Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Διστόμου με την συμπλήρωση 74 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Διστόμου της 10ης Ιουνίου 1944.  Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό και επιμνημόσυνη δέηση στο Μαυσωλείο για την ανάπαυση των ψυχών των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πλήθους κόσμου και απάντων των κατοίκων του Διστόμου. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο Μαυσωλείο έγινε ομιλία από τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Γεωργακό, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα της 10ης Ιουνίου 1944, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αγιασμό στο Κέντρο Υγείας Διστόμου με την συμπλήρωση 31 ετών από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.