Με λαμπρότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το τριήμερο 6 – 7 & 8 Ιουνίου στην Ιερά Μητρόπολή μας η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Εορτής της Πεντηκοστής χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ενώ το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας. Πριν από τον Εσπερινό της Γονυκλισίας μάλιστα ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον άμισθο Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Ιερομόναχο π. Ιάκωβο Κούτσικο, Εφημέριο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας, τιμώντας μάλιστα στο πρόσωπό του όλους τους σκληρά εργαζομένους στην ΛΑΡΚΟ, ανάμεσα στους οποίους και ο άμισθος κληρικός π. Ιάκωβος.
 
Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μακρακώμης.
 
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μελιταίας.
 
Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο κληρικοί της Μητροπόλεως μας με προεξάρχοντα τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, αλλά και κληρικοί από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, μεταξύ των οποίων ο Αρχιμ. π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης εξ Αγίου Όρους και ο π. Χρήστος Καραγεώργος εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
 
Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας (89,4Fm), ενώ η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας μεταδόθηκε απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» και μέσω δορυφόρου από την Hellas Sat.
 
Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη σύσσωμη η ηγεσία του τόπου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, όλοι ανεξαιρέτως οι Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Γιάννης Οικονόμου, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, οι Δήμαρχοι Λοκρών και Αταλάντης, Μακρακώμης και Σπερχειάδος, Δομοκού, και Λαμιέων, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Αθανάσιος Καρακάντζας και Κωνσταντίνος Καραγιάννης, οι Στρατιωτικοί Άρχοντες, Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, οι λοιποί τοπικοί άρχοντες, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου μας.
 
Ο Σεβασμιώτατος, σε όλες τις πανηγύρεις, εκήρυξε επίκαιρα τον Θείο Λόγο, ενώ μετά το πέρας των Ακολουθιών είχε ιδιαίτερη επικοινωνία με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, από τους οποίους έγινε δεκτός ο κ. Συμεών με πολλή χαρά, ενθουσιασμό και σεβασμό και έλαβαν την ευχή του για την δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων.
 
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων τόνισε:
 
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Πεντηκοστής (Λαμία): «Έρχεται ο Παράκλητος, για να επαναφέρει τον εκκλησιαστικό τρόπο ζωής»
 
«…Αν με την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάσαμε την οντολογική αποκατάσταση της ανθρώπινης φύσεως με τη νίκη του θανάτου, εάν με την εορτή της Αναλήψεως εορτάσαμε την εσχατολογική αποκατάσταση της ανθρωπότητος, με τη δυνατότητα της εισόδου του καθενός από μας, μέσα στην κοινωνία του ουρανού, εν δεξιά του Θεού και Πατρός μέσα στην κοινωνία των Τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδος, με την μεγάλη Εορτή της Αγίας Πεντηκοστής που εορτάζουμε απόψε, αύριο και τις επόμενες ημέρες, εορτάζουμε την ιστορική, θα λέγαμε, αποκατάσταση της ανθρωπότητος, εορτάζουμε τη Γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, που είναι ιστορική αποκατάσταση της διασαλευμένης εκκλησιαστικής ζωής.
 
Έρχεται η Εορτή της Πεντηκοστής, έρχεται ο Παράκλητος μέσα στο υπερώο, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι μαθητές, για να επαναφέρει τον εκκλησιαστικό τρόπο ζωής, για να αποτελέσει τη Γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, όπου το Πνεύμα το Άγιο έρχεται να φωτίσει, να σαγηνεύσει, να γοητεύσει, να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει τους μαθητές και δι’ αυτών, όλους τους Χριστιανούς και όλα τα μέλη της Εκκλησίας, όλων των εποχών και όλων των αιώνων, ώστε να μπορούμε μέσα στην Εκκλησία, εντός της Εκκλησίας, να ζούμε τον παράδεισο μέσα στην ταλαίπωρη και τραγική ιστορία της σύγχρονης κοινωνίας αυτού του κόσμου.
 
Αυτό εορτάζουμε σήμερα, αυτό σημαίνει Πεντηκοστή, ότι είμαστε Εκκλησία. Παύουμε να είμαστε ατομικότητες, παύουμε να είμαστε μεμονωμένες έστω αξίες, έστω και ταλαντούχοι και χαρισματικοί άνθρωποι, αλλά ζούμε με ομόνοια, με συνεργασία, με ενότητα, διότι το Πνεύμα το Άγιο όλους μας κάλεσε σε ενότητα, μας κάλεσε όλους, όχι σε κατάργηση της διαφορετικότητας μας, αλλά σε ανάδειξη της διαφορετικότητας και της ετερότητος, ως ουσιώδες και συστατικό στοιχείο της ενότητας.
 
Και διαρκής Πεντηκοστή μπορεί να γίνει η ζωή μας, μονάχα με τον διάλογο, μονάχα με την αποδοχή του άλλου, μονάχα με το σεβασμό στον άλλον, μονάχα με την αγάπη, μονάχα με την κατανόηση, μονάχα με την δυνατότητα να καταλάβουμε βαθιά μέσα μας, αυτό που έζησε ολόκληρη και ζει η ασκητική παράδοση της Εκκλησίας και το συμπυκνώνει σε μία μόνο φράση, σε μία μικρή φράση: «Οὐαὶ τῷ ἑνί».
 
Η Πεντηκοστή αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλο γεγονός, την αναγκαιότητα του κάθε άλλου στη ζωή μας, την αναγκαιότητα του κάθε ανθρώπου. Πεντηκοστή σημαίνει: δεν μπορώ να ζήσω μόνος μου. Πεντηκοστή σημαίνει: δεν μπορώ να πορευτώ μόνος μου μέσα στον κόσμο. Πεντηκοστή σημαίνει: γίνομαι ομάδα, γίνομαι παρέα, γίνομαι συντροφιά. Μπαίνω και εγώ στο υπερώο της παρέας των μαθητών του Ιησού, μπαίνω και εγώ μέσα στα Άγια των Αγίων, της συνοδικότητας της συλλογικότητας, της συνοδοιπορίας. Γίνομαι συνοδεία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού…».
 
Εορτή της Πεντηκοστής (Μαλεσίνα): «Είναι θαύμα του Θεού το να είμαστε Εκκλησία»
 
«… Η ζωή η πνευματική, η ζωή του Χριστού είναι γεμάτη από θαύματα, θαυμαστές παρεμβάσεις του Θεού από αγάπη για τον άνθρωπο. Λησμονούμε όμως ότι ένα πολύ μεγάλο θαύμα, το οποίο αποτελεί το πλαίσιο για να ενεργοποιείται και για να λειτουργεί κάθε άλλο θαύμα, είναι το γεγονός της ίδιας της Εκκλησίας.
 
Αυτό το θαύμα γιορτάζουμε σήμερα. Είναι η Γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας. Είναι θαύμα το να είμαστε Εκκλησία, είναι θαύμα το να μπορούμε να είμαστε μία ανοιχτή αγκαλιά, όπως είναι η εικόνα της Πεντηκοστής. Αν την παρατηρήσετε και αξίζει να την προσέξετε πολύ, είναι ένας κύκλος, ο οποίος δεν κλείνει, δεν έχει κάποιο τέλος. Στέκονται οι μαθητές σε ένα ανοιχτό ημικύκλιο, για να αποτελούν μία ανοιχτή αγκαλιά και μία ανοιχτή πρόσκληση για όλο τον κόσμο, για κάθε άνθρωπο κάθε φυλής και γλώσσας, κάθε εποχής, κάθε αντιλήψεως, κάθε κουλτούρας. Κάθε ανεξαιρέτως άνθρωπος, καλείται να ζήσει, να βιώσει, να γευτεί, να χαρεί το θαύμα που λέγεται Εκκλησία και μέσα από το θαύμα απορρέουν όλα τα άλλα τα θαύματα. Το θαύμα της Θείας Ευχαριστίας, του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, το θαύμα του Αγίου Βαπτίσματος μας, το θαύμα του Γάμου, το θαύμα του Αγίου Ευχελαίου που χαρίζει υγεία και δύναμη σε κάθε ασθενή. Το θαύμα κάθε Μυστηρίου της Εκκλησίας, το θαύμα κάθε πτυχής της ζωής της Εκκλησίας, το θαύμα της φιλανθρωπίας, το θαύμα της αγάπης, το θαύμα του τα λίγα να γίνονται πολλά, του τα λίγα να φτάνουν για όλους. Το θαύμα να νοιάζεσαι για τον άλλον, το θαύμα να πονάς για τον άλλον, το θαύμα να αγαπάς τον άλλον, το θαύμα να ανέχεσαι τον άλλον, το θαύμα να συνυπάρχεις με τον άλλον, το θαύμα να ενώνεις τα χαρίσματα σου, τη διαφορετικότητά σου και μέσω από αυτής να οικοδομείς στην Ενότητα, διότι η Ενότητα της Εκκλησίας δεν είναι μία Ενότητα ομοιομορφίας, δεν είναι μία Ενότητα καταδυναστευτικής ομοιομορφίας, αλλά είναι μία Ενότητα πραγματική, ουσιαστική και αληθινή, γιατί είναι η Ενότητα στο Όνομα του Πατρός και στο Όνομα του Υιού και στο Όνομα του Αγίου Πνεύματος. Είναι η Ενότητα μέσα στη ζωή της Αγίας Τριάδος, είναι η «εν Αγίω Πνεύματι Ενότητα…».
 
Εσπερινός Αγίου Πνεύματος (Μακρακώμη): «Η Εορτή της Αγίας Τριάδος να γίνει εορτή του συνταγματικού και νομικού μας πολιτισμού»
 
«…Η σημερινή μέρα θα μπορούσε να είναι η εορτή του συνταγματικού μας πολιτισμού. Εις το όνομα της Αγίας, Ομοουσίου, Ζωοποιού και Αδιαιρέτου Τριάδος. Αυτό είναι το προοίμιο του Συντάγματος, πάνω στο οποίο, δεν εδράζεται μία θεοκρατούμενη κοινωνία, αλλά αντίθετα διασφαλίζεται ότι η Συντεταγμένη Πολιτεία και Παράδοση του τόπου μας δεν θα έχει ποτέ την αναφορά της σε κανέναν ηγεμόνα, σε κανένα σύστημα αυτό του κόσμου, σε κανένα κεφάλαιο αυτό του κόσμου, σε κανέναν δυνάστη αυτού του κόσμου, σε καμία δύναμη αυτού του κόσμου, αλλά η δύναμη της θα βρίσκεται στα βάθη και στα έγκατα της ψυχής αυτού του λαού! Και αυτού του λαού η ψυχή πάλλεται και αγάλλεται με το Χριστό, με την Αγία Τριάδα. Εμπνέεται και αγωνίζεται γι’ αυτό και από τα πρώτα συντάγματα, πάντοτε υπήρχε η επίκληση στην Αγία Τριάδα, γι΄αυτό και οι Άρχοντες μας αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους, από εκεί αντλούν την έμπνευσή τους, διότι Αγία Τριάδα τι είναι; Είναι η φανέρωση της ζωής ως κοινωνίας, ως συνεργασίας, ως αλληλοπεριχώρησης. Κοινή υπόσταση των Τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδος, ο Πατέρας ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, αλλά υπάρχουν σε μία αγαπητική σχέση και αγαπητική κοινωνία.
 
Αν θέλαμε να κάνουμε μία συμβολική αναγωγή εκφράζουν, τη νομοθετική, την εκτελεστική και δικαστική λειτουργία, όταν αυτά όλα βρίσκονται σε αρμονία και ομορφιά και συνεργασία για το καλό του ανθρώπου.
 
Θα μπορούσε λοιπόν η σημερινή ημέρα κάλλιστα, να είναι λοιπόν μία Εορτή του Συνταγματικού και του Νομικού μας Πολιτισμού και δοξάζουμε τον Θεό που το προοίμιο του Συντάγματος παραμένει και θα παραμένει εις το διηνεκές, το ίδιο».
 
Εορτή Αγίου Πνεύματος (Μελιταία): «Να αναζητήσουμε την καρποφορία του Αγίου Πνεύματος»
 
«…Θα ήθελα να επισημάνω μιας και βρισκόμαστε σε αυτόν εδώ τον καταπράσινο και ευλογημένο χώρο ότι η σχέση σας με το φυσικό περιβάλλον δεν είναι μία σχέση ιδιοκτησιακή, αλλά μία σχέση ευχαριστιακή και βαθύτατα ιερατική. Του ανήκουμε, δεν μας ανήκει. Είμαστε παιδιά του Θεού Δημιουργού, παιδιά της φύσης. Δεν είναι η φύση δικό μας παιδί ούτε δικό μας εργαλείο για να κάνουμε ότι θέλουμε, να φερόμαστε όπως θέλουμε, να καίουμε ό,τι θέλουμε, να κόβουμε ό,τι θέλουμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε.
 
Το φυσικό περιβάλλον, το οικοσύστημα, τα πάντα, ο ουρανός και η γη, έχουν δοθεί ως δώρα από τον Θεό για να τα υπηρετούμε με μία ιερότητα, με μία βαθύτατη λειτουργικότητα, με έναν απέραντο σεβασμό. Αυτό σημαίνει αειφόρος ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη είναι αειφόρος, όταν κανείς υποκλίνεται με δέος και με σεβασμό απέναντι στη δημιουργία και στη φύση. Μπορεί να τη δει, σαν δώρο του Θεού, που δίδεται για να χαιρόμαστε τη ζωή, να χαιρόμαστε τις σχέσεις μας.
 
Εύχομαι ολόψυχα και ολοκάρδια, αυτό εδώ το Μοναστήρι, να είναι ακριβώς ένα διαρκές σημείο, ένα σύμβολο ιερότητας, απέναντι όχι μόνο στο ίδιο, ως μνημείο πολιτισμού και ιστορίας αυτού του τόπου, αλλά θα έλεγα, ως σύμβολο και φανέρωση της ιερότητας, απέναντι σε καθετί που μας χάρισε η αγάπη του Θεού και δόξα τω Θεώ, μας έχει χαρίσει πολύ πλούτο, πολλή ομορφιά, πολλή ευλογία.
 
Η σημερινή εορτή του Αγίου Πνεύματος μας παραπέμπει στην ζωή της καρποφορίας. Βλέποντας τους πλούσιους καρπούς της κτιστής δημιουργίας, να αναζητήσουμε τους καρπούς των ακτίστων δωρεών του Αγίου Πνεύματος. Αν η ζωή μας δεν καρποφορεί με αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθωσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια, τότε σημαίνει ότι πορευόμαστε στην ζωή δίχα Αγίου Πνεύματος…».
 
Να σημειωθεί ότι εντεταλμένοι κληρικοί, εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου, ετέλεσαν τις Ιερές Ακολουθίες και εκήρυξαν τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας και στους Ιερούς Ναούς της Αγίας Τριάδος στα χωριά Στεφανιάδα, Αγία Τριάδα Λοκρίδος, Αγία Τριάδα Μώλου, Μεγάλη Κάψη και Καρυά Λοκρίδος.
 

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Επίσκεψη Φορέων στην Ι. Μ. Βράχου Νεμέας

Στο Ιστορικό Καστρομονάστηρο της Παναγίας Βράχου Νεμέας μετέβη σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος όπου είχε συνάντηση με τους...

Εμβολιάστηκε ο Mητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Στον εμβολιασμό κατά του COVID – 19 στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στους τροφίμους του Γηροκομείου Πειραιώς προχώρησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου...

Συναξάρι 16ης ᾿Ιανουαρίου

  Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος † ῾Η προσκύνησις τῆς τιμίας ἁλύσεως τοῦ ἁγίου καί ἐνδόξου ἀποστόλου Πέτρου. Τήν ἡμέρα αὐτή τελοῦμε τήν...

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας – Ανοικτή Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο

Ανοικτή Επιστολή Προς τήν Αγία και Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος   Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας Αγιοι Αρχιερείς˙ Το πολυθρύλητο εμβόλιο, κατά του ιού sars-cov-2,...

Η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοινώνει τη δημιουργία μουσικών συνόλων

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος αναγγέλλει την κατόπιν εγρκίσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συγκρότηση των Μουσικών Συνόλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα οποία...

Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του μακαριστού Χα­ρι­λά­ου Τα­λι­α­δώ­ρου

Ἡ Ἱ­ε­ρά Σύ­νο­δος τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος ἐ­πί τῷ θλι­βε­ρῷ ἀγ­γέλ­μα­τι τῆς ἐν Κυ­ρί­ῳ κοι­μή­σε­ως τοῦ ἀ­οι­δί­μου Πρω­το­ψάλ­του Χα­ρι­λά­ου Τα­λι­α­δώ­ρου, τι­μη­θέν­τος ὑ­πό τοῦ Οἰ­κου­με­νι­κοῦ...

Γίνεται προσπάθεια για να ξεριζωθεί ο Χριστός απ’ τις καρδιές μας

Διαδικτυακή νεανική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «zoom», του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με τα στελέχη της Ιεράς...

Εκλογές Αρχιερέων – Εξαρχία η Μάλτα – Άρση Καθαιρέσεων

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α.Θ. Παναγιότητος τοῦ Πατριάρχου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος κατά τό τριήμερον 12-14 Ἰανουαρίου 2021, ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ...

Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο αρνούμαστε όποιας μορφής κατηγορία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΩΚΙΔΟΣ Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητος στο διαδίκτυο, σχετικά με την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κουτσουριωτίσσης,...

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας ο δικός μας Μπάμπης»

Με βαθειά θλίψη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πληροφορήθηκε την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτου της Μαγνησίας και της Τοπικής μας Εκκλησίας Χαράλαμπου...

Συναξάρι 15ης Ἰανουαρίου

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος   † Μνήμη τοῦ ὁσίου πατρός ἡμῶν Παύλου τοῦ Θηβαίου.     Ὁ Ὅ­σι­ος Παῦ­λος ὁ Θη­βαῖ­ος ἤ­κμα­σε στά...

Γιατί στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρονται εκφράσεις που παρουσιάζουν τον θεό «εκδικητικό»;

του αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη Η μελέτη της Παλαιάς Διαθήκης για κάποιον που δεν έχει σημαντικές εισαγωγικές γνώσεις των ιερών βιβλίων χρειάζεται διάκριση. Μπορείς να διαβάσεις...

Συναξάρι 14ης ᾿Ιανουαρίου

  Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος † Μνήμη τῶν ἁγίων τριάκοντα ὀκτώ καί ἄλλων Ἀββάδων τῶν ἐν τῷ ὄρει Σινᾷ ἀναιρεθέντων. Ἡ ἱερότητα...

Στενή συνεργασία Π.Ε. Πιερίας με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους προς όφελος της κοινωνίας

Επίσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας πραγματοποίησε, το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Κατά τη διάρκεια...

«Το Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος για την κοίμηση του Χαρίλαου Ταλιαδώρου»

Ο Χαρίλαος Ταλιαδώρος, ο άνθρωπος που σημάδεψε την ιστορία της ψαλτικής τέχνης και των αναλογίων όλο τον εικοστό αιώνα, έφυγε από κοντά μας. Πολλοί ήδη...