Σίγουρα δεν είναι από τα πιο όμορφα πράγματα να πηγαίνεις σε μία κηδεία και να ακούς να διαδίδονται πράγματα για σένα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ναι σου λέω, έπιανε τους Μητροπολίτες και τους έλεγε πως τον Αύγουστο θα παραιτηθεί, λόγω κοπώσεως.

Θα παραιτηθεί;

Είναι άρρωστος, τον Οκτώβριο θα γίνει η εκλογή.

Ο λόγος για μία μεγάλη γεωγραφικά Μητρόπολη, της οποίας ο Μητροπολίτης ούτε ηλικία έχει, ούτε ασθένεια προς θάνατο. Δεν έχει άνοια, κυκλοφορεί άνετα, ασκεί τα λειτουργικά και διοικητικά του καθήκοντα απρόσκοπτα και δεν είναι η πρώτη φορά που διαδίδονται τέτοιες υποθέσεις για τη συγκεκριμένη επαρχία.

Ο άνθρωπος είναι από του λίγους που δεν αγωνίστηκε να γίνει Δεσπότης. Άγνωστος στους κύκλους της Ιασίου έως την εκλογή του. Η χρονική συγκυρία και η διορατικότητα ενός Πρωθιεράρχου τον οδήγησαν στον Επισκοπικό Θρόνο.

Ήσυχος μα με δυναμισμό ιερουργεί την Αρχιερωσύνη του, ο κόσμος τον αγαπά και ο Θεός επιτρέπει να παραμένει Ποιμενάρχης.

Το να θέλεις να γίνεις επίσκοπος λέει ο Απόστολος Παύλος είναι καλό έργο, δεν είναι όμως δυνατόν όλοι να γίνουνε στα 41 και με απόλυτη πλειοψηφία των εκλεκτόρων. Ούτε φυσικά για όλους είναι τ’ Αγιαννιού ώστε να μπορούν να εκλέγονται και πριν τη συμπλήρωση του 35ου ή της πενταετίας, ή, ή, ή.

Το σύστημα εκλογής όπως το περιέγραψε σε παλαιότερη συνέντευξη του μεγαλόσχημος της εκκλησίας μας, χολαίνει. Αυτό όμως είναι μία άλλη υπόθεση και εκείνοι που θέλουνε να γίνουν επίσκοποι ας αγωνιστούν να αλλάξει για να μπορούν να έχουν ελπίδες.

Το να κυκλοφορούν τα ανυπόστατα και να διαδίδονται τέτοιες φήμες κανέναν δεν τιμά.

Ας μένει λοιπόν η επιθυμία και ας πρυτανεύει ο σεβασμός στους ζώντες και ακμαίους Ιεράρχες.

Συνοπτικός

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.