• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Χριστούγεννα στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

28 Δεκεμβρίου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Χριστούγεννα  στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος
Share on FacebookShare on Twitter

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Πόλη της Χαλκίδος, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, αλλά και σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως, την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022.

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε μικρούς και μεγάλους καλαντιστές, συλλόγους και την φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων και άκουσε απ’ όλους συγκινημένος το πατροπαράδοτο εορταστικό προανάκρουσμα της γεννήσεως του Χριστού.

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, που τελείται σύμφωνα με την από ετών καθιερωμένη τάξη, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με τη συμμετοχή των Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη-Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Β’ Γραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αιμιλιανού Χρήστου-Προϊσταμένου της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊσταμένου της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου-Εφημερίου της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Χρυσοστόμου Καλύβα-ιερατικώς προϊσταμένου της Ενορίας Αγ. Νικολάου Χαλκίδος και Νικολάου Πριμηκύριου-ιερατικώς προίσταμένου της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, των Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη-Προϊσταμένου της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, Σαματίου Μπασδέκη-Εφημερίου της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού και Χαραλάμπους Ταραμίγκου-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, του Οικ. Αναστασίου Χρήστου-Προϊσταμένου της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, του Ιερομον. Καλλινίκου Καραπέτη-Εφημερίου της Ενορίας Αγ. Σοφίας Ξηρόβρυσης, των Πρεσβ. Δημητρίου Παλικαρίου-Εφημερίου της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα και Ιωάννου Κάββαλου-Εφημερίου του Ι. Παρεκκλησίου Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη.

Με την άριστη απόδοση των θαυμασίων Ύμνων της Ιεράς Ακολουθίας, αλλά και των Βυζαντινών Καλάντων μετά την απόλυση, ο Πρωτοψάλτης κ. Σπυρίδων Σιμιτζής, ο Λαμπαδάριος κ. Δήμος Τσίμπος και οι χορωδοί τους κατένυξαν τους προσελθόντες πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm), απ’  όπου ο Εσπερινός μεταδόθηκε ζωντανά.

Ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου και χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια προέστη στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Προϊσταμένου της Ενορίας, Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, των συνεφημερίων του Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Πολυκαρπίδη και Αθανασίου Τρίκκα και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη, ενώ διηκόνησαν την ιερά υμνωδία οι κ. Γεώργιος Καραγκούνης Πρωτοψάλτης και Ιωάννης Δέδες Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού.

Πριν την ανάγνωση του αποστολικού αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Μιχαήλ Επιτήδειο, ενώ μετά την ανάγνωση του ευαγγελικού αναγνώσματος, ανεγνώσθη η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, η οποία έχει ως εξής:

«Αγαπητοί μου Πατέρες και Χριστιανοί μου ευλογημένοι,

Χριστός ετέχθη! Ναί, αληθώς ετέχθη ο Κύριος!

Όντως, ο Κύριός μας και Θεός μας  «σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν» (Ιωάν. α΄, 14). Είναι γεγονός η γέννησή Του ιστορικό και ταυτοχρόνως θαυμαστό! Έγινε αυτό που δεν ήταν, άνθρωπος δηλαδή, ενώ παρέμεινε και αυτό που ήταν, δηλαδή, Θεός! Μας επισκέφθηκε εξ ύψους ο Σωτήρας μας!

Και, όπως λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, όταν το υψηλό έρχεται σε επαφή με το ταπεινό, αυτό δεν χάνει τίποτε από την δόξα του, εκείνο, όμως, το ταπεινό το ανυψώνει! Ανορθώνεται, λοιπόν, ο πεσμένος άνθρωπος και καταπίπτει ο πλανήσας και πλανών την οικουμένη διάβολος!

Ο κτίστης βρεφουργείται, εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου, και ο κόσμος ολόκληρος αναπλάθεται! Νεουργείται! Ανακαινίζεται! Γίνεται καινούργιος! Πως; Με ποιο τρόπο; Μέσω αυτής της πρόσληψής του από τον Θεό και της ένωσής του μαζί Του!

 Ασύλληπτη, πράγματι, η θεία ευεργεσία και απερίγραπτη η χαρά! Τα σύμπαντα σήμερον χαράς πληρούνται, διότι Χριστός ετέχθη εκ της Παρθένου! Αναμενόμενη, όμως, λογικά και η εκ μέρους όλων μας οφειλόμενη ευγνωμοσύνη. Το Μυστήριο της θείας Λειτουργίας, άλλωστε, που αυτήν την ώρα επιτελείται, είναι έκφραση ευχαριστίας, για όλα όσα ο Κύριος καταδέχθηκε και προσέφερε υπέρ ημών, με πρώτο την σάρκωσή Του, προκειμένου να μας ανεβάσει πάλι στον ουρανό και να μας χαρίσει την βασιλεία Του. Είναι, ωστόσο, και έκφραση της λαχτάρας μας για την θεία Κοινωνία και της συνειδητής αποφάσεώς μας να ζήσουμε μαζί Του, μιμούμενοι τον τρόπο ζωής που Εκείνος διέταξε και με το παράδειγμά Του μας εδίδαξε.

