Με πολλές σκέψεις, αλλά και συζητήσεις σε πηγαδάκια και τηλεφωνικά, έγινε δεκτή η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να εορτάσει, για πρώτη μάλλον φορά, τα ονομαστήρια του στον Καθεδρικό ναό Αθηνών.

Θα μοιραστούμε μαζί σας ένα από τα πολλά.

Ήθελε λένε κάποιοι σοφοί, να στείλει η Εκκλησία ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες.

Μήνυμα για την ενότητα της Ιεραρχίας γύρω από το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Η παρουσία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήταν αισθητή. Τρεις ημέρες μετά την ερώτηση του Αρχιεπισκόπου στον Υπουργό Παιδείας, για το αν τελείωσε η περιοδεία του Πατριάρχη στο κανονικό έδαφος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδας, τρείς τουλάχιστον ιεράρχες του θρόνου εκτός των ενδημούντων έδωσαν παρουσία.

Βέβαια οι μόνες Εκκλησίες που έχουν κανονικό έδαφος είναι τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία και η Εκκλησία της Κύπρου. Όλες οι άλλες Εκκλησίες υπάρχουν σε κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αφού καμιά Οικουμενική ή έστω Πανορθόδοξος σύνοδος δεν έχει επικυρώσει με κανόνες της, την δημιουργία τους από πράξεις της Αρχιεπισκοπής της Νέας Ρώμης, της και Κωνσταντινουπόλεως καλουμένης.

Πάντως η συγκέντρωση αρχιερέων, τόσο εκλεγέντων επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ αλλά και επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, είναι αξιοσημείωτη.

Πάντων δε πλέον αξιοπρόσεκτο, η άνοδος του Μητροπολίτου Περιστερίου στο Σύνθρονο.

Ήταν σαν μια δημόσια δήλωση προς βιαστικούς δελφίνους.

Πολλά είδαμε, ακούσαμε και άλλα μας είπαν για τον Εσπερινό του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου. Ας τα πάρει το ποτάμι και ας μείνουμε με την εικόνα τόσων νέων ανθρώπων που προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να πάρουν την ευλογία από τον Ποιμενάρχη τους.

Τον Ποιμενάρχη, ο οποίος με ήρεμη δύναμη οιακοστροφεί επί δεκαετία όλη την Αρχιεπισκοπή της Πρωτεύουσης και προεδρεύει του σώματος των εν παλαιά Ελλάδι και τας Νέας Χώρας, Ιεραρχών.

Εις πολλά έτη πάτερ ημών και Δέσποτα.

Συνοπτικός

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.