• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Κάθε γενιά καλείται να επιλέξει τη δική της “έξοδο”»

in Εκκλησία της Ελλάδος
9 Φεβρουαρίου 2026
byPoimin.gr Team
Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός:  «Κάθε γενιά καλείται να επιλέξει τη δική της “έξοδο”»
Share on FacebookShare on Twitter

Στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 το απόγευμα η επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος o Καππαδόκης», η οποία ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της συμπληρώσεως 200 ετών από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου και ήταν ενταγμένη στο επετειακό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2026.

Αρχικά, η κα Λήδα Γαλανοπούλου, Υπεύθυνη του Γραφείου Επιστολογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία επιμελήθηκε την παρουσίαση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην λειτουργία του Συλλόγου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», λέγοντας:

«Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», είναι ένας Σύλλογος που από το 2010 αγωνίζεται αδιάκοπα για το δικαίωμα των παιδιών με αυτιστική διαταραχή σε μια αξιοπρεπή ζωή, με κορυφαίο στόχο τη δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, εδώ στο Μεσολόγγι, την υλοποίηση της οποίας πρόσφατα επισφράγισαν διά των υπογραφών τους, ο Eπίσκοπός μας, κ. Δαμασκηνός, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ο Σύλλογος δεν είναι απλώς ένα σωματείο· είναι μια χριστιανική διακονία που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο με αυτισμό και την οικογένειά του.

Κύριο μέλημα είναι η στήριξη των ατόμων με αυτισμό, εξασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη διά βίου διαμονή και εκπαίδευση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μέριμνα για εκείνη τη δύσκολη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί θα χάσουν τα φυσικά τους στηρίγματα επιβίωσης, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές και στοργικό λιμάνι.

Η ταυτότητα του Συλλόγου κινείται σε τρεις άξονες:

Ο Χριστοκεντρικός Χαρακτήρας: Πηγή έμπνευσης και δύναμης είναι ο ίδιος ο Χριστός. Κάθε δράση  δεν επιδιώκει την κοινωνική προβολή, αλλά την ουσιαστική ανακούφιση των αυτιστικών αδελφών μας.

Το Εκκλησιαστικό Φρόνημα: Λειτουργεί κάτω από τις ευλογίες της Αγίας μας Εκκλησίας, διότι  η εκκλησιαστική ταυτότητα εγγυάται τη γνησιότητα των σκοπών τους.

Ο Ανιδιοτελής Εθελοντισμός: Ο Σύλλογος στηρίζεται στη θυσιαστική αγάπη των εθελοντών του. Είναι άνθρωποι που προσφέρουν χρόνο, κόπο και πόρους, λησμονώντας τον εαυτό τους για να υπηρετήσουν τον πλησίον.

Το Όραμά τους είναι μια κοινωνία φιλική προς τον Αυτισμό.   Γι’ αυτό, σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια, η οποία με αγάπη επιδιώκει να μετατρέψει την καθημερινότητα των αυτιστικών αδελφών μας σε αξιοπρεπή διαβίωση».

Ακολούθησε η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Γραμματέα του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Δημόπουλου με τίτλο «Οι Κριματισμένοι» από τον κ. Φώτιο Μάλαινο, Θεολόγο – Φιλόλογο – τέως Λυκειάρχη.

Ο κ. Μάλαινος με ενάργεια κατέθεσε μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερή παρουσίαση του βιβλίου. Ανέδειξε με σαφήνεια τα πρόσωπα και, δη, τον κεντρικό ήρωα, τον Μικρό Πλούταρχο, καθώς και τη στενή σχέση του με τον φροντιστή πατέρα, η οποία αποτυπώνεται στο αφαιρετικό, πλην όμως μεστό νοημάτων, εξώφυλλο.

Διέτρεξε όλα τα κεφάλαια δίνοντας στο κοινό μια γενική ιδέα του περιεχομένου τους, επικεντρώνοντας στις εναγώνιες προσπάθειες της οικογένειας για σωστή διάγνωση και ενημέρωση σχετικά με τις κατάλληλες τεχνικές φροντίδας και προστασίας του γιου τους.

Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κοινωνικές αντιδράσεις της μικρής πόλης όπου διαβιούσε η οικογένεια, καθώς πολλοί συμπολίτες αδυνατούσαν να αντιληφθούν τη διαφορετικότητα του Μικρού Πλούταρχου, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται αμήχανες, επιφυλακτικές, ενίοτε, δε, και εχθρικές συμπεριφορές προς τον αυτιστικό νέο.

Ο κ. Μάλαινος, υπό την ιδιότητα του φιλολόγου, σχολίασε και τις λογοτεχνικές αρετές του έργου, εμβαθύνοντας περισσότερο στην περίτεχνη γλώσσα του συγγραφέα, στην παράθεση πλήθους αποφθεγμάτων εντός του κειμένου και στη γενική εικόνα του βιβλίου, η οποία, σύμφωνα με τον ομιλητή, χαρακτηρίζεται από αρτιότητα και συνοχή.

Στο δεύτερο μέρος το μουσικό σχήμα Psalterio Ensemble παρουσίασε την μουσικοθεατρική παράσταση «Εξόδου Μνήμες». Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο κ. Χρήστος Ζήσης, στην ερμηνεία ήταν η κα Χριστίνα Τσουραπούλη, στην αφήγηση ο κ. Παναγιώτης Μυλωνάς, ενώ έπαιξαν οι μουσικοί: κ. Παντελής Αναστασόπουλος (κανονάκι),  κ. Θανάσης Μπλέτσας (κλαρίνο και τραγούδι), κ. Χρήστος Ζήσης (κιθάρα και τραγούδι) και κ. Γιώργος Λιούλιος (κρουστά)

Παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν μέλη του χορευτικού Συλλόγου «Άγιος Συμεών» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, με τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Σήμερα δεν συγκεντρωθήκαμε απλώς για να παρακολουθήσουμε μια καλλιτεχνική εκδήλωση. Συγκεντρωθήκαμε για να σταθούμε απέναντι σε ένα από τα πιο ηχηρά γεγονότα της ιστορικής μας μνήμης: την Έξοδο του Μεσολογγίου και να αναρωτηθούμε τί σημαίνει αυτή η Έξοδος για εμάς, σήμερα.

Ο τίτλος της παράστασης, «Εξόδου μνήμες», υποδηλώνει κάτι βαθύτερο από μια ιστορική αφήγηση. Μιλά για τη μνήμη όχι ως παρελθόν, αλλά ως ζωντανή παρουσία. Για μνήμες που δεν ανήκουν μόνο στους νεκρούς, αλλά βαραίνουν τους ζωντανούς. Μνήμες που δεν ζητούν απλώς τιμή, αλλά ευθύνη.

Τότε, στο Μεσολόγγι, άνθρωποι εξαντλημένοι από την πείνα, την πολιορκία και την απώλεια, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αδιανόητο δίλημμα: παράδοση ή έξοδος. Ζωή χωρίς ελευθερία ή θάνατος με αξιοπρέπεια. Σήμερα, δύο αιώνες μετά, δεν βιώνουμε πολιορκία με όπλα και τείχη. Ζούμε όμως σε έναν κόσμο όπου άλλες μορφές πολιορκίας είναι παρούσες: η αποξένωση, η αδιαφορία, ο φόβος και η καχυποψία, η απώλεια της συλλογικότητας και  η εύκολη παραίτηση. Τότε, οι άνθρωποι του Μεσολογγίου έδρασαν μαζί. Σήμερα, συχνά πορευόμαστε μόνοι. Τότε, η κοινότητα στάθηκε ως ένα σώμα. Σήμερα, πολλές φορές ξεχνάμε πόση δύναμη έχει το «εμείς». Κι όμως, η Έξοδος δεν μας μιλά μόνο για τον θάνατο. Μας μιλά για την επιλογή. Για εκείνη τη στιγμή που ο άνθρωπος, ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, επιλέγει να μην απαρνηθεί τις αξίες του.

