολικών μονάδων γέμισαν με τις φωνές και τα γέλια των παιδιών που μετά από το καλοκαίρι επέστρεψαν και πάλι στα θρανία τους.
Σε όλη την Ελλάδα και στην Μητρόπολη  η πρώτη ημέρα του σχολικού έτους σηματοδοτείται πάντοτε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τους εντεταλμένους ιερείς της Μητροπόλεώς.
Ο Μητροπολίτης  κ. Άνθιμος τέλεσε το πρωί της Τρίτης τον αγιασμό στο 2ο και 3ο Λύκειο της Αλεξανδρούπολης και ακολούθως στις 10.30′ τον κεντρικό αγιασμό στο χώρο των Γυμνασίων (1ο, 3ο, 4ο και 1ο ΓΕΛ), όπου παραβρέθηκαν οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής.
Ο Μητροπολίτης  ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή χρονιά και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και στους καθηγητές τους υπομονή και καλή διάθεση να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στα παιδιά. Ευχές έδωσαν στους μαθητές ο Προϊστάμενος της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως του Νομού μας κ. Αποστολακούδης, όπως και οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες.
Να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημιακών μονάδων της περιοχής μας ο Θεός να τους σκεπάζει και να τους χαρίζει φωτισμό και δύναμη στη σχολική τους ζωή.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.