Με σεμνή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.

Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο  οποίος σήμερα γιορτάζει τα ονομαστήριά του προσδίδοντας έτσι στη μέρα ευφρόσυνο και χαροποιό χαρακτήρα.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος μεταξύ των άλλων είπε: « οι Απόστολοι με πολύ κόπο και θυσία κήρυξαν το Ευαγγέλιο πάση τη κτίσει.Το έργο τους δεν ήταν εύκολο: είχαν να αντιμετωπίσουν την οργή των Εβραίων, τους κινδύνους από τους ψευδαδέλφους, τις συκοφαντικές διώξεις. Όλα αυτά όμως τα υπέμειναν με γενναίο φρόνημα, γιατί είχαν ακράδαντη πίστη ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Υιός του Θεού».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.