Αντιπαραβάλλοντας το τότε με το τώρα, δεν επιδιώκουμε να εξισώσουμε καταστάσεις. Επιδιώκουμε να κατανοήσουμε στάσεις ζωής. Η Έξοδος του Μεσολογγίου μας θυμίζει ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη, ούτε αυτονόητη.

Ότι η αξιοπρέπεια δεν μετριέται με την άνεση, αλλά με τη στάση απέναντι στον άλλον άνθρωπο. Ότι η κοινωνία κρίνεται από το πώς στέκεται δίπλα στους πιο αδύναμους.

Και εδώ η μνήμη συναντά το παρόν. Ζούμε σε μια εποχή όπου πολλοί άνθρωποι βιώνουν τον αποκλεισμό — όχι πίσω από τείχη, αλλά πίσω από κοινωνικά στερεότυπα, οικονομικές δυσκολίες, αναπηρίες, διαφορετικότητες. Σε μια εποχή που η έννοια της αποδοχής και της συμπερίληψης δεν είναι αυτονόητη, αλλά διεκδικούμενη.

Η Έξοδος μάς καλεί να αναρωτηθούμε:

Ποιές είναι οι σημερινές μας έξοδοι;

Από τί καλούμαστε να εξέλθουμε ως κοινωνία;

Από την αδιαφορία; Από τον φόβο; Από τη σιωπή;

Ίσως η σημερινή έξοδος να μην απαιτεί όπλα, αλλά ενσυναίσθηση. Να μην απαιτεί θυσία ζωής, αλλά θυσία βολής. Να μην οδηγεί στο θάνατο, αλλά στη βαθύτερη κατανόηση του ανθρώπου.

Γι’ αυτό και η τέχνη έχει τόσο κρίσιμο ρόλο.

Μέσα από τη μουσική και το θέατρο, οι μνήμες μεταμορφώνονται σε βίωμα. Μας επιτρέπουν να μην παρακολουθούμε απλώς την ιστορία, αλλά να τη νιώθουμε. Η αποψινή παράσταση δεν αναπαριστά μόνο το παρελθόν. Το συνομιλεί με το παρόν. Και μας καλεί να πάρουμε θέση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που με σεβασμό, ευαισθησία και καλλιτεχνική ευθύνη ζωντανεύουν αυτές τις μνήμες.

Θα ήθελα, σε αυτό το σημείο, να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», για την πρωτοβουλία, την ευαισθησία και τη διαρκή προσφορά του στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Με τη δράση του αποδεικνύει έμπρακτα, ότι η μνήμη, η αλληλεγγύη και η συμπερίληψη δεν είναι απλώς έννοιες, αλλά καθημερινή στάση ζωής. Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη οφείλουμε στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατο  Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφο για την πνευματική του στήριξη, την καθοδήγηση και τη διαρκή παρουσία του, που εμπνέει, ενώνει και ενδυναμώνει κάθε προσπάθεια με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του.

Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να εκφράσω τις ιδιαίτερες και θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Φώτιο Μάλαινο για την ουσιαστική, μεστή και εμπνευσμένη παρουσίαση του βιβλίου «Οι Κριματισμένοι», μια παρουσίαση που δεν περιορίστηκε στην απλή αναφορά στο έργο, αλλά ανέδειξε το ιστορικό, ηθικό και ανθρώπινο βάθος του, δίνοντάς μας πολύτιμα ερεθίσματα σκέψης και μνήμης.

Ιδιαίτερη τιμή και βαθιά ευγνωμοσύνη οφείλουμε στον συγγραφέα του βιβλίου, τον αξιότιμο κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, όχι μόνο για το σημαντικό συγγραφικό του έργο, αλλά και για την πολυετή, συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά του στον Σύλλογο. Η διαχρονική παρουσία και η δράση του αποτελούν σταθερό πυλώνα στήριξης, έμπνευσης και προσφοράς, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα, ότι ο πολιτισμός και η κοινωνική ευθύνη πορεύονται μαζί.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στα μέλη του χορευτικού Συλλόγου «Άγιος Συμεών» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και στο μουσικό σχήμα Psalterio, για την εξαιρετική καλλιτεχνική τους παρουσία, με την οποία συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας βαθιάς συγκίνησης και στοχασμού, ενισχύοντας με τη μουσική τους το νόημα και το συναίσθημα της εκδήλωσης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και την κα Λήδα Γαλανοπούλου για την άρτια, ουσιαστική και με σεβασμό παρουσίαση της εκδήλωσης, καθώς και για τον διακριτικό αλλά καθοριστικό ρόλο της στον συντονισμό της, συμβάλλοντας στην ομαλή ροή και την επιτυχία της αποψινής βραδιάς.

Με την προσπάθειά  τους μας υπενθυμίζουν ότι η ιστορία δεν τελειώνει — συνεχίζεται μέσα από τις επιλογές μας.

Ας φύγουμε σήμερα από εδώ λίγο πιο σιωπηλοί, αλλά και λίγο πιο συνειδητοί.

Ας κρατήσουμε τις μνήμες της Εξόδου όχι ως βάρος, αλλά ως φάρο.

Γιατί κάθε εποχή έχει το δικό της Μεσολόγγι.

Και κάθε γενιά καλείται να επιλέξει τη δική της “έξοδο”.

Σας ευχαριστώ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων στους ομιλητές και τους συντελεστές.

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Ἐκοιμήθη ὁ Γέρων Ἀρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Γερασίμου τοῦ Ἰορδανίτου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ἐκοιμήθη ὁ Γέρων Ἀρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Γερασίμου τοῦ Ἰορδανίτου

6 Σεπτεμβρίου 2026

Τὸ Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων μετὰ βαθυτάτης θλίψεως ἀναγγέλλει τὴν πρὸς Κύριον ἐκδημίαν τοῦ Γέροντος Ἀρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου, ἐπὶ μακρὰν σειρὰν ἐτῶν Ἡγουμένου...

Read more
Χειροτονία νέου Διακόνου στα Πετρίλια Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Διακόνου στα Πετρίλια Φθιώτιδος

6 Σεπτεμβρίου 2026

Στο χαρμόσυνο κλίμα της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής, πρώτης κατά το νέο Εκκλησιαστικό έτος, του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον ομώνυμο...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: «Ο Χριστός καλεί· η μετάνοια ανοίγει την πόρτα»
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: «Ο Χριστός καλεί· η μετάνοια ανοίγει την πόρτα»

6 Σεπτεμβρίου 2026

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ελειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου...

Read more
Εάν δεν έχεις αυτούς τους στόχους, τότε φάε κρέας και την Μεγάλη Παρασκευή
Εκκλησία της Ελλάδος

Κρίση στη σχέση: Γιατί τα ζευγάρια απομακρύνονται ενώ ακόμα αγαπιούνται;

6 Σεπτεμβρίου 2026

Γιατί τα ζευγάρια απομακρύνονται ενώ ακόμα αγαπιούνται; Τι συμβαίνει όταν η καθημερινότητα, τα προβλήματα, οι διαφορετικές συνήθειες και τα χρόνια...

Read more
Με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου στην Αγία Παρασκευή Αττικής
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου στην Αγία Παρασκευή Αττικής

6 Σεπτεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, Επισκόπου Νικομηδείας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, του ομωνύμου Δήμου...

Read more
Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Φαρών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Φαρών

6 Σεπτεμβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, της συνοικίας Φαρών, στην πόλη της Καλαμάτας, ένθα μεταφέρθηκε, για το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα,...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη μνήμη των δύο πιλότων που χάθηκαν στην Τανάγρα

6 Σεπτεμβρίου 2026

Τρισάγιο στη μνήμη των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην Τανάγρα τέλεσε σήμερα...

Read more
Στελέχη νεότητας Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους στην Τήνο
Εκκλησία της Ελλάδος

Στελέχη νεότητας Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους στην Τήνο

6 Σεπτεμβρίου 2026

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και...

Read more
Στο Πήλιο ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος
Εκκλησία της Ελλάδος

Στο Πήλιο ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος

6 Σεπτεμβρίου 2026

Στο πανέμορφο Πήλιο βρέθηκε το διήμερο 5-6/9 ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου,...

Read more
Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος

6 Σεπτεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου 2026, στον Ιερό Ναό...

Read more
Κουρά ενός ακόμη μοναχού από τον Φθιώτιδος Συμεών
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά ενός ακόμη μοναχού από τον Φθιώτιδος Συμεών

6 Σεπτεμβρίου 2026

Στα προεόρτια της Θεομητορικής Εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, με ένα ακόμη σπουδαίο πνευματικό γεγονός εγκαινίασε την φετινή πανήγυρη της...

Read more
Φως ιλαρόν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Φως ιλαρόν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας

6 Σεπτεμβρίου 2026

Με κάθε λαμπρότητα πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας, την Ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου...

Read more
«Η πίστη των πατέρων, φως των επομένων γενεών»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η πίστη των πατέρων, φως των επομένων γενεών»

6 Σεπτεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη συγκίνηση εορτάσθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 η συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Αγίας...

Read more
Χειροτονία Πρεσβύτερου στην Ι.Μ. Ιέρακος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβύτερου στην Ι.Μ. Ιέρακος

6 Σεπτεμβρίου 2026

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  η Εκκλησία μας εόρτασε την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Παράλληλα, για την...

Read more
Εγκαίνια έκθεσης του πίνακα «Η ανατίναξη της Μονής Αρκαδίου» του Ιβάν Αϊβαζόφσκι στην Ιερά Μονή Αρκαδίου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Εγκαίνια έκθεσης του πίνακα «Η ανατίναξη της Μονής Αρκαδίου» του Ιβάν Αϊβαζόφσκι στην Ιερά Μονή Αρκαδίου

5 Σεπτεμβρίου 2026

Το απόγευμα της Τρίτης, 2ας Σεπτεμβρίου 2026, πραγματοποιήθηκαν, στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, τα εγκαίνια της έκθεσης...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Οι γάμοι – Κυριακής ΙΔ’ Ματθαίου

2 Ιανουαρίου 2021

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ «ὡμοιώθη ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν ἀνθρώπω βασιλεῖ,  ὅστις ἐποίησε γάμους τῷ υἱῶ αὐτοῦ» (Ματθ.22,2) Καὶ ἡ σημερινὴ...

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

Κεκλημένοι όλοι για τον θείο γάμο

2 Σεπτεμβρίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

3 Σεπτεμβρίου 2018
Next Post
Η θαυματουργική πίστις του Αγίου Χαραλάμπους

Ἃγιος Ἰερομὰρτυς Χαρὰλαμπος ὁ Θαυματουργὸς

40ήμερο μνημόσυνο του κατά σάρκα αδερφού του Σεβ. Μητρ. Γλυφάδας

40ήμερο μνημόσυνο του κατά σάρκα αδερφού του Σεβ. Μητρ. Γλυφάδας

Στο εδώλιο… οι εικόνες;

Στο εδώλιο… οι εικόνες;

Κυριακή του Ασώτου στην Αλεξανδρούπολη

Κυριακή του Ασώτου στην Αλεξανδρούπολη

Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στην Άρτα

Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στην Άρτα

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist