Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη σύναξη των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης Ευκαρπίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της Γέννησης της Παναγίας Μητέρας μας, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη σωτηρίας όλου του κόσμου, στον ενάρετο βίο και την ασκητική ζωή των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ επεσήμανε την αξία του θεσμού της οικογένειας, ο οποίος μαστίζεται στις μέρες μας από πολλά προβλήματα, όπως το δημογραφικό, το οποίο ταλανίζει την χώρα μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν των Αγίων, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για την άρτια οργάνωση της μεγάλης αυτής πανηγύρεως, καθώς και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες των Αγίων προστατών της οικογένειας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης