Προχθές και μάλιστα από μικροφώνου, στην Κεντρική Πλατεία, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να μεταδημοτεύσει στη Λάρισα.

Σήμερα και με την ευκαιρία της συνάντησης με τον Απόστολο Καλογιάννη, στο γραφείο του δημάρχου υπήρχε η αίτηση ώστε η μεταδημότευση να προχωρήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Πάντως, μετά τη συνάντηση, Μητροπολίτης και Δήμαρχος αντάλλαξαν δώρα με τον κ. Ιερώνυμο να χαρίζει στον δήμαρχο μία εικόνα με τον Άγιο Αχίλλιο και τον Άγιο Βησσαρίωνα.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης παρέδωσε στον Μητροπολίτη μία σειρά από νομίσματα που διακινήθηκαν κατά την αρχαιότητα στη Λάρισα, όπως και επίσης και δύο λευκώματα, το ένα με φωτογραφίες του Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα και το δεύτερο, που μόλις κυκλοφόρησε και τιτλοφορείται «Η μνήμη της πόλης. Λάρισα. Κατοχή – Απελευθέρωση 1941 – 1944».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.