           Αγαπητά μου παιδιά,

Πολλοί άνθρωποι, σε πολλούς τόπους και με πολλούς τρόπους, εδώ και αρκετές ημέρες, έδειξαν ότι εναγωνίως ανέμεναν να γιορτάσουν την σημερινή, μεγάλη όντως, ημέρα! Οι προετοιμασίες, οι στολισμοί και οι εορταστικές εκδηλώσεις προφανώς δείχνουν την ενδόμυχη ανθρώπινη επιθυμία να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον άνθρωπο και τον κόσμο, αλλ’ όμως, ούτε ο άνθρωπος αλλάζει από μόνος του, ούτε ο κόσμος ωραΐζεται με τον επιφανειακό στολισμό.

Δεν είναι δυνατόν με τα στολίδια να καλυφθούν ο ατομισμός, η αδιαφορία, η αδικία, η βία, οι κλοπές, η εγκληματικότητα, ο θυμός και η οργή, οι φόνοι, οι πόλεμοι και οι αιματοχυσίες, οι εκβιασμοί, τα ψέμματα και οι απάτες, οι ασωτίες, οι πορνείες, οι μοιχείες, οι εκτρώσεις, οι μαστροπείες, οι σωματεμπορίες, οι παιδοφιλίες, οι κακοποιήσεις, οι διαστροφές, οι γυναικοκτονίες, η περιφρόνηση, η εκμετάλλευση του αδύνατου και του πτωχού και τόσα άλλα, που βλέπουμε να περισσεύουν στην εποχή μας και διά των οποίων αποδεικνύεται περίτρανα ο αγιογραφικός λόγος ότι ο κόσμος κείται εν τω πονηρώ (Ιωάν. Α΄ 5, 19) και ότι ο διάβολος είναι ο άρχων του κόσμου τούτου, ο κοσμοκράτωρ (Εφεσ. στ΄ 12), εξ αιτίας μας μάλιστα! Ημπορεί μάλιστα και να καυχάται ο αντίδικός μας σατανάς, ότι με την προτίμησή μας τον ενισχύουμε, σε βάρος του Χριστού μας και του εαυτού μας.

Ναί, αγαπητά μου παιδιά, αυτή είναι η πικρή αλήθεια! Γιορτάζουμε με κοσμικό τρόπο τα Χριστούγεννα. Κάποιοι μάλιστα αποφεύγουν να ονομάσουν την γιορτή «Χριστούγεννα». Φαίνεται ότι δεν είναι επιθυμητή η παρουσία του Χριστού στη ζωή πολλών.

Ο Χριστός αποδοκιμάζεται! Ο ιερός Χρυσόστομος διδάσκει πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη αφροσύνη απ’ αυτήν. Να αρνείται, δηλαδή, ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του, στους σχεδιασμούς και τις επιλογές του, το Φως του Χριστού και να ακολουθεί τις επιταγές του ζηλόφθονου εχθρού του, του διαβόλου, που οδηγούν στο σκοτάδι της αποστασίας. Και το τραγικότερο, να του παραδίδεται αμαχητί και άνευ όρων, αφιερώνοντάς του ακόμη και άσματα και ύμνους, ναούς και λατρευτικές, ακόμη και ανθρώπων, θυσίες!

Αγαπητά μου παιδιά,

Όλος ο κόσμος νοιώθει την ανάγκη της ανακαινίσεώς του. Αγωνίζεται, σχεδιάζει μία νέα αρχή, μιλάει με προσδοκία, ίσως και καύχηση, για επανεκκίνηση ήδη προγραμματισμένη! Αυτό σημαίνει ότι  το παλιό έχει καταρρεύσει και κάτι νέο αρχίζει να οικοδομείται.

Η επανεκκίνηση όμως αυτή θα επιχειρηθεί με το Φως της Αλήθειας; Φοβούμαι ότι και αυτή η νέα προσπάθεια φαίνεται να μην εμπνέεται από το Φως του Χριστού το αληθινό, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την ανοικοδόμηση, που μπορεί και να αυτοχαρακτηρίζεται ως επιστροφή στην κανονικότητα, είναι παμπάλαια και αποδεδειγμένως ακατάλληλα, πολλά εργασμένα στο σκότος. Τα αποτελέσματα απογοητευτικά.

Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες, οι εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, την τεχνολογία, τα ηλεκτρονικά, και οι περισσότεροι όλο και πιο πολύ βυθιζόμαστε στην θλίψη και την κατάθλιψη! Οι αιρέσεις και οι πλάνες αμέτρητες και διά παντός μέσου επικοινωνίας διαφημιζόμενες, σαν επιλογές λυτρωτικές του άγχους και των ψυχικών προβλημάτων.

Μία τέτοιου είδους επανεκκίνηση θεωρώ πως είναι ένα ακόμη βήμα στην υποδούλωση! Το επισημαίνει ρεαλιστικά και προειδοποιητικά η αγία Γραφή: Όποιος αμετανόητα πέφτει στην αμαρτία, και η κατ’ εξοχήν αμαρτία είναι ο χωρισμός από τον Θεό, αυτός είναι δούλος της αμαρτίας! (Ιωάν. η΄, 34). Είναι, μάλιστα, φοβερό να νομίζεις ότι απελευθερώνεσαι την ώρα που με τρόπο ύπουλο εξαπλώνεται η απάνθρωπη τυραννία και ετοιμάζονται όλο και οδυνηρότερα δεσμά.

Αγαπητά μου παιδιά,

Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά μόνον αυτή μας ωφελεί πραγματικά.

Και η σημερινή μεγάλη γιορτή έρχεται να μας απαλλάξει από τα δεσμά και την πίκρα της αμαρτίας, προσφέροντάς μας ενυπόστατη την Αλήθεια, τον γλυκύτατο Ιησού Χριστό. Αλήθεια είναι ο Χριστός! Και αυτός είναι ο ελευθερωτής μας από τον απάνθρωπο τύραννο διάβολο, την αμαρτία και τον θάνατο.

Γι’ αυτό και τον πολεμά ο διάβολος και όσοι εκ των οπαδών του κινούνται και δρούν στο σκότος και μας θέλουν δεσμίους… Μακάρι να κατανοήσουμε ότι ο Χριστός είναι το Φως! Η Αλήθεια! Η Ζωή! Ο μοναδικός και αποκλειστικός ελευθερωτής και Σωτήρας της ανθρωπότητος!

Τέτοια αληθινά Χριστούγεννα σας εύχομαι να γιορτάσετε! Χριστούγεννα, που σημαίνουν για όλους μας και τον καθένα μας την απαρχή νέας ζωής μαζί με τον Χριστό!

Με πατρική στοργή

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε εγκαρδιότατα προς όλους τους εκκλησιασθέντες πιστούς, τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm) και αμέσως επισκέφθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα Χαλκίδος, όπου συνοδευόμενος, από τους υπευθύνους Εφημερίους Αρχιμ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο και π. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση, συνάντησε τους κρατουμέμους, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές και τους προσέφερες χριστουγεννιάτικες ευλογίες.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Πρόσφατα Άρθρα

Μητροπολίτης Άρτης: “Όποιος διακονεί, Αγγέλων φως μοιράζει”
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Άρτης: “Όποιος διακονεί, Αγγέλων φως μοιράζει”

7 Νοεμβρίου 2025

Στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ενορίας Λουτροτόπου Άρτης, το οποίο αποτελεί το Καθολικό παλαιάς Μονής, ετελέσθη, το απόγευμα...

Read more
8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ
Αρχαγγέλων

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

7 Νοεμβρίου 2025

Στην Αγία Γραφή συχνά γίνεται  λόγος για τους αγγέλους. Κατά τον Πρόκλο Κωνσταντινουπόλεως, το όνομα Μιχαήλ ερμηνεύεται ως «Δύναμις Θεού»...

Read more
Η τιμή των αγίων Αγγέλων
Πνευματικές Διδαχές

Η τιμή των αγίων Αγγέλων

7 Νοεμβρίου 2025

Γεωργίου Φίλια, Καθηγ. Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.  Το αγιολόγιον της Εκκλησίας, Πρακτικά ΙΣΤ΄ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ι. Μητροπόλεων,  Αθήνα...

Read more
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ
Αρχαγγέλων

Σύναξις Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πασῶν τῶν Ἀσωμάτων καὶ Οὐράνιων Δυνάμεων

7 Νοεμβρίου 2025

Ἡ Ἐκκλησία μας σήμερα γιορτάζει τὴν Σύναξη τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ, καθὼς καὶ τῶν ὑπολοίπων Ἀσωμάτων καὶ Οὐρανίων Ἀγγελικῶν...

Read more
Παρουσίαση βιβλίου ΄΄ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ΄΄ στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Παρουσίαση βιβλίου ΄΄ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ΄΄ στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης

7 Νοεμβρίου 2025

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η βιβλιοπαρουσίαση του νέου...

Read more
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

7 Νοεμβρίου 2025

Τήν Παρασκευή 7 Νοεμβρίου ἐ. ἒ. , ὁ Σεβασμιώτατος τέλεσε τὴν Ἀκολουθία τῆς Ἀρτοκλασίας καὶ εὐλόγησε τοὺς ἄρτους ποὺ προσεφέρθησαν...

Read more
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΥΡΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΥΡΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ

7 Νοεμβρίου 2025

Τήν Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2025, στὸν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς τελέσθηκε Θεία Λειτουργία ὃπου προέστη ὁ Σεβασμιώτατος...

Read more
Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας

7 Νοεμβρίου 2025

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 7-11-2025, ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Νικόλαος...

Read more
Η Πολεμική Αεροπορία στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Πολεμική Αεροπορία στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

7 Νοεμβρίου 2025

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Αεροπορίας Αρχιστράτηγου Μιχαήλ και κατόπιν διαταγής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτεράρχου...

Read more
Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως

7 Νοεμβρίου 2025

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο ο Ἀγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων...

Read more
«Να μη γίνει η ενδοχώρα χαμένη υπόθεση» – Χαιρετισμός του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Εκκλησία της Ελλάδος

«Να μη γίνει η ενδοχώρα χαμένη υπόθεση» – Χαιρετισμός του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

7 Νοεμβρίου 2025

«Εύχομαι το «επιτέλους» στον τίτλο του συνεδρίου, να σημάνει το τέλος του παλιού και την νέα αρχή για την αυτοδιοίκηση»...

Read more
Τρισάγιο από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας σε πεσόντες στρατιωτικούς
Εκκλησία της Ελλάδος

Τρισάγιο από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας σε πεσόντες στρατιωτικούς

7 Νοεμβρίου 2025

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 7-11-2025, Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστο¬μο, στο ανακαινισθέν μνημείο εντός τοῦ...

Read more
Περί των Αγίων Αγγέλων
Αρχαγγέλων

Ο Αγγελικός πνευματικός κόσμος του Θεού

7 Νοεμβρίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ.ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου -Καθηγητού Η Θεία Δημιουργία διακρίνεται στην άυλη, την αόρατη και πνευματική και στην ορατή υλική. Στην πρώτη...

Read more
8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ
Αρχαγγέλων

8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

7 Νοεμβρίου 2025

Στις 8 Νοεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την σύναξη των παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Στην συνείδηση του λαού έχει...

Read more
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να διώξουμε τον φόβο και να σταθούμε δίπλα στα θύματα της βίας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να διώξουμε τον φόβο και να σταθούμε δίπλα στα θύματα της βίας»

6 Νοεμβρίου 2025

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, 5/11, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, συμμετέχοντας...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο
Κηρύγματα

“Αγόρασε τον Παράδεισο”

2 Νοεμβρίου 2024

του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου (Κυριακή Ε΄Λουκά - Λουκ. ιστ΄ 19-31) Ἀπό ἀναισθησία ψυχῆς ἔπασχε ὁ πλούσιος τοῦ σημε­ρινοῦ...

Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Ακατάλυτοι οικογενειακοί δεσμοί – Κυριακή Ε’ Λουκά

2 Νοεμβρίου 2024
Δώσε αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και αγόρασε τον Παράδεισο

Δώσε αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και αγόρασε τον Παράδεισο

2 Νοεμβρίου 2024
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το μήνυμα της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου

2 Νοεμβρίου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

«Το Ουράνιο Ραντεβού»

2 Νοεμβρίου 2019
Μετά το Θάνατο τι;

Μετά το Θάνατο τι;

3 Νοεμβρίου 2018
Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο

Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο

3 Νοεμβρίου 2018
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το μήνυμα του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου

4 Νοεμβρίου 2017
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το βιβλίο της ζωής

1 Νοεμβρίου 2017
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

30 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

«Ὁ πραγματικός πλοῦτος»

16 Νοεμβρίου 2023
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

«Πτωχός δε τις ήν ονόματι Λάζαρος»

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Ανωτέρα πάντων η αγάπη

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Κυριακή Ε’ Λουκά: Δεν φταίει ο πλούτος, αλλά η έλλειψη της αγάπης.

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Σχεδίασμα Ευαγγελικού Κηρύγματος Κυριακής Ε΄ Λουκά

29 Οκτωβρίου 2016
Next Post
Χριστούγεννα με Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Παραμυθίας

Χριστούγεννα με Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Παραμυθίας

Η εορτή των Χριστουγέννων στο Φανάρι με… «άρωμα» Βατοπαιδινό

Η εορτή των Χριστουγέννων στο Φανάρι με... «άρωμα» Βατοπαιδινό

Χριστούγεννα στο Μπέρμιγχαμ

Χριστούγεννα στο Μπέρμιγχαμ

Εκδημία ιερέως Ευαγγέλου Κολοβού

Εκδημία ιερέως Ευαγγέλου Κολοβού

Χριστούγεννα στην Ι.Μ. Καστορίας

Χριστούγεννα στην Ι.Μ. Καστορίας

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist