• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
12 Νοεμβρίου 2022
byPoimin.gr Team
Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού
Share on FacebookShare on Twitter

Με ιδιαίτερες τιμές και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στην κεντρική πλατεία ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως και Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, πλειάδα Αρχιερέων και πλήθος λαού.

Ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο στο νέο Ποιμενάρχη και ακολούθως ο Δήμαρχος Μεσολογγίου τον προσφώνησε με θερμούς λόγους.

Στη συνέχεια εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, όπου ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτου.

Ακολούθησε η τελετή της Ενθρονίσεως στην οποία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κοζάνης κ. Παύλος, Μεσογαίας, κ. Νικόλαος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Λευκάδος κ. Θεόφιλος, Θηβών κ. Γεώργιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ηλείας κ. Αθανάσιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, Λαγκαδά κ. Πλάτων, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Συμμετείχαν επίσης Πρωτοσύγκελλοι, Ηγούμενοι και Ηγουμένες Ιερών Μονών, μετά των τιμίων συνοδειών τους, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η, εκ Βόλου καταγόμενη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Βουλευτές, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων και Οργανισμών της περιοχής, κληρικοί και πλήθος κόσμου, οι οποίοι καθ’ όλη την πομπή και την τελετή επευφημούσαν τον νέο Πνευματικό τους Πατέρα και Ποιμενάρχη αναφωνώντας το «Άξιος».

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως Τοποτηρητής και Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου για την ευόδωση της αρξαμένης Μητροπολιτικής Ποιμαντορίας του νέου Ποιμενάρχου καθώς και για την κατ’ άμφω υγεία του Κλήρου, των μοναχών και των Χριστιανών της ευλογημένης αυτής Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανέφερε ότι ο νέος Μητροπολίτης έρχεται σε μια περιοχή με μεγάλη ιστορία. Μια Μητρόπολη που διακόνησαν μεγάλη Αρχιερείς, αλλά και ευλαβείς ιερείς και ιεροκήρυκες που ο καθένας με τα ιδιαίτερα προσόντα και χαρίσματά του, προσέφερε πολλά στο ευλογημένο ποίμνιο. Επίσης ανέφερε ότι από τον τόπο αυτό αναδείχθηκαν μεγάλοι άγιοι με κορυφαίο τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα κέντρα εκκλησιαστικής ζωής, ζωντανές Ενορίες με ευσεβείς κληρικούς, ευλαβείς λαϊκούς και αξιόλογους άρχοντες. Αναφέρθηκε στο έργο του Μητροπολίτου λέγοντας ότι είναι διπλό, να δίνη την ομολογία της Ορθόδοξης πίστεως και να εξασκή την ποιμαντική προς όλους.

Ολοκληρώνοντας δήλωσε βέβαιος ότι ο νέος Επίσκοπος θα κερδίσει αυτόν τον ευσεβή λαό με την γλυκύτητα των λόγων του, γιατί κοσμείται από ποικίλα χαρίσματα, από φυσική αντιληπτικότητα και διοικητική πείρα, που απέκτησε κοντά στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις της Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Ζέττας Μακρή, του Περιφερειάρχου Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκταρίου Φαρμάκη και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ως εκπροσώπου του ιερού κλήρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κατά τον Ενθρονιστήριο λόγο του, τόνισε ότι από σήμερα ξεκινά μια νέα σελίδα στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και έστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης προς όλους, καλώντας τις τοπικές αρχές και το λαό σε στενή συνεργασία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Αναφέρθηκε στον θεσμό και τον ρόλο του Επισκόπου μέσα στην Εκκλησία και την κοινωνία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ο νέος επίσκοπος έρχεται έχοντας στην σκέψη και στην καρδιά του έναν λόγο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου: “Η Εκκλησία δεν σώζει μ᾽ αυτά που πράττει, αλλά με αυτό που είναι”. Κι αυτός ο λόγος μεταφράζεται σε ένα όνομα: Ιησούς Χριστός! Η Εκκλησία σώζει επειδή κοινωνεί με τον Χριστό, τοις πάσι τον Χριστόν καταγγέλλει, ευαγγελίζεται την δικαιοσύνη του Χριστού, δηλαδή την αγάπη και την ελπίδα για όλους, που γίνεται άφεση αμαρτιών, ανάσταση και ζωή αιώνιος. Η Εκκλησία σώζει, καθώς καλεί τους ανθρώπους σε συνάντηση, σύναξη, καινούργια ζωή, με την αποδοχή ότι τα πάντα και εν πάσι Χριστός! Αυτή είναι και η αποστολή του επισκόπου. Να είναι μιμητής Χριστού. Να γίνεται η οδός και να δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό.  Να τίθεται επικεφαλής του λαού του σε μία πορεία αγάπης, που θα καταστήσει πάντας ανθρώπους ώριμους πνευματικά, “εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού”».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι: «Ο επίσκοπος είναι ο εγγυητής της ενότητας, τόσο εντός του σώματος του Χριστού, όσο και στον αγώνα να εκκλησιοποιηθεί ο κόσμος, για να ζήσει. Η παράδοση της Εκκλησίας αναθέτει στον επίσκοπο αυτή την ευθύνη. Να διακρίνει τα χαρίσματα κλήρου και λαού. Να καλεί οι πάντες να λειτουργήσουν υπό την ευλογία του, ώστε να διακρίνονται τα όρια. Και να μη λησμονούν ότι και εκείνος με την σειρά του αναφέρεται, λογοδοτεί στην Εκκλησία, στην Ιερά Σύνοδο».

Διαβεβαίωσε το λαό της Μητροπόλεως ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αφοσιωμένης θυσιαστικής διακονίας και έμπρακτης συμπαράστασης στους πάσχοντες, στους αναξιοπαθούντες και ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία. Εξέφρασε την επιθυμία του για την στήριξη τους θεσμού της οικογενείας, των κληρικών και των ιερατικών οικογενειών τους, των νέων, των ιεροπαίδων, των σχολείων και κάθε εμπερίστατου ανθρώπου.

Αναφέρθηκε στην ιστορία των περιοχών που αποτελούν την Ιερά Μητρόπολη, στην ανάγκη για την ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στην στήριξη των Μοναστηριών, τα οποία χαρακτήρισε ως τον ένα από τους δύο πνεύμονες στην ζωή της πίστεως. Μίλησε για τους τοπικούς αγίους και τους μακαριστούς προκατόχους του και κυρίως τους τρεις τελευταίους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αλλά και οι τελευταίοι προκάτοχοί μου αφιέρωσαν όλο τους το είναι για τον λαό μας. Ο Ιερόθεος Παρασκευόπουλος πάλεψε στην κατοχή να αντέξουν οι άνθρωποι την πείνα και τις κακουχίες. Ο Θεόκλητος Αβραντινής υπήρξε ο εμπνευστής και πρωταγωνιστής του να χτιστούν στις ενορίες νέοι ναοί, με κάλλος και λειτουργικότητα, ώστε να υμνείται ο Θεός. Ο πολύκλαυστος Κοσμάς Παπαχρήστου, ο σεβάσμιος γέροντας, καθώς υπήρξε πνευματικός καθοδηγητής και εξομολόγος πολλών ανθρώπων, έδειξε ότι η αγάπη είναι έργα, ότι “ο λόγος του Θεού ου δέδεται”, ότι αποστολή του επισκόπου είναι να μιλά και να δείχνει τον Θεό. Τους ευγνωμονώ, τους μνημονεύω στην προσκομιδή και παρακαλώ να αγωνιστούμε τον καλόν αγώνα, τιμώντας και αυτούς στην πράξη».

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή για τους κόπους και την άοκνη παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη αυτούς τους έντεκα μήνες, ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς που συμμετείχαν στην χαρά της τοπικής Εκκλησίας, τους άρχοντες, τον ιερό κλήρο, τους επισκέπτες από άλλες περιοχές και ειδικά από την Μητρόπολη Δημητριάδος και τον πιστό λαό της Αιτωλοακαρνανίας.

Ολοκληρώνοντας τον συγκινητικό και μεστό θεολογικών νοημάτων Ενθρονιστήριο λόγο του επικαλέστηκε τις πρεσβείες όλων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία Αγίων και ζήτησε από όλους να προσεύχονται για τον ίδιο να είναι ενώπιον Θεού και ανθρώπων πατέρας, ο οποίος “τίθησι την ψυχήν του υπέρ των προβάτων”, φίλος, αδελφός, αλλά και εκείνος που θα θέτει τα όρια της αληθείας.

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

20 Οκτωβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ  Θεολόγου – Καθηγητού Πολλοί άγιοι της Εκκλησίας μας κατείχαν υψηλά αξιώματα στις κρατικές υπηρεσίες των χωρών τους....

Read more
Αγρυπνία για τον Άγιο Γεράσιμο εν Κεφαληνία στον Θεολόγο Διρφύων
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία για τον Άγιο Γεράσιμο εν Κεφαληνία στον Θεολόγο Διρφύων

20 Οκτωβρίου 2026

Την Δευτερα 19 Οκτωβρίου εσπέρας επι τη εορτή του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαληνία τελέσθηκε  ιερά  αγρυπνία  στον ιερό ναο...

Read more
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

20 Οκτωβρίου 2026

Τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2026, η πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε τον ατίμητο θησαυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, την θαυματουργό εικόνα...

Read more
Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Ζερμπίτσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Ζερμπίτσης

20 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, στην ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του...

Read more
Έχουμε τον Χριστό! Εκείνος είναι η κεφαλή μας και εμείς μέλη του Σώματός Του
Εκκλησία της Ελλάδος

Έχουμε τον Χριστό! Εκείνος είναι η κεφαλή μας και εμείς μέλη του Σώματός Του

20 Οκτωβρίου 2026

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ιεράρχου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ,...

Read more
Άγιος Γεράσιμος – Ο θησαυρός της Κεφαλονιάς
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Γεράσιμος: Ο βίος του και η περιπλάνησή του στα ιερά της Ορθοδοξίας

20 Οκτωβρίου 2026

Ο Άγιος Γεράσιμος πέθανε την 15η Αυγούστου του 1579. Επειδή την ημέρα αυτή γιορτάζεται η κοίμηση της Θεοτόκου, η γιορτή...

Read more
Ἐπετειακή ἐκδήλωση γιά τόν ἡρωικό θάνατο τοῦ Ἐπισκόπου Ρωγῶν Ἰωσήφ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐπετειακή ἐκδήλωση γιά τόν ἡρωικό θάνατο τοῦ Ἐπισκόπου Ρωγῶν Ἰωσήφ

20 Οκτωβρίου 2026

Ἐπετειακή ἐκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέ ἀφορμή τήν συμπλήρωση διακοσίων ἐτῶν ἀπό τήν θρυλική Ἔξοδο τοῦ Μεσολογγίου καί τόν ἡρωικό θάνατο τοῦ...

Read more
Αγιασμός στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

20 Οκτωβρίου 2026

  Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στη Σχολή Γονέων της...

Read more
Η Άρτα αποχαιρέτησε την θαυματουργό Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από την Ρόδο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Άρτα αποχαιρέτησε την θαυματουργό Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από την Ρόδο

20 Οκτωβρίου 2026

Το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2026, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης, με...

Read more
Συγκίνηση στην Εδέσσα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωήλ και τα 25 χρόνια αρχιερατείας του
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκίνηση στην Εδέσσα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωήλ και τα 25 χρόνια αρχιερατείας του

20 Οκτωβρίου 2026

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης η μνήμη του αγίου και ενδόξου Προφήτου Ιωήλ κατά την...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

19 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προέστη στη θεία...

Read more
«Δίπλα στον άνθρωπο» – Μια σημαντική εκδήλωση για την ανακουφιστική φροντίδα στο Κιάτο
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δίπλα στον άνθρωπο» – Μια σημαντική εκδήλωση για την ανακουφιστική φροντίδα στο Κιάτο

19 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο – Κέντρο Πολιτισμού «Γιάννης Σπανός» στο...

Read more
Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων  Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας στην Ι. Π. Μεσολογγίου

19 Οκτωβρίου 2026

Με την Ακολουθία του Αγιασμού άρχισαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Read more
Η υποτροφία ελληνομάθειας «Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Γκίμπα» σε σπουδαστές από την Ελλάδα και τη Σερβία
Ελλάδα Κόσμος

Η υποτροφία ελληνομάθειας «Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Γκίμπα» σε σπουδαστές από την Ελλάδα και τη Σερβία

19 Οκτωβρίου 2026

Η έναρξη διαδικτυακού προγράμματος ελληνομάθειας για Πολωνούς, έκανε το εν Πολωνία ίδρυμα " Fundacja Hagia Marina " να μην επιλέξει για...

Read more
Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου  η 33η Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» στη Λευκωσία
Ελλάδα Κόσμος

Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου η 33η Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» στη Λευκωσία

19 Οκτωβρίου 2026

Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, εγκαινιάστηκε με κάθε ιεροπρέπεια την Κυριακή 18 Οκτωβρίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»
Κηρύγματα

«Λουκάς εστί μόνος μετ´εμού»

18 Οκτωβρίου 2026

Από την ημέρα που ο Απόστολος Λουκάς σαγηνεύθηκε εκ των λόγων του Αποστόλου Παύλου, παρέμεινε πιστός ακόλουθό του. Και αυτό...

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

17 Οκτωβρίου 2026
Η δράση του π. Αὐγουστίνου Καντιώτη τα χρόνια της Κατοχής (1942-46) στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Έπαινος χηρών

17 Οκτωβρίου 2026
«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

17 Οκτωβρίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ «Ὁ Θεός καί πατήρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ οἶδεν…»

19 Οκτωβρίου 2025

Aποστολικό Μηνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά –Ο Μεγάλος Παιδαγωγός

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Η έννοια της ζωής και του θανάτου

18 Οκτωβρίου 2025
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Ο θάνατος στην οικογένεια – Κυριακή Γ’ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

«Καὶ ἰδὼν αὐτὴν ὁ Κύριος ἐσπλαγχνίσθη ἐπ᾿ αὐτῇ καὶ εἶπεν αὐτῇ· μὴ κλαῖε»

5 Οκτωβρίου 2024
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

17 Οκτωβρίου 2023
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

5 Οκτωβρίου 2019
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

5 Οκτωβρίου 2019
Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
ΠΑΤΡΑ: Τελευταίο αντίο στον ιερέα Αλέξανδρο Παπαδόπουλο! Την ώρα της ταφής ακούστηκε ο ύμνος της ΑΕΚ!

ΠΑΤΡΑ: Τελευταίο αντίο στον ιερέα Αλέξανδρο Παπαδόπουλο! Την ώρα της ταφής ακούστηκε ο ύμνος της ΑΕΚ!

Πανηγύρισε ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά στη Νάουσα

Πανηγύρισε ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά στη Νάουσα

Η εορτή του Αγίου Μηνά, πολιούχου της Ελευθερούπολης

Η εορτή του Αγίου Μηνά, πολιούχου της Ελευθερούπολης

Πανηγύρισε η ενορία του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στη Βέροια

Πανηγύρισε η ενορία του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στη Βέροια

Ύστατο χαίρε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’

Ύστατο χαίρε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist